Gaan pensioenfondsen eindelijk goud kopen ?

goud kopenDe Britse vraag naar goud zal een boost krijgen wanneer goud wordt toegevoegd op de lijst als mogelijke asset voor pensioenfondsen. Volgens de bullion dealer Goldcore Ltd. overweegt de Financial Conduct Authority (FCA) om investeringen in goud toe te staan voor pensioenfondsen.

Vraag naar goud pensioenfondsen

De beslissing over de eventuele toevoeging van extra assets van de FCA zal eind juni van dit jaar worden genomen. Volgens Mark O’Byrne, Directeur van Goldcore, zal de mogelijke toestemming leiden tot een grotere vraag naar goud en zal goud meer op de radar van mainstrean beleggers komen.

Goud als mainstream asset?

Goldcore beheert volgens Bloomberg meer dan $200 miljoen belegd vermogen in edelmetaal. O’Byrne gaf aan in een telefonische reactie aan Bloomberg dat de beslissing tot gevolg heeft dat goud door beleggers als een mainstream asset zal worden gezien. Als pensioenfondsen goud kopen, zal de vraag naar het edelmetaal waarschijnlijk fors stijgen.

Goud als onderdeel van pensioen

Sinds 2006 is het voor pensioenen in eigen beheer wel toegestaan om in goud te beleggen. Volgens O’byrne is goud momenteel een niche-investering omdat slechts weinig mensen zich ervan bewust zijn dat goud onderdeel mag uitmaken in een pensioen in eigen beheer. Goldcore geeft aan dat momenteel slechts 5,2% van hun cliënten goud als onderdeel van hun pensioen hebben.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

8 reacties

 1. Er zit een woordje in dit verhaal waar door het helle verhaal ongeloofwaardig wordt en dit woordje is ALS.

 2. En gaan die debielen “fysiek” inkopen of stapt men in ETF’s met de centjes van het gepeupel, opdat het papieren spel nog ff kan worden gerekt?

  U weet wel, Comex, waar elke ounce goud 98 ‘eigenaren’ heeft.

  Mark my words biflaten, die smeerlappen stappen in papiergoud, zodat de manipulators de winsten van de fondsen kunnen afromen door de prijs te sturen via tienduizenden ‘quote/unquotes’…. in 3 seconden.

 3. Ask not…what your government can do for you…
  But what you can do for yourself and your beloved ones.

  Clock is ticking and excuses are about to run out.

  Dont believe anything you read or see in msm,cause they own it.

  And the shithouse is coming down sooner or later.

  Remember the former collapses an the former talk of former leaders before the collapses.

  DO. Instead of talk.

  1. En excuse me vey much dat ik nu ik de kans heb om te leven zonder afhankelijkheid van deze verziekte wereld ik mijn kansen grijp en jullie allemaal veel succes wens. The darkness is so deep, i cannot help you in any way. Sorry.

   Patattenman.

Reacties zijn gesloten.