Gaat president Trump de wereld in een oorlog storten?

Dat is dan: de VS die Iran zou aanvallen. Naar verluid onderzocht Donald Trump vorige week de opties voor een militaire actie tegen de islamitische republiek. Zo bericht The New York Times. We schrijven dinsdag 17 november 2020.

´President Trump is said to have sought options last week for attacking Iran to stop its growing nuclear program, but was dissuaded by advisers.´

Is dat waar de wereld, zwaar getroffen door het Coronavirus/COVID-19 dat mee een economische Coronacrisis veroorzaakte, op zit te wachten? Wil hij koste wat kost nog zoveel mogelijk van zijn agenda realiseren, voor het Witte Huis te moeten verlaten binnen enkele weken? Dat virus effectief bestrijden met alle mogelijke middelen staat dan toch niet op die agenda. Bekvechten en zijn gelijk proberen te halen op Twitter, dat wel. Maar wel iets anders, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Er wordt verwacht, ook volgens TNYT, dat hij Amerikaanse troepen in het buitenland gaat terugtrekken. Dat was ook een belofte uit zijn verkiezingsprogramma, en een van de weinige die ondergetekende beslist kan smaken. We zijn wel benieuwd waarmee hij het immense leger van de VS onledig gaat houden, als al die soldaten niet meer mogen vechten…

Terugtrekking Amerikaanse troepen

´President Trump is expected to order the U.S. military to withdraw thousands of troops from Afghanistan, Iraq and Somalia by the time he leaves office in January, using the end of his time in power to significantly pull back American forces from far-flung conflicts around the worldHear hear roepen wij, groot applaus! De Verenigde Staten hebben veel meer kwaads dan goeds veroorzaakt in hun buitenland, waar zij niks te zoeken hebben, hadden. Anders dan de lokale politiek beïnvloeden in Amerika´s voordeel en macht uitoefenen. Het is al tientallen jaren een doorn in ons oog, en dat van alle progressieve commentatoren. VS: bemoei jullie met je eigen, interne zaken, want dan hebben jullie al werk genoeg. Kijken we maar eens naar de ontelbare rijen auto´s die aanschuiven voor voedselhulp:

Dit bewijs van armoede, en ook de enorme toename van het aantal daklozen, bedelaars, de uitbreidende tentenkampen van zij die hun huis verloren hebben? Het is een grove schande voor een in naam zo rijke natie. 14 Miljard voor een Muur – in aanbouw en binnenkort weer af te breken door de nieuwe president, Joe Biden. 700+ Miljard voor een militair apparaat – daar is allemaal wel geld genoeg voor? NOT! Het zijn zelf bijgeprinte, verzonnen dollars die het land de grootste schuld hebben bezorgd in de geschiedenis van de mensheid! 27.259 Miljard dollar and counting.  Alleen al door de Coronacrisis kwamen er minstens 6 miljoen armen bij in het land. Volmondig toegegeven: de officiële armoedecijfers vertoonden voor 2020 reeds een jarenlange daling. 

Boren in beschermd natuurgebied

Waar we het dan weer absoluut oneens mee zijn is dat Donald Trump licenties gaat uitdelen om alsnog in Alaska´s natuurgebieden te boren naar olie en gas. De weinige en dan nog sedert eeuwen beschermde natuur vernietigen? In tijden waarin net meer aandacht voor milieubescherming en klimaat ontstaat? Hoe contrair kun je zijn, hoe zelfvernietigend op langere termijn… 

´´Trump is platzak´´

Eén reactie

  1. Zag deze week een onderzoek in Rusland over hoe zij hun tevredenheid konden tonen en werd nu juist het grote verschil getoond.
    Iedereen heeft een dak en warmte in huis goede medische zorg voor afgelegen gebieden word vaak een heli ingezet simpel omdat er geen wegen zijn Toendra en Taiga voor medische zorg.
    Er is geen ander land welke een beter stadsvervoer of trein heeft.
    VS heeft nauwelijks medische zorg en in grote steden zwerven miljoen over de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: