FTX Token

FTX is een cryptocurrency handelsplatform gebouwd door en voor handelaars. FTX biedt ook een ruim assortiment aan derivaten zoals opties en tokens met hefboomeffect. Het doel is om laagdrempelig te zijn voor beginnende traders en een professioneel aanbod te bieden voor de meest ervaren traders.

Naast het verhandelen van allerlei activa heeft het FTX-ecosysteem ook zijn eigen FTX-token (FTT). 

De FTX-token (FTT)

De FTX-token is de spilfiguur op het FTX-platform. Het staken van FTX-tokens (FTT) biedt enkele voordelen zoals: 

  • Wekelijkse kortingen op het kopen van crypto’s of derivaten. 
  • Standaard lagere handelsfees. 
  • Het bieden van een onderpand voor het handelen in futures. 
  • Extra bonus stemmen. 
  • Verhoogde SRM airdrops voor elke 500 FTT. 
  • Extra voordelen in het FTX-verzekeringsfonds. 

FTX Token koersDe prijs van FTX Token

De token kende tussen augustus 2019 en december 2020 maar een geringe groei. Maar toen er eind 2020 een plotse toename was in de vraag en dus ook de prijs naar crypto’s steeg ook de koers van de FTT aanzienlijk. Op 3 maanden tijd verdrievoudigde de waarde en de token staat nu ook in de top 50 in marktkapitalisatie. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van FTX Token. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Het FTX-verzekeringsfonds

Dit verzekeringsfonds is tot stand gekomen om grote verliezen van gebruikers te verhinderen bij grote en plotse marktschommelingen. Deze zouden normaal gezien namelijk snel veel open posities doen liquideren, en dit al zeker bij een 50x of 100x hefboomeffect. Indien er bijvoorbeeld bij een grote en onvoorziene drop in Bitcoin een probleem optreedt in het FTX-liquidatie proces, dan zal het verzekeringsfonds gebruikt worden voor handelaars waarbij de positie onrechtmatig tot een verlies heeft geleden. 

Wanneer het verzekeringsfonds winst maakt wordt deze verdeeld onder de FTT-houders. Deze verdeling van winst staat bekend onder de naam: “socialized gains”. 

Schaalbaarheid

FTX staat in de top 5 van crypto-handelsplatformen, gebaseerd op volume. De exchange ondersteunt meer dan 30 cryptocurrencies en biedt een grote variëteit aan derivaten. Maar het is niet gereguleerd en niet toegankelijk voor alle landen. De FTX-token biedt allerlei voordelen voor gebruikers van het platform, maar verder is er geen grote functionaliteit. 

Veiligheid en betrouwbaarheid

FTX wordt geback-upt door Alameda Research, welke hun expertise in Wall street en Silicon Valley gebruiken om optimale liquiditeit te voorzien binnen de cryptomarkten. Volgens de “Mozilla’s observatory test” heeft FTX een veiligheidsscore van B+, wat zeer goed is. En aan de veiligheid van je klantenaccount wordt ook zorgvuldig aandacht aan besteed. Om toegang te krijgen tot het platform heb je een dubbele identificatie nodig met bijvoorbeeld Google authenticator.

Je kan verschillende paswoorden instellen voor het afhalen van valuta, of voor verschillende subaccounts. En zelfs de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft al sterk geïnvesteerd in FTX. 

FTX Token koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste FTX Token prognose

De waarde van de FTX-token is uiteraard sterk afhankelijk van het succes van het FTX-platform. Want behalve de grote voordelen op het platform heeft de token weinig functionaliteit. Dit kan natuurlijk veranderen door de waarde die er aan de token wordt toegekend, en de token kan zo ook zijn eigen leven gaan leiden.

Het FTX-platform is echter heel succesvol. Naast het ruime aanbod aan crypto’s en derivaten wordt er ook ingezet op het goede doel. De FTX community heeft zo al meer dan $10 miljoen geschonken aan allerlei projecten om het leven van kansarme mensen te verbeteren.

Als dit echt is waar ze voor staan, en als ze deze missie blijven doortrekken waarbij de gewone mens centraal staat, dan kan het niet anders dat FTX en de FTX-token een nog sterkere volging gaan creëren en nog een mooie groei gaan doormaken. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter FTX Token dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De FTX Token toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

FTX Token kopen of verkopen

Wil je FTX Token kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om FTX Token (FTT) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 data-lazy-src=

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 data-lazy-src=

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 data-lazy-src=

Nederlandse exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkLitebit
 data-lazy-src=

Grote broker voor crypto en aandelen

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

100

BekijkBitpanda
 data-lazy-src=

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal FTX Token kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van FTX Token zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.