Geen gezeik, iedereen rijk?

Het zijn de gevleugelde woorden uit vervlogen maar heerlijke televisietijden, toen Koot & Bie nog regelmatig de treurbuis opvrolijkten. Wie beslist ook vrolijk moeten zijn dezer dagen: beleggers allerhande, wanneer ze de stand van hun portefeuille of digitale wallet bekijken. De waarde van aandelen maar ook cryptomunten stijgt zienderogen. Goud en zilver staan eveneens op grote hoogten. Zelfs vastgoedbeleggers mogen niet klagen in landen, steden waar onroerend goed sowieso schaars is en de huurprijzen stijgen. Geen gezeik iedereen rijk? 

Positief nieuws voor beleggers

Aandelenbeleggers mogen zich verheugen door de vondst van niet één maar drie veelbelovende Corona vaccins. Plus het feit dat Tesla, de bouwer van electrische wagens, in de S&P 500 komt, wat ook een impuls aan het beursenthousiasme geeft. Bitcoin haalt dan weer ei zo na de 17.000 dollar, op weg naar de hoogste koers ooit misschien van 20.000? Dit gebeuren zorgt dan weer voor een opperbeste stemming onder beleggers in digitale munten en blockchain technologie. Ook het feit dat steeds meer institutionelen op de cryptotrein springen, geeft een extra zelfverzekerdheid. ´The $9.2 billion asset manager helmed by the one-time spokesman of U.S. President Trump signaled that two of its funds “may seek exposure to digital assets.” The documents are meant to give SkyBridge the green light to invest in other funds that have money in the crypto markets or in the companies supporting the ecosystem.´

All is quiet on the…World front? 

Wat kan er mis gaan? Is het normaal dat álle markten in waarde toenemen, tegelijkertijd? Iets zegt ondergetekende dat deze juichtoestand niet oneinig kan blijven duren. Een (kunstmatige) overvloed aan financiële middelen, gecombineerd met een steeds lagere omloopsnelheid van geld… Iéts is er mis of gaat mislopen, maar ik kan geen vinger op de zere plek leggen. U misschien wel, beste lezer? Belegt u zelf en waar dan in? En heeft u wel dan geen hoogtevrees ondertussen? Of belegt u niet en zegt u: laat deze kelk maar aan mij voorbij gaan. Komt er na zonneschijn alleen maar…zon? We vernemen het als altijd graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.