Gaat VeChain de wereld veroveren?/VeChain = VET

VeChain is VET, ja, als tradingsymbool. Maar het bedrijf, zijn CEO en het koersverloop zijn ook vet, cool. Ik ga u precies vertellen waarom ik VeChain in m´n wallet opnam. We schrijven dan mei 2019, bijna 2 jaar geleden. De koers deed toen 0,008 dollar. Vandaag, 19 april 2021, is dat 0,23 dollar. Dat leest u goed: plus 2875 procent. Het is dan nog de enige munt die ik elke maand aanbeveel bij te kopen op elke serieuze dip. VET is op weg naar 1 dollar en meer. Geen financieel advies, dat spreekt, just my 2 Satoshi´s opinion! Ik schreef er deze maand nog een apart Rapport (kostprijs: 199 euro) over en zal hier het belangrijkste daarvan overnemen. Dit gezien de interesse die er ook op Biflatie.nl lijkt te bestaan, want artikels over VeChain blijven steeds bij de 5 meest gelezen stukken. 

De hier verderop staande video op YouTube benoemt de toekomst van dit SCM, supply chain management bedrijf, de aanvoerketen, als:

´Vechain will change the world! Is $5 possible in 2021?´

Zoals de meest YT video´s behoorlijk schreeuwerig van look en soms ook inhoud. Want iedereen daar (en op alle andere sociale media) wilt ´likes´, kijkers, aandacht. Niet altijd met de beste bedoelingen, eerder bijbedoelingen. Je moet je in principe distanciëren van dergelijke ´verkopers´. Want dat zijn ze vaak. Pump-and-dump toestanden, weet u wel? Of verdoken adverteren voor dit of voor dat. Natuurlijk, iedereen moet leven, en als iemand een dollar- of eurocentje wilt bijverdienen, aan wat merchandise of dergelijke – voor mij niet gelaten. Er zit tussen het YT kaf toch ook wel koren; cryptofans, enthousiastelingen die er gewoon een eer van maken om als eerste met belangwekkend nieuws over ´hun´ munt te komen. We aanhoren het, bekijken het, wegen het, en hoewel vaak met de nodige poeha en toeters en bellen gebracht – nieuws blijft nieuws, en feiten zijn feiten. Wanneer we bijvoorbeeld vernemen dat VeChain al 30 van de Fortune 500 topbedrijven tot klant mag rekenen; zoiets spreekt boekdelen. Maar laat ik u eerst een grote passage voorleggen uit genoemd Rapport; we schrijven 4 april 2021. Het is trouwens niet meer te koop, dit for the record, gewoon ter info.

VeChain Thor

´We tonen u drie YouTube video´s. Een korte (15 minuutjes) en twee langere, van een uur ongeveer. In de eerste wordt VeChain voorgesteld. Wat doet dit blockchainbedrijf: het werkt in de SCM, supply chain management. Het beheren van de aanvoerketen dus. Ondernemer Corné Marchand, die u dadelijk aan het woord ziet en hoort, noemt het ´een geavanceerde track-and-trace´. En dat is een mooie omschrijving. Grote verschil is dat alle gegevens van temperatuur (voedsel zoals kaas en vlees), oorsprong en echtheid (dure lederwaren), kwaliteit en herkomst (wijn), enzovoort enzovoort, bijgehouden worden in de VeChain blockchain, VeChain Thor genoemd. 

VET is een overlever

Nog bijzonder aan dit bedrijf is hoe het er telkens in slaagt, als kleine maar innovatieve speler binnen de SCM, om de grootste namen als klanten binnen te halen. Meer dan 250 heeft VeChain er reeds. Echte klanten waarvoor het bestaande problemen oplost. Enkele namen van wereldbekende bedrijven die gebruik maken van haar diensten: BMW, PwC, Renault, LVMH, Walmart,.. Wel 30 van de Fortune 500 wist VeChain reeds binnen te halen; en daar zien wij eigenlijk geen einde aan komen. De technologie die superbe is, want veilig, snel en relatief goedkoop. De ontelbare bedrijven en sectoren die nog nut kunnen hebben ervan, en de bewezen successen… Daaruit mogen we wel concluderen dat als morgen, door een of andere deus ex machina, 99,99 procent van alle cryptocurrencies zou moeten verdwijnen? En er nog slechts tien zouden kunnen, mogen overleven, bestaan? Wel, dan zal VeChain vast bij die overlevers zitten…

Klikt u hier voor deze eerste video, die in het Nederlands is gesteld.

The future looks Sunny

Tenslotte en dit is misschien wel het belangrijkste, is wie de mede-stichter en CEO is van VeChain. Een bijzonder aimabel man (die u in de tweede en derde video dan hoort en ziet) maar ontegensprekelijk ontzettend gekwalificeerd en intelligent. Een korte bio maakt dit misschien al duidelijk. De achtergrond van Sunny Lu

´Sunny Lu was graduated from Shanghai Jiao Tong University with a major in Electronics and Communication Engineering. He has over 15 years’ experience as an IT executive in Fortune 500 companies and was the former CIO of Louis Vuitton Greater China. In addition to his strong technical background in computer science and network communication, Sunny has extensive experiences in IT strategy and management, enterprise digital transformation and innovation. Sunny co-founded the VeChain project in 2015.´ 

De ideale verkoper

Tot daar. Uiteraard moet alles in de wereld, alles wat u rond u ziet, kunt vastpakken, dragen, eten, naar kunt luisteren, in rijden en in lezen  enzovoort, ook verkocht worden. De wereld zou stoppen met draaien als er geen verkopers zouden bestaan. Die aan de man en vrouw brengen. Wel, dan is mister Lu zeker geen keiharde verkoper die agressief zijn voet tussen een deur zet, maar eerder iemand die door de rust en zachtheid en charme die hij uitstraalt, wegens het vertrouwen vooral ook dat hij inboezemt en toch zeker ook zijn gedrevenheid en enthousiasme, vanzelf uitgenodigd wordt om binnen te komen. 

Hoe kunnen wij u helpen?

Zo is hij ook zijn carrière met het bedrijf begonnen. Niet door een product te maken, creëren, zoals zoveel (blockchain)bedrijven (met aanverwante cryptomunten) dat doen, en dan een afzetmarkt ervoor zoeken, klanten die het willen kopen en gebruiken. Neen, Sunny Lu is zoveel jaren geleden tientallen bedrijfsbezoeken gaan afleggen. Hij praatte met topmensen en dan waren zijn eerste vragen steevast: wat kunnen wij voor u betekenen; hoe kunnen wij u helpen; wat heeft u nodig? Begrijpt u het grote verschil in aanpak?  

Dit is de tweede video, die iets meer dan een uur duurt. Hij dateert wel van juli 2020, en er zijn er vele van recentere oorsprong. Maar dit is degene die ervoor zorgde dat De Crypto Belegger absoluut zeker was van een grote winnaar voor de lange termijn in portefeuille te hebben. Net als onze abonnees natuurlijk, want zij kunnen te allen tijde de Modelportefeuille volgen. Op 1 april 2021 staan we met VeChain op 1462 procent winst. En we denken, neen, we zijn er zo zeker van als een belegger maar zeker kan zijn (?!), dat de koers nog veel en veel hoger zal gaan. Vandaar dat het advies aan onze abonnees dan ook elke maand luidt: ´bijkopen op elke serieuze daling´. Dat wil dus wel wat zeggen, dunkt ons, over de mate van engagement en geloof in VeChain. Met CEO Lu aan het hoofd, dat wel, want zijn persoonlijkheid, kennis en kunde zijn zeer indrukwekkend. Maar kijkt u beslist zelf en oordeel voor u zelf. Dit is de link maar een interview met hem, dat een uur duurt. Wel in het Engels gesteld, want dat is namelijk de belangrijkste taal in de financiële wereld.

Tenslotte nog een derde en laatste video, een zogenaamde AMA sessie. Ask Me Anything is een live gebeuren waarbij kijkers en iedereen die online zit, alle soorten vragen mogen stellen aan een prominent iemand. De hoofdpersoon van deze AMA van 16 maart 2021, dus nog heel recent, is natuurlijk mister Lu. Ook deze is Engelstalig. Er is wel meestal een mogelijkheid om ondertiteling in het Nederlands aan te zetten. Al is die dan van niet te beste kwaliteit. Hier staat hij voor u klaar. Enjoy!´

Tot daar een lange passage uit genoemd Rapport. Op de dag van publicatie, verkoop ook, 4 april 2021, 15 dagen geleden pas (!), noteerde VeChain aan 008 dollar. Naar 0,23 dollar betekent jawel, een verdrievoudiging in twee weken. En nog blijven we enorm enthousiast over het blockchainbedrijf, de business, de producten en helemaal over Sunny Lu als stichter en CEO. Voila, en nu gaan we met u eens kijken en luisteren naar wat Token Topics, als YouTube kanaal, zoal te melden heeft over onze favoriete cryptomunt:

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.