Gaat Cuba met bitcoin/crypto dezelfde weg op als El Salvador?

In de Cubaanse Gazette verschijnt zonet een opvallend bericht over cryptomunten; over hun voordelen maar ook met een waarschuwing dat niet om illegale activiteiten mag gaan. ´The Cuban government will officially recognize cryptocurrencies for payments on the island, according to a resolution published in the Official Gazette. The resolution states that the Central Bank of Cuba can now authorize the use of cryptocurrencies “for reasons of socioeconomic interest.”´ Zal het bij reglementering blijven, of zal bijvoorbeeld alvast bitcoin als (tweede) officiële munt geïntroduceerd worden? Net als in El Salvador bij wet is beslist, en in praktijk zal worden gezet op 7 september 2021. Daar is men ondertussen druk bezig met het plaatsen van pinautomaten overal, ATM´s, en voorziet men personeel om de burgers wegwijs te maken. O.i. zal dit een van de nieuwe impulsen blijken die BTC et.al. aanzienlijk hoger zullen stuwen, de komende maanden.

Bitcoin wedstrijd

Onze two Satoshi´s opinion – geen financieel advies uiteraard: 80.000 tot 120.000 dollar voor 1 bitcoin ten laatste op 31.12.2021. Daarmee heeft Joost Bitcoin (nieuwe werknaam van ondergetekende, door een lezer geschonken en ik draag hen met fierheid!) trouwens een weddenschap lopen met Biflatie lezer Pieter. U kunt ook deelnemen en winnen, eenvoudig door ´partij´ te kiezen voor Pieter, die stelt dat bitcoin aan 30.000 dollar of lager zal noteren tegen einde dit jaar. Of voor ondergetekende, Joost Bitcoin, die zoals de naam al doet vermoeden uiterst bullish voorspelt: BTC zal aan 65.000 dollar of hoger noteren. De stand van de support, steun van onze lezers is vandaag, vrijdag 27 augustus 2021, 1-8. Iedereen kan nog meedoen door een stem uit te brengen in de commentaren, tot en met 31 augustus e.k. U begrijpt dat we deze wedstrijd niet kunnen laten doorlopen tot 30 december…(?!)

Bitcoin te hulp?

De officiële munt van het eiland-met-de-beste-sigaren-ter-wereld is de CUP, Cubaanse peso (0,035 euro). Cuba heeft o.i. alles te winnen en niets te verliezen, zou het in het voetspoor van El Salvador treden. Amerikaanse dollars zijn steeds moeilijker te vinden, zelfs op de zwarte markt.  Vanwege het nog verstrengde economische embargo onder oud-president Donald Trump ingesteld. En daar heeft de huidige president Biden nog geen verandering in gebracht. Al heeft die momenteel meer dan zijn handen vol aan de tragedie die Afghanistan heet. Vanwege dat embargo zijn burgers afgesloten van betaalmiddelen als VISA, Mastercard en Western Union. Het is dan ook geen wonder dat cryptocurrencies er aan populariteit winnen. De cryptowereld (225.000.000 zielen groot and counting) heeft vandaag geen oog en oor voor de veelbelovende publicatie in de Gazette, op moment van schrijven, want de koersen ondergaan sinds enkele dagen een correctie. Ook niet te verwonderen sinds de BTC koers met meer dan 50 procent was gestegen sinds juli 2021. Ik noem dat reculer pour mieux sauter – en u…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: