George Soros: Alles op goud

Goud is dit jaar ongeveer een kwart in prijs gestegen en voltooit daarmee een reeks van tien jaar van prijsstijgingen. En grote namen in de financiële industrie lijken er rekening mee te houden dat het einde van de steile klim nog niet in zicht is. Uit data van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat topbeleggers George Soros en John Paulson nu goud als grootste positie hebben voor hun beleggingsvehikels Soros Fund Management LLC en Paulson & Co.

De goeroes vluchten in goud nu Quantitative Easing voor waardevermindering van de dollar en inflatie gaat zorgen. Soros noemde goud begin dit jaar ‘de ultieme assetbubbel’, maar gaf later aan dat het prima beleggen is aan het begin van een bubbel. Medio november gaf hij in een toespraak aan dat de omstandigheden voor goud nu ideaal zijn: deflationaire druk en angst voor inflatie.

Hij waarschuwde ook. “Goud heeft de neiging parabolische stijgingen te laten zien. En bubbels hebben de neiging om vlak voor het uit elkaar spatten een parabolische stijging te kennen.” John Paulson heeft 33 miljard dollar onder beheer. Goud is zijn grootste positie en Paulson is de grootste aandeelhouder in de SPDR Gold Trust (gedekt door de bullion) en in AngloGold Ashanti.

George Soros (beheerd vermogen 27 miljard dollar) bracht zijn positie in de SPDR Gold Trust in het derde kwartaal terug, maar kocht daarvoor in de plaats de iShares Gold Trust (ook gedekt door de bullion). In zijn top-10 posities zitten ook goudmijnbedrijven als NovaGold Resources en Kinross Gold. Goudtrackers zijn dit jaar erg in trek. Beleggers kochten dit jaar via ETF’s voor 290 ton goud – goed voor 12,6 miljard dollar. Daarmee zijn beleggers een grotere koper dan de juwelenindustrie.

Via: IexProfs

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: