George Soros geeft tijdens de ‘Paradigm Lost Conference’ van INET (Institute for New Economic Thinking) zijn visie over de problemen in Europa. De multimiljardair zegt bezorgd te zijn over de huidige eurocrisis. Volgens Soros is het gevaar van een desintegratie van de eurozone nog zeker niet geweken. Deze crisis geeft namelijk veel  problemen op de lange termijn, omdat de situatie ook steeds gecompliceerder wordt. Elke maatregel die genomen wordt heeft weer een neveneffect.

Naast de eurocrisis, hebben we namelijk ook te maken met een bankencrisis, een schuldencrisis en een vertrouwenscrisis. Op korte termijn moet er volgens Soros veel meer gebeuren om de schuldenproblemen op te lossen, voornamelijk politiek gezien. Er moeten nieuwe nog niet bestaande oplossingen komen, om weer terug naar de normale omstandigheden te kunnen. Meer statements van Soros in de video hieronder.

De INET conferentie, die dit weekend plaatvindt in Berlijn, is overigens hier live te volgen. Tijdens de bijeenkomsten spreken belangrijke financiële instellingen met elkaar over de toekomst van onze wereldeconomie. Volgens een aantal participanten van INET zal er op termijn een economische wereldorde moeten worden gecreëerd om de huidige problemen het hoofd te bieden. INET is mede opgezet door miljardair Soros.

12 reacties

  1. Individueen als Soros hebben zeer beperkte kennis van de geschiedenis. In het verleden hebben heersers het zovaak probeerd om een wereldorde te creeren en al deze pogingen zijn gestrand en kwamen uit in gewelddadige revoluties en opstanden van de bevolking. Dat zal nu niet anders zijn.

    Burgers die alles kwijt zijn en niets meer te verliezen hebben, schuwen geen geweld tegen hun heersers. Met dank aan het internet weet een groeiende groep burgers wie dat zijn. De eigenaren van de komende economische wereldorde zullen daar dringend rekening mee moeten houden.

  2. Een euro munt is niet een munt, uit je hart en nieren.En dat zie je wat er gebeurt.Burgers zijn niet blij met een door getrapte euro munt door hun keel. Maar tot heden draait alles nog.

  3. Alles draait nog omdat de henken en ingrids nog vertrouwen hebben in de munt. Het is ook deze groep die straks in de rij mag aansluiten bij de (lege) pinautomaten en de gaarkeukens. Burgers die weten wat er aan de hand is, zijn allang bezig hun euro’s te verzilveren en voorbereidingen te treffen.

  4. Volgens een aantal participanten van INET zal er op termijn een economische wereldorde moeten worden gecreëerd om de huidige problemen het hoofd te bieden.

    The new worldorder…. had george bush senior het daar niet over in de jaren 90 na de beeindiging van de koude oorlog en de bevrijding van kuweit?

    De steling van vandaag is:
    Is er voldoende draagvlak voor de nieuwe wereldorde?
    1. Nee, want de nieuwe wereldorde is alleen voor mensen die echt veel geld hebben.
    2. Ach als we er allemaal beter van worden, waarom niet?
    3. uuuh die nieuwe wereldorde hoe kan ik daar lid van worden?
    4. Alleen als iedereen eraan toe is en dat de nieuwe wereldorde de problemen echt gaat oplossen.
    5. uuuh ligt eraan. Creeert de nieuwe wereldorde ook banen?
    6. Onze politici bakken er toch al jaren, wat zeg ik, generaties niks van, als die nieuwe wereldorde het beter kan…
    7. Ja hoor elk draagvlak is te koop.
    8. Misschien wel
    9. Weet niet
    10. Laat me met rust, studio sport is er voor.

