Gaat de Amerikaanse rente eindelijk stijgen?

Michael Toorop, Pluspost.nl | In een bijzonder interessant weekrapport van UBS stellen de schrijvers dat 22 september 2011 de dag was dat de bearmarkt in de obligaties begon. Misschien blijkt het wel zo’n dag te zijn geweest als 12 augustus 1982 toen de bullmarkt in de aandelen en obligaties begon. De analisten geven een aantal redenen dat met name de rente op Amerikaanse staatsobligaties zullen stijgen. In de eerste plaats is de Amerikaanse economie aan een herstel bezig. Niet alleen de overheid heeft een onverzadigbare behoefte aan krediet, maar ook het bedrijfsleven zoals het midden- en kleinbedrijf zal meer krediet gaan vragen. De hoop dat de Federal Reserve voor de derde keer een ronde monetaire verruiming gaat toepassen vervaagd. Sterker nog, de dag komt dichterbij dat de Fed de operaties gaat afbouwen of op z’n minst gaan aangeven wanneer ze daarmee denken te gaan beginnen. Lees verder op Pluspost.nl

4 reacties

 1. De Amerikaanse overheid heeft nog meer krediet nodig? Ik kan geen zinnig woord meer uitbrengen.
  Dat herstel waar al die analisten het over hebben is in geen velde of wegen te bekennen. Mijn bedrijfje heeft dit jaar 10% minder omzet dan vorig jaar en de hele branche zo’n minus 25%. Welk herstel “geleerde” heren?

 2. De VS kan het zich helemaal niet permitteren dat de rente (over hun eigen schulden) stijgt.
  Tenzij ze het hyper-inflatie scenario voor eigen bodem èn wereldwijd nastreven.

  Och gunst … schiet me ineens te binnen … zouden ze .. dat ehh … ?

  Never mind …

  Afijn, een slimme geit is op z’n toekomst voorbereid !

 3. Nog niet zo lang geleden heeft de FED aangegeven dat zij de korte rente in ieder geval tot 2014 eigenlijk op nul zal blijven houden. De lange rente wordt echter bepaald door de kapitaalmarkten.

  Weet iemand wat voor partijen de lange kapitaalmarktrente bepalen?

  Toch niet geheel onbelangrijk met het oog op de kredietkrisis gericht.

  Ik moet zeggen dat ik inmiddels niet meer verbaasd opkijk als de FED direct of indirect ook weer grote invloed heeft op de lange kapitaalmarktrente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.