goud ecuadorHet begint een trend te worden: Goud repatriëren.  Na Zwitserland, Venezuela en Duitsland, is Equador het volgende land dat zijn goud terug naar huis wil halen. Ondanks dat Ecuador maar een goudvoorraad van 26,3 ton heeft, wil het toch graag zicht hebben op het eigen goud. Of in ieder geval op één derde deel van het fysieke goud.

Lees meer op Goudvergelijken.nl

6 reacties

  1. Alleen de gekke Henkie van de wereld blijf toekijken en verbrassen. Wat hebben wij toch een onnozele inwoners en dito bestuurders. Ongelofelijk.

  2. goudzucht … zucht… Als je ergens aan kan zien dat de mens volslagen stupide is, en dat ie nog maar nauwelijks zijn aapdom heeft overstegen, is het wel aan de poppetjes in zn ogen als ie goud ziet. Is er werkelijk helemaal niemand op deze wereld die een beetje kan nadenken??? 7 miljard volslagen krankzinnigen op een planeet… gekkenhuis… Wie doet een poging? Wie durft? Effe – al is het maar 1 minuutje – nadenken… Wat is goud? Wat is geld? 1 minuutje… apen…

  3. vanaf 1.08.00 – effe laten bezinken… wat is schaarste? Wat is geld? Waarom willen die vastgoedboys in Mokum kantoren slopen? Waarom is er deze week een Windows 8 verschenen? Waarom krijg ik bij Albert Heijn een kaasschaaf kado die veel te dikke plakken afsnijdt? Heeft deze wereld behoefte aan goud? Vanaf 1.08.00±

    http://www.youtube.com/watch?v=-_N8YAskCls

  4. Equador is niet het enige land dat hun goed wil terughalen.

    Als men de consequenties van al die repatriëringsacties echt gaat beseffen is het te laat. Dit soort acties geven de volgende dingen weer en dat is een gebrek aan vertrouwen aan de centrale banken waar het goud ligt of een gebrek aan vertrouwen in de huidige papierenvaluta. QEx en dito verruimingsmaatregelen van de ECB.

    Of ze willen zelf goud gaan verpatsen, nu de koersen zo hoog zijn, maar hier lijkt me geen sprake van.

  5. @S7P, klopt als een bus wat je daar zegt:
    “Als men de consequenties van al die repatriëringsacties echt gaat beseffen is het te laat.”

    Dit was ook het geval tijdens het geldsysteem van John Law in de 17e eeuw! Lees het boek “Geld, Goud en Zilver” van Erick Mecking en Elmer Hogervorst er maar op na. Staat het allemaal in.

    John Law introduceerde het eerste fiatgeld-systeem evàh. Toen er problemen opdoken in de toenmalige economie gaf hij zich over tot geld bijdrukken, meer dan wat er aan waarde aan goud bij hem in zijn bank gestald was. De economie bleek te gaan bloeien. En dus dacht hij nog maar wat meer te gaan printen. Ik weet niet meer wie, maar er was een persoon die begon te beseffen dat er iets niet in de haak was. Hij heeft direct al zjin geld ingeruild en zijn goud teruggehaald. Een paar anderen kregen daar ook lucht van en deden hetzelfde. Echter omdat deze mensen zoveel fiatgeld hadden kregen ze meer goud dan ze oorspronkelijk gestald hadden. De goudprijs was constant. En dus raakte de bank van John Law in rap tempo al haar goud kwijt. Tot daar nummer 58 van de 10.000 mensen voor de balie stond en de bank moest erkennen dat het goud op was…

    …EN DAT GEBEURD DUS NU OP DIT MOMENT!

    De eersten hebben hun mond geroerd, de eersten zullen geluk hebben. En let maar op….DNB met Knotje Klaas voorop zal onze nummer 58 blijken te zijn op het moment dat hij toch maar besluit ons goud terug te halen uit de US.

    En op dat moment stap ik naar de politie en doe ik aangifte tegen hem. Er is namelijk voldoende bewijs tegen hem waarop velen bij hem aangedrongen hebben ons goud terug te halen en hij heeft gezegd dat ons goud er prima bij ligt daar waar het nu is.

    The Ultimate Black Swan Scenario.

    Ik hoop dat het uitkomt, echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: