Geld besparen door over te stappen van zorgverzekering

Veel mensen weten nog niet welke zorgverzekering nou het beste past bij hun situatie. De verplichte zorgpremie gaat bij sommige aanbieders omhoog en bij sommige zorgaanbieders omlaag. U moet echter goed opletten bij de keuze voor uw zorgverzekering 2018 want er zijn veel verschillen. Het wordt een steeds complexer geheel. –Gesponsorde bijdrage-

Geld besparen

Door over te stappen van zorgverzekering kan je veel geld besparen. De huidige zorgverzekering sluit misschien niet meer helemaal aan bij je persoonlijke wensen of behoeften. Ook kan het zo zijn dat je gezinssituatie is veranderd. Bedenk goed voor jezelfd welke vergoeding je zou willen ontvangen voor welke zorg. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er bepaalde zorg wordt vergoed, die je eigenlijk niet gebruikt. Het loont in veel gevallen daarom om over te stappen van zorgverzekering.

Tips bij het overstappen

  • Wil je overstappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat je huidige zorgverzekering is opgezegd vóór 1 januari van het nieuwe jaar. Je hebt dan nog tot 1 februari 2019 de tijd om over te stappen naar de beste zorgverzekering voor jou.
  • Overstappen aan het eind van januari is geen probleem voor de dekking van de zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht en geldt vanaf 1 januari. Let op: je moet dan zélf je zorgverzekering op hebben gezegd voor 31 december 2018. Makkelijker is het dus om voor 31 december over te stappen.
  • Let wel op bij het overstappen dat je een zorgverzekering hebt vóór 1 februari 2019. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent.
  • Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kan je zorgverzekering alleen stopzetten wanneer alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door en kan je pas in het volgende jaar van zorgverzekering overstappen.

Zorgverzekering 2019 vergelijken

De dekkingen van de basisverzekering zijn wettelijk bepaald door de politiek en bij iedere zorgverzekering zijn ze praktisch hetzelfde. Het verschil zit in de premie, de service en het aantal zorgaanbieders waaruit u kunt kiezen. De keuzemogelijkheden, de opties tot zorg in het buitenland, enzovoort. Uw Zorgeverzekering 2019 vergelijken en kiezen doet u eenvoudig bij Zorgkiezer.nl. Met deze vergelijker is het makkelijk om de zorgverzekeringen te vergelijken. Er wordt gelet op prijs, polissen, voorwaarden en kwaliteit.

Wacht niet te lang!

Klik hier of op onderstaande banner en vergelijk uw zorgverzekering voor 2019. Tip: Wacht niet te lang en bekijk nu alvast welke zorgverzekering het beste bij u past. Veel mensen stellen het kiezen van een zorgverzekering uit, maar met de Feestdagen in aantocht is het fijner om alvast een keuze te hebben gemaakt! Vergelijk daarom nu al alvast de zorgverzekeringen! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.