Opstand in Europa: Gele Hesjes Protest – Live Updates

8 december 2018 zal waarschijnlijk een hete dag worden in het koude Europa. De ‘Gilets Jaunes’ beweging groeit. In Frankrijk hebben in de afgelopen weken de grootste rellen in 50 jaar tijd plaatsgevonden. De verwachting is dat de onrust niet zal afzakken. Hieronder de livestream en de laatste updates over de opstand Parijs, Frankrijk, maar ook België en Nederland.

Franse politie schiet met rubberen kogels

Gevechten op de Arc de Triomphe

Oorlog in Parijs

Sommige delen in Parijs zien er inmiddels uit als een oorlogsgebied.

Traangas vloeit inmiddels rijkelijk

Chaos in Toulouse

Niet alleen in Parijs zijn inmiddels rellen gaande. Ook in andere delen van Frankrijk, zoals Toulouse, is de politie slaags geraakt met de gele hesjes en staan er containers en auto’s in brand. 68% van de Fransen staan overigens achter de Gilets Jaunes beweging.

Al 270 gele hesjes opgepakt in Frankrijk

In aanloop naar de protesten op 8 december 2018 zijn er in Frankrijk al meer dan 270 betogers in gele hesjes opgepakt. Tevens staan de pantservoertuigen klaar.

Ook in Nederland Gele Hesjes Protest

In Nederland worden er op zaterdag 8 december op verschillende plekken Gele Hesje demonstratie verwacht. Onder andere in Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Groningen zullen de Nederlandse gele hesjes zich verzamelen.

Code rood

4 reacties

  1. In Frankrijk lijken de protesten teminsten nog ergens op. In Nederland is het tot nu toe een lachtertje. 200 man in Amsterdam. Bijna meer agenten dan demonstranten op de been. Nee, voor wat betreft een burgelijke opstand kunnen we nog veel van de Fransen leren… Rutte lacht zich kapot zo. In belgie zijn er ook wel wat mensen de straat op. Tot nu toe lijkt het niet erger dan vorige week, maarrrr de dag is nog jong, vanavond wordt pas echt spannend,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: