Gaat Federal Reserve QE stopzetten in 2013 ?

20

In 2012 werd de goudprijs een paar keer letterlijk gelanceerd bij de bekendmaking van een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve, kortweg QE (Quantitative Easing) genoemd. Tijdens deze stimuleringsprgramma’s koopt de FED grote hoeveelheden staatsobligaties op, met het doel om zo het vertrouwen in de economie weer terug te krijgen. De goudprijs ging normaliter aan de hand van de nieuwsberichten over QE de hoogte in.

Geen QE meer? Goudprijs daalt

Op 4 januari 2013 heeft de FED te kennen gegeven dat het wellicht in 2013 gaat stoppen met deze kwantitatieve verruimingen. Het gevolg was dat de goudprijs direct met meer dan 2% daalde naar een koers van onder de 1650 dollar per troy ounce. Ook de prijs van zilver daalde fors na de aankondiging. Er zijn echter analisten die denken dat Bernanke QE niet zo snel stop zal gaan zetten.

Lees meer op Goudvergelijken.nl

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie