Bitcoinbezitter zou bitcoin verkopen bij gemiddelde prijs van €165.000,-

De afgelopen weken was er weer van alles te doen rondom bitcoin. De Hardfork Segwit2x ging niet door (maar gaat nu misschien toch wél weer door), Bitcoin daalde in eerste instantie met maar liefst 30%, Bitcoin Cash steeg met 300%, de volumes op de bitcoinbeurzen stegen naar recordhoogtes. Gister zette bitcoin ook weer een nieuwe All Time High neer en bereikte de grens van $8.000,-. Tevens bleek uit onderzoek dat de gemiddelde bitcoin investeerder pas zijn bitcoin verkoopt bij een prijs van rond de €165.000,-

[insert page=’bitcoinprijs’ display=’brokerage-post-template.php’]

 

 

Investeren in bitcoin door blockchain

Uit een nieuw onderzoek van LendEDU onder Amerikaanse investeerders van Bitcoin blijkt dat een overgrote meerderheid van plan is om hun investering meer dan een jaar vast te houden. De grote meerderheid investeert in de digitale munt doordat ze geloven in de techniek erachter (de blockchain). 22% van de respondenten ziet bitcoin als digitaal goud of zilver. 41% ziet bitcoin als een nieuw technologische ontwikkeling dat verschilende wereldwijde economische zaken zal gaan verbeteren.

Investeren voor de langere termijn

Wat het onderzoek tevens aantoont is dat veel mensen de cryptocurrency willen houden voor langere termijn en het dus niet als een hype zien. Ze verwachten dat de technische mogelijkheden niet zo snel weer zullen verdwijnen en daarom wordt het gezien als een levensvatbare investering voor lange termijn. Slechts 14% wil zijn of haar bitcoin binnen een jaar weer verkopen. 50% houdt de bitcoin langere dan 5 jaar en 11% sowieso langer dan tien jaar.

 

 

Verkopen als bitcoin grote hoogtes bereik

De gemiddelde waarde van de belegging onder de investeerder was zo’n €2.500,-. De gemiddelde belegger zou zijn Bitcoin verkopen voor een prijs van omgerekend €165.000,-. Dat is meer dan 30 keer de huidige waarde van Bitcoin! Als de meerderheid van de bitcoinbezitters zijn munten niet in de verkoop gooit, kan de waarde van bitcoin in de toekomst dus zomaar nog eens fors gaan stijgen. Onderstaande quote via Lendedu.com

“At what price would you ​be willing to sell all of your Bitcoin investment?” We found that the average Bitcoin investor would be willing to sell all of his or her Bitcoin investment at a price per Bitcoin of $196,165.78, roughly 30x the current price of Bitcoin. Based on the previous responses in our survey, a large portion of our group of Bitcoin investors are leaning towards the long term potential of holding onto their investment.

5 reacties

 1. Bitcoin is een pyramidespel, degene die vroeg instapt kan veel verdienen, degene die te laat aftikt lijdt verlies, overheden staan bitcoin toe zolang zij dit willen, overheden kunnen het verbieden, ze kunnen ip adressen afsluiten om de toegang te ontzeggen. de overheden van vs, china en rusland hebben supercomputers, reken maar dat deze volle toeren draaien om de bitcoincode te kraken of bitcoins te mijnen om de markt te kunnen beinvloeden, misschien dat de code van bitcoin zeer moeilijk te kraken is, de codes die de bitcoinhouders hanteren als sleutel tot hun bitcoin veel te klein voor hackers en supercomputers, iets dat waarde heeft trekt criminelen aan, reken maar dat er heel wat gehackt gaat worden en dat er namaakbitcoinwebsites komen, de criminelen die uit zijn op uw bitcoin worden niet aangepakt door overheden, er is geen deposiotgarantiestelsel voor bitcoin, bitcoin is hetzelfde als fiatgeld, het wordt nergens door gedekt, niet door overheden, niet door goud, zilver of ‘ a basket of currencies. geen toegang tot internet = geen bitcoin, als de stroom uitvalt sta je nergens, als de overheden het internet aan strengere banden legt ben je nergens, internet bestaat zolang het wordt getolereerd als financeel expiriment. je kan nu veel rendement halen met bitcoin zolang je de eerste bent die zijn winst neemt, degene die te laat aftikt is alles kwijt, tot slot denk ik dat de overheden heel blij zijn met bitcoin, want het haalt de druk van de goudkluizen af, zolang er sukkels zijn die in bitcoin geloven heeft fort knox en de FED geen stress over het goud dat ze onmogelijk kunnen leveren, minder stress tav het manipuleren van de goud en zilverprijs omdat het volk als een gek zijn geld in bitcoin stopt.