  5. @ koen en eigenlijk iedereen , Zit met een dilemma waarbij ik “het publiek “om raad wilt vragen.
    Ik heb namelijk een doorlopend krediet in deze waardeloze munt afgesloten in een grijs verleden. Zo’n 15.000 euro tegen jaja ik weet het…heel stom van mij.., 8.5 procent rente..
    Dus ik ben netjes maandelijks aan het afbetalen maar met deze rente schiet het niet echt op. Heeft iemand een idee wat er met dit soort kredieten gaat gebeuren in de toekomst ? Met een klappende munt ?
    Ik vraag me af of ik wel zo netjes moet blijven betalen aan die boeven of word het straks mijn ondergang ?
    Ik heb al redelijk wat afgelost maar dat bedrag blijft “vrij opneembaar “natuurlijk aangezien het krediet 15.000 is en de bank liever heb dat ik het weer op neemt .
    Bij een grote default kan ik dat beter doen en die centjes snel verzilveren maar bij een razzia op krediethouders heb ik dan een groot probleem ?
    iemand suggesties ?

  6. @bas

    Bij een totale ineenstorting verdwijnt spaargeld, beleggingen en pensioenen maar blijven schulden (of het nu hypotheek of kredieten zijn) overeind. Je zult dus je doorlopend krediet gewoon moeten aflossen, ineenstorting of niet. Wat je wel kan doen is grotere posities in edelmetaal innemen en eventueel daar je lopende schuld mee aflossen.

    Voorbeeld: ten tijden van hyperinflatie, oorlog en depressie zal de zilverprijs vermoedelijk naar de 400 euro per ounce schieten. Je kunt nu aankopen voor 30 euro per ounce. Dus stel je koopt een tube van 25 ounces voor ongeveer 800 euro dan kan dat in theorie, in geval van een acute depressie en hyperinflatie, zo’n 10.000 euro waard zijn. Met hyperinflatie word je bestaande schuld ook een stuk minder waard, dus in principe zou je het dan versneld kunnen aflossen.

  7. Had Lagarde het niet over een mondiale ‘beschermingswal’ Want ik vermoed dat ze op die manier de economische wereldorde gaan vormgeven. Het opzetten van een transnationale WSM (wereld stabiliteits mechanisme). Stap 1 is het instandhouden van een wereldwijde recessie/depressie.

    Stap 2 is het leeghalen van de schatkisten en de gemeenschapsgelden over te hevelen naar de banken in het kader van ‘ de banken redden’. Dat gebeurt nu ook in Europa en met zo’n mondiale beschermingswal zal het wereldwijd gebeuren. Op het einde van de rit zal alle rijkdom geconcentreerd zijn in een handjevol systeembanken en kapitalisten, zijn de schatkisten geplunderd, natiestaten kapot bezuinigd en kaalgevreten, burgers arm en werkloos en volledig afhankelijk gemaakt.

    Op dat moment bevindt men zich in een globaliserende wereld waar geen middenklasse meer bestaat. Een wereld welke bedolven is onder gigantische schulden die nooit meer ingelost kunnen worden en dan zal stap 3 in werking worden gezet. De reset van het systeem, alleen dan onder de hoede van een economische, sociale en politieke wereldorde.

  8. @bas

    Persoonlijk zou ik aflossen. Het kan nog wel jaren duren en pm prijzen worden nogal beinvloed, 8,5 % is veel. Ja als de boel klapt als als.. 2011 was het jaar van de waarheid, nu 2012.. Of splits het op naar 50/50..

  9. @Bas: Helaas is het inderdaad in dit systeem zo dat als je geld onder beheer bij een bank hebt staan en de bank failliet gaat, je geld kwijt bent. Tenminste, we hebben te maken met het depositogarantiestelsel (garantie op spaargeld tot 100.000 euro). Dus het spaargeld van de meeste Nederlanders wordt gegarandeerd door de overheid.

    Persoonlijk heb ik het liefst zo weinig mogelijk schulden, zelfs zo weinig mogelijk met banken te maken. Aflossen is de enige mogelijkheid om weer echt ‘vrij’ te zijn. Zoals je wellicht weet geloof ik in biflatie en denk dat het nog wel even duurt voordat schulden met double digits worden weg geïnflateerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: