Opstand in Europa: Gele Hesjes Protest – Live Updates

4

8 december 2018 zal waarschijnlijk een hete dag worden in het koude Europa. De ‘Gilets Jaunes’ beweging groeit. In Frankrijk hebben in de afgelopen weken de grootste rellen in 50 jaar tijd plaatsgevonden. De verwachting is dat de onrust niet zal afzakken. Hieronder de livestream en de laatste updates over de opstand Parijs, Frankrijk, maar ook België en Nederland.

Franse politie schiet met rubberen kogels

Gevechten op de Arc de Triomphe

Oorlog in Parijs

Sommige delen in Parijs zien er inmiddels uit als een oorlogsgebied.

Traangas vloeit inmiddels rijkelijk

Chaos in Toulouse

Niet alleen in Parijs zijn inmiddels rellen gaande. Ook in andere delen van Frankrijk, zoals Toulouse, is de politie slaags geraakt met de gele hesjes en staan er containers en auto’s in brand. 68% van de Fransen staan overigens achter de Gilets Jaunes beweging.

Al 270 gele hesjes opgepakt in Frankrijk

In aanloop naar de protesten op 8 december 2018 zijn er in Frankrijk al meer dan 270 betogers in gele hesjes opgepakt. Tevens staan de pantservoertuigen klaar.

Ook in Nederland Gele Hesjes Protest

In Nederland worden er op zaterdag 8 december op verschillende plekken Gele Hesje demonstratie verwacht. Onder andere in Amsterdam, Alkmaar, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Groningen zullen de Nederlandse gele hesjes zich verzamelen.

Code rood