  1. Ik zal de laatste zijn die vertelt dat dit het beste moment is om in te stappen in bitcoin, want de prijs zou heel goed kunnen crashen. Koop vooral als bitcoin minimaal 12 maanden aan het zakken is en alle mensen die geen visie hebben, maar puur iets kopen omdat de prijs is gestegen, verkocht hebben.

   Buiten dat, bitcoin is een revolutie. Het is een goede vorm van geld. Geld is een middel dat makkelijk deelbaar is, schaars is, moeilijk te vervalsen, herkenbaar is en draagbaar is. Die eigenschappen maken het een geschikte vorm van geld. Geld is een vorm van gereedschap. Het is bruikbaar en schaars en alle dingen die bruikbaar en schaars zijn hebben waarde. Maar buiten deze traditionele eigenschappen van geld, deelt bitcoin ook nog eens een aantal belangrijke eigenschappen met het internet. Het is een netwerk, waar ontwikkelaars, gebruikers, winkels, software, exchanges, ondernemers een enorm netwerkeffect aan het creëeren zijn met handige toevoegingen die allemaal weer op elkaar voort kunnen borduren.

   Als je kijkt naar de totale geldmarkt, welke vele duizenden miljarden groot is, is bitcoin slechts een paar druppels in een emmer.

   Jij kan mij echt niet vertellen dat het onverstandig is om een klein gedeelte van je vermogen om te zetten in bitcoin, om te speculeren dat bitcoin wel eens een veel groter gedeelte van de taart op kan gaan slokken. Deze rationele gedachte is nu net waarom bitcoin een succes is en blijft.

   Als het internet uitvalt blijven je bitcoins gewoon bestaan op de vele duizenden kopies van het bitcoin grootboek. Als de internetverbinding weer werkt heb je gewoon weer toegang.

   Heb je overigens wel toegang tot je euro’s als de stroom uitvalt? Of kan je ergens goud kopen als er geen stroom is?

   Verder noem je de overheid als een bedreiging voor bitcoin. Reken maar dat de overheid je euro’s op de bank veel makkelijker kan confisqueren als je bitcoins.

 2. Ze kunnen zeggen en schreeuwen wat ze willen over bitcoin, maar ik denk dat de blockchain gewoon even veel, zo niet meer, effect gaat hebben op de gevestigde systemen dan dat het internet had. Misschien valt het enorm terug, misschien stijgt het nog eens met 300%, het haalt de kostbare asset ( de blockchain) niet weg.

  En dat het nu opeens stijgt: Square (groot betaalbedrijf) laat zn klantenj nu ook bitcoin kopen. Beetje bij beetje wordt de bitcoin op steeds meer plekken geïntegreerd. Er ontstaat tevens een hele nieuwe crypto economy. Net zoals vroeger de internet economy. Het is natuurlijk deels een liuchtbel, maar op lange termijn kunnen we er niet onderuit. De blockchain is here to stay en zal nog veel van zich laten horen.

  1. Volledig mee eens de blockchain zal blijven maar Bitcoin zal zeker niet op de troon blijven
   teveel nieuwe technische betere coins zijn er of komen eraan. Beetje zoals de oude Nokia!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: