Gelezen en (niet) goedgekeurd. Mijmeringen 2

Noem het Mijmeringen 2 oftewel musings, in het Engels dan. Excuseer die preoccupatie met het Engels, en soms Frans of Duits of Latijn, beste lezer. Dit komt door heelder dagen – en deels nachten soms – die talen onder ogen te krijgen. Meng dit met wat dialecten en dichterlijke vrijheden, en je krijgt wat u op dit moment leest. Sommigen kunnen dit unieke taalgebruik (nog nooit geïmiteerd of elders gebezigd) zeer pruimen; anderen lopen dan weer ver heen, al dan niet gillend of hoofdschuddend. Hoge bomen vangen veel wind, en wie vijanden heeft weet dat hij bestaat. Het zij zo. Allesbehalve een grijze muis zijn is mijn persoonlijke adagium! Dit zijn dan enkele reacties van lezers uit die eerste categorie:

´Fijn om je vertrouwde nieuwsbrief weer te lezen Joost… ik had m al gemist afgelopen vrijdag 😉

Harm is “unne goeje” maar kan toch niet tippen aan “ozze Joost”

Heel goed om een beetje meer tijd voor jezelf te nemen …Geniet er van! Groetjes, K´

 

´Hoi Joost,

Wat schrijf je ontzettend leuk! En daarnaast zeer informatief,  dankjewel!
 
Groetjes M´
 

´Dag Joost,

dank weer voor uw geweldige nieuwsbrief met zoveel positieve en interessante nieuwtjes.

En dan die mooie badinerende zinnen: klasse!

Vanmorgen zag ik weer een video van de “Bearable Bull”, deze keer ging het over het koersdoel van XRP, en dat was nogal fors. Ik heb al vaak

allerlei koersdoelen langs zien komen, maar dit koersdoel was ‘triple digit’….

Hij verwees naar Greg Kidd, een naam die u vast wel kent. Verder ging het over de functie van XRP en die lijkt in de toekomst toch wel van 

significant belang te zijn. Misschien is deze video voor u eventueel ook interessant.?

Verder heb ik twee vragen:

1. Wat is uw leeftijd. Wij hadden thuis een discussie hierover. De zoon zei: ongeveer 30/35, terwijl ik zei – gezien allerlei erudiete 

zinssneden en woordgebruik: ongeveer 50 jaar.. Van sommige uitdrukkingen moet je toch wel een flinke belezenheid hebben, en (…)

Groetjes, W´

 

Tot daar wat eigen lof, want anders gaat ´t hier nog stinken… Maar het mag al eens gezegd, en geschreven, als tegengewicht voor zekere zuurpruimen, party poopers, querulanten en andere lichtgewichten die hier op Biflatie al eens de buurt onveilig maken.

Kiezen is verliezen

Terug naar het onderwerp. De internationale pers dus, over zowel cryptonieuws als alle andere financieel-economische en sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Dat is dan inclusief de sociale media. En het stopt ook nooit, 7/7. ´Alles´ willen weten, alles willen lezen, horen, onder ogen krijgen. Vermoeiend! Toch: een keuze moet gemaakt worden, en dit is de mijne vandaag. Het is u misschien ook al opgevallen dat je voor het aller-allerlaatste nieuws best op Twitter zit. Ongelofelijk hoe snel en alert dit lezers- en schrijfpubliek daar reageert. De oogst van enkele dagen geleden tot op vandaag, woensdag 16 juni 2021:

 

PlanB (van het S2F Bitcoin Model) reageert en wel heel saillant, scherp, plastisch en to-the-point:

Naming en shaming

Sinds wanneer moeten blanken anno 2021 zich schamen? Als iedereen – iederéén – zich zou moeten schamen, constant, voor geheel ons verleden, plus dat van het eigen ras? We lagen allemaal ter aarde en dat is dan dat. ´Let bygones be bygones´ is de beste Engelstalige omschrijving in deze. Belicht één keer en voorgoed dat verleden, trek er de nodige lessen uit en ga vooruit, op een betere manier dan, zou ik zeggen…

Inflatie, deflatie of stagflatie?

De hamvraag natuurlijk op economisch gebied: is de inflatie (gevolgen: alles wordt duurder) die we opmerken in de winkels en in onze portemonnee tijdelijk, van voorbijgaande aard? Of blijvend, permanent? Onderstaande dame die we zeer respecteren denkt dit laatste, maar we zijn het dit keer toch niet met haar eens. Auteur Franck Vanhee wist het op onnavolgbare wijze dan te verwoorden, en ik ben het volledig met hem eens: dit is transitory, tijdelijk, van voorbijgaande aard. Eens de achterstand-in-vraag te wijten aan Coronajaar 2020, toen de wereldeconomie stilviel, ingehaald? Eens alle staatssteun aan bedrijven en particulieren ophoudt? Zullen we heel wat ontslagen, een toenemende werkloosheid meemaken. Bedrijven die nooit meer zullen openen en burgers die het financieel met een pak minder moeten stellen. Dus: waar komt de vraag dan nog vandaan…?

Digitaal of fiat?

Het beste argument pro deflatoire munten – bitcoin et al. Om over te stappen naar digitaal geld, in plaats van in inflatoire munten – fiatgeld – te blijven zitten:

We mogen al eens lachen – al is het soms groen…

Dit is ook een leuke:

Hoe the powers that be (in dit geval that were) aan hun postjes blijven houden, met alle emolumenten en parafernalia vandien. Zoals de Israëlische ex-premier:

´Netanyahu refuses to leave prime minister’s official residence´

Safety first

´Presidents of Russia and United States of America, Vladimir Putin and Joseph Biden, will hold their first bilateral meeting today at Villa La Grange in Geneva´ En hier zien we de zeer indrukwekkende beveiliging: ´Behind the scenes: Snipers, army at the airport, police on the streets.´ Allemaal noodzakelijk omdat ze zich allemaal zoveel vijanden maken (heb ik tenminste nog niet nodig, gelukkig!) Maar natuurlijk ook omdat er nogal wat gekken nog loslopen, met rare ideeën. Eens in de media, de belangstelling, maak je je vrienden (nou ja, tijdelijk hoor) maar ook vijanden (die blijven dan wel, helaas). Zelfs een Vlaamse professor, Marc van Ranst, kan daar van meespreken. Gaat ´t vuurwerk betekenen straks, wanneer die twee kemphanen elkaar en face ontmoeten – of drinken ze samen een goed glas en keuvelen wat over ditjes en datjes… Persoonlijk denk ik dat het in dit soort rendez-vous heel wat aimabeler aan toe gaat dan de MSM wel naar buiten brengt, wat u?

Glazen bol

Lang geleden dat we de beste Amerikaanse trendvoorspeller nog eens aan het woord (en in beeld) lieten! Hoogste tijd dus, hier is the one and only Gerald Celente van The Trends Journal. Ook hij heeft het niet toevallig over, onder veel meer, inflatie:

6 reacties

 1. Mán, kom uit je kot en ga eindelijk het gras maaien! (Dit is niet ‘badinerend’ of grappig bedoeld).
  Je tegenwicht (en niet ‘tegen-ge-wicht’!) bestaat -niet voor het eerst- uit pathologische zelfverheerlijking en minachting van de lezers. Niet het gevolg, maar de OORZAAK van een gebrek aan communicatie op Biflatie.
  Gr/Paul V.

  1. + 1
   Als ‘lichtgewicht’ en ‘querulant’ kom ik hier af en toe voor de commentaren (en vooral de reacties daarop) van de collega van de geachte schrijver dezes. Maar als Gerrit met vakantie is raak ik toch soms ongewild verzeild in de hoogstaande literaire mijmeringen en monologen van deze geniale wetenschapper.
   Helaas ben ik dom en zijn die niet aan mij besteed.

   1. ach, u bent hier toch en dat betekent ook iets? Het feit alleen al dat u reageert. Voor de rest, ik schrijf het net: ´Sommigen kunnen dit unieke taalgebruik (nog nooit geïmiteerd of elders gebezigd) zeer pruimen; anderen lopen dan weer ver heen, al dan niet gillend of hoofdschuddend.´ Groetjes, Joost

  2. Dag Paul, hier volgt wat ´communicatie´ want ik lees bijna alle commentaren, kan wegens tijdgebrek niet altijd reageren echter. Bedankt allereerst OM commentaar te geven, en ik reageer daarop even, met alle respect. Even checken, toch: ´Tegengewicht
   Tegengewicht logo #1010
   1) Tegendruk 2) Tegenwicht 3) Weerstand
   Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Tegengewicht/1´
   U deed me al twijfelen! Ik minacht niemand, buiten dan de enkelingen die beledigende taal gebruiken, schelden, en hoe. Ik weet niet waarom, maar dit soort lieden – u ook? – gaat zelden of nooit op de inhoud in (en ik denk dat ik haast altijd wat interessants, wetenswaard meld, in de financieel-economische of sociaal-maatschappelijke context…) Speelt niet op de bal maar op de man. U blijft dan nog redelijk beleefd, dank ook daarvoor. Dit soort luitjes (we kunnen alleen maar zien dat ze vaak van mailadres veranderen en altijd anoniem blijven) kunnen we hier missen als de pest. En je vindt ze overal hoor, op alle websites waar opinies, meningen verkondigd worden, van Biflatie tot Twitter en Facebook. De naysayers, tegensprekers, malcontenten, party poopers. Beledigen, schelden, op de persoon – ondergetekende dan. Ik weet niet waarom. Ga toch op de inhoud in en spreek die desnoods tegen – graag zelfs, zodat er echte ´communicatie´ volgt! Maar het soort van vullis dat hier op Biflatie tegen mijn persoon dan verschijnt… We censuren ook niet voor zover ik weet, hier. Da´s positief, uiteraard, en een must, maar dan komt dit alles er ook, en wel voor iedereen leesbaar te staan. Het stoort, laat ik het zo stellen, het ergert, en dan negeer ik het maar of soms reageer ik toch. Vecht schriftelijk terug. En ik kan dat zoveel beter dan een handvol meest ongeletterden, dat ook nog. Maar het is au fond tijdverlies, en het moedigt zelfs aan, lijkt het! Het is dat ik even een vrij momentje heb, dat ik u antwoord, Paul, want soms moet dat ook wel. Wat is er verkeerd met, bijvoorbeeld, bovenstaand artikel? Wat zint u er precies niet aan? Weet u wel hoeveel van mijn zo kostbare tijd ik er ingestoken heb?! Dat ik het gras dringend moet maaien – daarin heeft u toevallig wel gelijk (mijn echtgenote zei het net ook nog). Nog iets tenslotte: ZIJ zijn begonnen, U bent vast ook ´begonnen´. En dan geef ik soms nog wat gas bij. Ga ik nog wat extremer schrijven. Tja,´t is menselijk zeker. Ach, laat ik er maar mee ophouden. Professor Wayne Dyer schreef het al heel lang geleden: ´ga er gewoon van uit dat de helft van de mensheid het ALTIJD oneens is met je, en de andere helft wel goedkeurt wat je doet´. Wijze woorden! Ik categoriseer u dan, beste Paul, met alle respect, toch, en zo u mij toestaat, in die eerste menssoort. Ik kan voor sommigen géén goed doen. Nooit. En ik moet dat dus ook niet willen of proberen. Soit. Amen. Over and out. Joost, PS Have a nice day! Don´t forget to smile today!

   1. Zoiets ja. Teveel op de man en weinig op de inhoud; op het agressieve af, jammer. Ben het overigens zelden met je eens maar om het dan goed te weerleggen is een ander verhaal. Dus hebben je bijdragen waarde voor me en ze nodigen uit om erover te denken. Jammer dat niet iedereen beseft hoeveel tijd een artikel kost; probeer het zelf eens zou ik zeggen.

    1. Wauw, dat kan tellen, veel dank piet12345! Ik vind uw reactie eerlijk, correct en vat het op als een groot compliment; top! Prettig weekend alvast (en voor de querulanten, antagonisten: elke zondag zijn jullie wel van mij verlost want dan schrijf ik maar héél uitzonderlijk. Gregroet iedereen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.