Frank de Grave heeft een hypotheek bij DSB van 1,1 miljoen euro

0


Frank de Grave, die in het begin van dit jaar twee maanden financieel directeur was bij DSB, sloot vlak voor zijn indiensttreding een nieuwe hypotheek af bij DSB Bank. Dit blijkt uit onderzoek van Z24
in het kadaster.


De Grave had al sinds november 2007 een hypotheek van 1,155 miljoen van DSB. De hypotheek rustte op een woning in Amsterdam. Die woning werd op 12 januari 2009 verkocht. Een dag later sloot De Grave de hypotheek over, nu met een ander Amsterdams huis als onderpand dat hij in december 2008 had gekocht. De hypotheek bedroeg opnieuw 1,155 miljoen euro.

Drie weken later, op 3 februari, maakte DSB bekend dat De Grave per 15 maart de nieuwe CFO (financieel directeur) van DSB Bank zou worden. De Grave sloot dus zijn hypotheek over in dezelfde weken dat hij met DSB praatte over een dienstverband. Banken geven hun medewerkers veelal een korting op hun hypotheektarieven.

Het is niet duidelijk of De Grave hier ook van heeft geprofiteerd. Maar de afhankelijkheid van De Grave van DSB is wel van belang nu hij een belangrijke rol speelt bij het onderzoek naar de ondergang van de DSB Bank. De Grave verliet DSB Bank al op 15 mei, na een dienstverband van precies twee maanden. Officieel omdat er “onvoldoende match bestond in de persoonlijke verhoudingen binnen de raad van bestuur”. Sindsdiens is onduidelijk of De Grave zelf is opgestapt of dat hij is ontslagen door topman Dirk Scheringa.