George Soros: Kans op Grexit nog 50%

De kans dat Griekenland uit de eurozone zal stappen is nog altijd 50%, aldus multimiljardair George Soros. In een interview met Bloomberg laat de 84-jarige investeerder weten dat Giekenland blij mag zijn dat ze nu kunnen doormodderen..

Griekenland is een lang-etterende probleem dat verkeerd werd ingeschat vanaf het begin door alle betrokken partijen.

Griekse premier Alexis Tsipras zal zijn schuldeisers blijvend moeten overtuigen en een pakket economische maatregelen moeten de steunbetalingen in stand houden. Hierdoor kan Griekenland het hoofd net boven water houden. Er is echter nog altijd een gevaar dat Griekenland ‘down the drain’ gaat en het de eurozone toch zal moeten verlaten, aldus Soros.

[youtube id=”U2aNlbMiWN4″ align=”center” autoplay=”no”]

31 reacties

 1. Zou Soros ook een Bot zijn een Robot…..just automated.
  Soros moet grieken in de euro/eu houden n.m.daarvoor was hij al 3 in Athene. Syriza begrijpt niet.

  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-23/propagandists-use-automated-software-spread-disinformation
  Geweldig artikel.

  Op Nujij vaak aanwezig …deze ontwikkeling – meer een afwikkeling – gaat gelijk op met Tipp – het spelen van Banken kunnen lenen tegen 0,5% of gratis voor opkopen van, ECB en ons vermogen neg. rente pensioen werk geen mkb meer:

  De non- belastingafdracht van Banken en multinationals – geen enkele aandacht voor op enig welke site.
  afbraak soc.en gezondheids voorzieningen.

  Waarom laat de nederlander zich zo gemakkelijk – automated – aansturen door zelfs een Bot en Bots als VVD- D66 -Banken -EU- ECB ….Zo easy dat je er zelfs een bot op kan zetten en deze t werk kan laten doen.
  D66 just automated Banken/ECB /Tipp spelletjes.

  Geld kom t uit t niets is gelijkende.Kan en in samenhang met bovengenoemde.

  1. Zo gezien zijn er wel meer ‘etterende builen’, in werkelijkheid zouden we met z’n allen uit dit systeem moeten stappen. En wat ons daarvan tegenhoudt, houden we netjes in stand door telkens opnieuw van hetzelfde nog veel meer. En wat nodig is, blijft verdonkeremaand worden.

  2. Geld kom uit t niets..is een afspiegeling van o.a de non belastingafdracht van Soros.
   Hoewel t Niets aardig wat in petto heeft vlgns de Tibetaan en Boedddist.

   W Buffet verklaarde dat hij veel minder belasting betaald als zijn eigen secretaresse.
   W.Offrah een salaris is van 1 miljard per jaar geen belastingafdracht doch mensen kijken naar haar dus dus helpen mee.en daarmee zichzelf het graf in. Ze betalen n.m. het deel welke deze hadden moeten betalen extra. Komt er ‘gewoon bij’.
   .
   D Trump is bekend dat als hij een bedrijf had welke belasting had te betalen hij deze gewoon failliet liet gaan en erna met de ‘verbeterde versie’ verder ging met gelijke activiteiten bijv.
   wegenbouw.

   Be Non-Taxed and Grow Rich
   “…You know, gentlemen, that I do not owe any personal income tax. But nevertheless, I send a small check, now and then, to the Internal Revenue Service out of the kindness of my heart….”- David Rockefeller, before a Congressional committee.

   Buiten Banken met hun 2-3 % en Multinationals als Google met hun 0,022% zijn er een groot aantal lieden -alle bekenden van tv – welke niets afdragen.

   En zelfs middelgrote amerikaanse bedrijven krijgen nu in Brussel de non- taxable status.
   Je bent gek als je in nederland als bedrijf belasting betaald hoewel het voor MKB heel lastig wordt gemaakt -uiteraard- . Bescherming non-violable van bovengenoemden.

   Gelijke wetten welke bovengenoemde belasting loos houden houden MKb juist Belastinplichtig
   Wetten en regelgevingen worden zeer zeer indringend toegepast.
   Om deze melkkoe status kwijt te raken zul je misschien beter failliet gaan en daarna opnieuw beginnen. Kan het een ieder aanraden. Nederlanders wensen niets te begrijpen dus betalen gaarne. Ze wensen niet te begrijpen dat deze twee een duidelijke samenhang hebben en in meerdere richtingen.

 2. De hele EU en de gezamelijke Euro is op een mislukking uitgelopen.
  Het is alleen maar bergafwaarts gegaan, sociale voorzieningen zijn geminimaliseerd (niet alleen in Griekenland)….kijk maar naar de AOW (67 ipv 65!), WW (2 jaar ipv 5!), bevriezing en korten van pensioenen , verdwijen van de kinderbijslag , studietoeslag en ga zo verder….
  Daarnaast zijn honderden bedrijven die de EU hebben verruilt voor veel goedkopere landen , als China.

  We weten allemaal waarom Europa zo duur is geworden…….uitblijven van investeringen en verspilling (leger ambtenaren is toegenomen) en consumeren (toenemende aantallen gelukszoekers, uitkeringsgerechtigden etc.) van overheidsgelden.

  Het schip is niet te keren….Griekenland is failliet. Griekenland heeft al 300 jaar nooit zijn schulden afbetaald, dus waarom nu ineens wel!

  Hou op met het verkondigen van sprookjes, vertel de waarheid en dat is nu precies waaraan het ontbreekt.

  Het lijkt wel of politici de waarheid niet meer durven te vertellen….angst om afgestraft te worden bij de verkiezingen. De gevolgen zullen groot zijn, niet alleen Griekenland gaat ten onder, maar meer landen zullen worden meegesleurd de diepten in.

  Griekenland had nooit aan de EU mogen deelnemen, had al tien jaar geleden uit de Euro moeten stappen en hoe langer men wacht met deze stappen, hoe meer pijn het gaat geven.

  Intussen gooit Draghi olie op het vuur…..lang leven de geldpers…even 1.100 miljard erbij toveren. Ja, we zijn al zo diep gezakt, dat we in wonderen geloven….

  Haal de broekriem maar aan…..Europa gaat nog zeker 50% van zijn welvaartsniveau verliezen….terug naar de jaren 60!

  O…en de Grieken ,die hebben niets , dus die verliezen ook niets….weet U wie de lossers zijn…juist, wij Nederlanders, de sukkels.

  1. Inderdaad Martin, in de boekhandel vinden we de ene verklaring na de andere, inclusief plannen van hoe we dit probleem opgelost krijgen. Het enige dat je niet mag doen is hierover iets zeggen of schrijven want dat past niet binnen het kader van de dogmatici die monopoly verwarren met economie. Het stopwoord bij uitstek is dan ‘belangen’, niet als ‘ons belang’ maar als kapstok waar we ons graag aan verankeren en achter verschuilen. ‘Angst voor vrijheid’ zoals het Erich Fromm het mooi verwoordde, veel andere termen komen in aanmerking maar het leidt tot niets. We lijken dus collectieve zelfmoord te ambiëren waarover we vandaag al boeken schrijven van hoe dat gekomen is, aan expertise geen gebrek. Met alle kennis die we inmiddels hebben opgestapeld, lijken we dus dommer te worden, niet slimmer. En over wat ging het nu uiteindelijk? Over geld dat uit het niets komt? Zelfs dat wordt door sommigen tegengesproken en omgevormd tot het dogma waarvan sprake, het blijkt werkelijk onwrikbaar. De berg economische blunders is inmiddels al bijna even hoog als die virtuele schuldenberg, er schuilt natuurlijk logica in maar beslist geen economische. Anno 2015, het ergste moet nog komen.

  2. ik plak hem onder jouw bericht, had elders gekund, griekenland is ten opzicht van de EU wat de nederlandse antillen zijn voor nederland, een zeer kleine dure hobby provincie, wat aan grote van de economie en bevolking betreft niets voorstelt, hoe kan de EU in vredesnaam zo veel stress hebben van zoiets kleins.

 3. Overigens, ironie is de taal van het modernisme, zegt men. Het is dan ook een multimiljardair die beter dan wie ook onze kansen kan inschatten. 🙂

 4. Griekenland is het Atlantis prototype van de Europese schuldenberg, het grootste falen van de euromythe, en met grote zekerheid alleen voor militair strategisch belang.( no matter what it cost to behold the euro (feodale draghi).

 5. Momenteel ben ik het boek van Ad Broere “Geld komt uit het niets” aan het lezen, waarbij ik toevallig net het stuk van George Soros heb gehad. Ik had de naam wel eens voorbij zien komen, maar hierin wordt z’n werkelijke aard goed beschreven. Wanneer er iemand redelijk dicht bij Satan zit dan is hij het wel. Een nietsontziende en over miljoenen lijken gaande Crimineel, die bewust voor geld en macht komplete landen leegplunderd. Of landen en regio’s daarbij in armoede of zelfs oorlogen vervallen dat interessert hem geen fuck!. Want ook aan die oorlogen verdienen hij en z’n collega massamoordenaars ook miljarden. Een gewetenloze ashkenazi-jood, en toch “slechts” een stroman van de Rothschildkliek, wiens agenda hij perfect uitvoerd.
  Hij is natuurlijk onaantastbaar omdat hij zo hoog in die kliek zit, maar hij had al 100 keer de doodstraf moeten krijgen voor wat hij allemaal heeft veroorzaakt.

  Geld komt uit het niets” voor 20euri bij Bol.Com. Een verbijsterende openbaring!

  1. Geen nood, morgen komt er een ander verhaal met andere personages maar uiteindelijk hetzelfde. We are puppets on a mediastring, het is een perfecte bezigheidstherapie, de therapie werkt pas als ook het denken ge(re)activeerd wordt. 🙂

   1. ” ik bedoel dat het technisch perfect mogelijk is om torenhoge schulden te creëren en toch bestaan ze niet, in ieder geval kunnen ze makkelijk opgelost worden. ”

    Werner , dit zijn jouw woorden in een antwoord op een reactie van mij..
    Ik vind dit Greenspan – Geneuzel en in de praktijk kost een te hoge schuld je kop ! zo hoort het ook . Als iedereen maar raak kan spenderen/consumeren met geld wat ze niet ” hebben ” heb je inderdaad een super economie helaas maar voor een jaar of vijf want dan zijn de grondstoffen op .
    Als ik je quote nog eens lees is het net of ik Draghi hoort praten..

    1. Beste MaD, om dialoog hierover goed te krijgen, zouden we per bericht telkens een boek moeten kunnen schrijven. Heel vaak belanden we in een soort van ‘kip of het ei’ verhaal want was is nu de oorzaak/gevolg van wat? Wat we wel weten is dat monopoly en economie twee verschillende dingen zijn en zelfs dat is nuanceerbaar. Monopoly kunnen we zien als een procesversneller binnen economie om welvaart op te bouwen, dat is het goede nieuws of het voordeel. Het nadeel is dat het uit de hand kan lopen en dat is wat we nu zien. Ik weet het MaD, kan soms heel vermoeiend zijn maar het is wel boeiend en als een kunst om hierin het redelijke evenwicht te bewaren. Los van alle meningen en wel/niet correcte interpretaties kunnen we wel met zekerheid zeggen dat we alle schulden kunnen herleiden tot nihil, dit is een louter technische aangelegenheid. Deze schuld op de schouders leggen van de bevolking wil dus zeggen (1) men heeft er nog niet over nagedacht of (2) men wil de bevolking gewoon wat pesten. We vinden meer dan voldoende argumenten om te stellen dat het (1) is, niet (2). Beter, we vinden een overschot aan argumenten maar we zijn er absoluut niets mee als er niets mee gedaan wordt. Anders gezegd, het is op basis van onderzoek dat we kunnen stellen dat de situatie ’tragisch absurd’ is, dit is geen kreet in het wildeweg maar wat ieder voor zich kan vaststellen als men het écht aandacht geeft. Jammer genoeg maar zeer begrijpelijk, de emotie staat soms in de weg om al deze zaken nuchter te beschouwen. En ja MaD, dat is een vrij steriele bezigheid die toch zeer adviseerbaar is binnen deze context, we hebben onszelf meermaals voor de kop gestoten toen we dat deden, wees daar maar gerust van. Uiteindelijk, technisch gezien hebben we Draghi helemaal niet nodig maar misschien geloof je dat niet. Bekijk gewoon het systeem en je komt misschien – net zoals wij – tot heel andere inzichten. Neem dit als oprechte suggestie, zeker geen verplichting.

     1. Wat een gedoe Werner , ik ga er niet eens inhoudelijk op in. Je of jullie verdraaien alles wat ik zeg en zo komen we niet verder.
      Ongelooflijk , hoe goed je iets helemaal dood kan praten. Maar vooruit het zal wel aan mijn inzicht liggen. Pffff

     2. Beste MaD, daar gaat het nu net om, alles kan verdraaid worden en we komen er nergens mee als we niet tot een consensus komen. Jammer genoeg blijken we nog maar op het niveau van de Middeleeuwen te zitten, goud- en valutaoorlog is het vandaag. Waarom niet gewoon de beschikbare oplossingen cultiveren? Ook dat hebben we eens onderzocht waarom dat niet zou kunnen, bijna ongeloofwaardig maar toch gebeurt het.

    2. Beste MaD, veel korter

     (1) we kunnen technisch alle schulden herleiden tot nihil
     (2) dit kan zowel volledig als partieel
     (3) wie bepaalt de criteria en wat is billijk in welke situatie?

     Hiervoor hebben we drie verschillende methoden, waarom denk je anders dat we zeggen dat het schuldenprobleem een luxeprobleem is? Een aantal elementen ontbreken nog maar dat heeft niets met de beschikbare oplossingen te maken. Het lijkt bijna op een raadsel, niet? 🙂

     1. Beste MaD, grappig genoeg kan ik je volmondig bijtreden. Het volgende is geen raadsel maar we gebruiken niets om het probleem op te lossen, heel handig ding is dat. 🙂

     2. Beste Werner ,zoals Dick ook al een keer aan gaf , kan je accepteren dat ik het gewoon niet met je eens bent ? en dat dat niets te maken hebt of ik je artikelen nog eens door moet lezen omdat ik het niet begrijp of jouw inzicht mist. Tussen je “lastige” regels door begrijp ik heel goed waar je heen wil met je “beschikbare oplossingen” en ik zie daar niets in. Heb ik ook al getracht duidelijk te maken waarom en dat het “Discussie Gesloten” is lijkt me beter . Ik ga me niet meer mengen in een discussie met je omdat ik geen aandeel wil hebben om hier een suf en saai iets van te maken. Ik hoop dat je inziet dat het beter is dat we elkaar een beetje links laten liggen . Is beter voor de rest denk ik..
      No hard feelins , nothing personal.

     3. Beste MaD, onderzoek wijst uit dat het probleem veel fundamenteler ligt dan het oppervlakkige debat laat vermoeden. Een aantal lezers verwijzen hier telkens naar maar dat ontsnapt om niet onverklaarbare redenen aan de aandacht van velen, zo blijkt elke keer weer. Wat rest is wat je ziet, bijna ongeloofwaardig maar het gaat maar door en dat onder het mom van economische kennis. De ‘paradox van oplossingen’ wordt hiermee nog maar eens bevestigd en de sociale schade nog amper om aan te zien.

  2. Wist je dat Soros loog over zijn leeftijd om (ik geloof) in het Hongaarse leger te kunnen komen tijdens WO2 om vervolgens VOLOP mee te doen aan het opsporen en afvoeren van (Hongaarse) joden ?
   .
   Serieus, hè ?
   .
   Heeft ie zèlf ooit in een interview verteld !
   .

 6. Moral hazard; altijd leuk als 68% NEE zegt tegen een Europese grondwet, vervolgens wordt deze toch gewoon doorgevoerd als het “Verraad van Lissabon”, waarna 320 miljard euro aan Griekse schuld kan worden afgeboekt over de rug van diezelfde 68% neezeggers.

  Oh ja, hoe zit het met al dat Spaanse vastgoed eigenlijk, nog steeds op de balans ‘marked to fantasy’ of is er inmiddels 50% afgeboekt, wat overigens alle Spaanse banken binnen 3 seconden insolvabel maakt?

  Gaan we dat ook verdelen onder de neezeggers?

  Keep pumping assholes…

 7. Bij Soros moet je één ding in de gaten houden, hij heeft een enorm jeugdtrauma opgelopen tijdens de Duitse en Russische bezetting van zijn oorspronkelijk thuisland Hongarije, een groot deel van zijn acties is gebaseerd op het verwerken van dit trauma, Hij leeft in het verleden en wil nu met zijn financiële middelen ‘vroeger rechtzetten’ of hij hiermee de toekomst van jongere generaties verpest doet er voor hem niet toe. Wat hij zich niet realiseert is dat vroeger niet meer bestaat. We leven in het nu en dit is een heel andere wereld dan 40 -50 jaar geleden. Soros wil achteraf zijn gelijk krijgen en ‘winnen’ Dit is een levensgevaarlijke man voor de huidige mensheid.

 8. Precies ! Als mensen zoveel geld hebben en nog steeds bezig zijn met meer en meer en meer gaat er iets niet goed. Deze man op deze leeftijd heeft niet veel nodig maar hij wil meer , meer..
  Grote kans dat tie short zit met zn aandelen na deze interviews… turbootje erbij !
  Deze mensen maken meer kapot dan wij allemaal weer kunnen maken..
  Maar ja ze zijn net als de “burgers” ook ” gewoon ” onderdeel van het systeem dus wel aardig blijven he…

 9. By the way… het is interessant om te zien wat mensen doen als ze ineens veel geld hebben..

  De meeste mensen gaan de andere dag niet naar hun werk als ze een paar miljoen winnen.
  Er zijn ook van die lui die na een winst van 5 miljoen de andere dag zelfs vroeger beginnen..
  Meer , meer , meer..
  Dan vind ik Jim Rogers meer diepgang hebben door zijn reizen en levenservaring. Vooral zijn reizen en kennismakingen met diverse culturen en mensen hebben hem een gezonde dosis ” down to earth ” kennis gegeven. Niet zijn geld..

  Okay Biflaten , Stel je wint morgen 2 MILJOEN !… wat ga je ermee doen ?

  1. jim rogers wil een betere wereld achterlaten voor zijn kind/nageslacht, dat een een veel betere insteek dan aan jezelf en aan het nu denken. peter schiff pleit voor een gezonder systeem waarbij de markt niet op een bubbel-gevaarlijke manier verstoort wordt door centrale banken, hij gaat voor gezond kapitalisme met een gezonde marktwerking

  2. Daarvoor zou je nou Elmer Hoogervorst eens moeten benaderen. Hij heeft vast interessante verhalen daarover te vertellen. Hij was/is ooit verbonden geweest aan de Staatsloterij als adviseur in dat soort zaken.

 10. George Soros wordt hier neergezet als financieel deskundige en dat is hij ook. Toch is hij voor mij vooral de top-globalist die met zijn gemanipuleer, verantwoordelijk is voor een hoop van de huidige ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: