Gerald Celente: eerste bedrijf van de tragedie getiteld ‘De Grootste Depressie’

Dat kun je met 99 procent zekerheid inderdaad stellen, wanneer je meer dan 30 jaar ervaring hebt. Met macro economie, beleggen, investeren. Kennis hebt verworven in sociologie, politicologie, de financiële markten en zeker ook de menselijke natuur. Beschikt over een aanzienlijke dosis intelligentie en inzicht. Om niet te zeggen het sine qua non: een solide basis van gezond verstand. Wanneer je dan ook nog correct weet te extrapoleren is dit wat je in oktober 2019 ziet plaatsvinden. Niet de Grote Depressie maar de Grootste! Watch and learn, this is Gerald Celente:

13 reacties

  1. Ja inderdaad, dat deed hij ! ‘Credit Crisis to Hit Financial Markets by end of 2007’ van 12/2006 Trends Journal, zie https://trendsresearch.com/forecasts. En nogmaals big time in december 2007: ‘”Economic 9/11″ (prediction of Sept. 2008 financial calamity)’ van 12/2007 Trends Journal. Doet hij al dertig jaar met zeer grote precisie trouwens…

   1. Nou. In mei 2008 zag ik wel aankomen dat t helemaal fout zou gaan alhoewel ik toen niet gehoord had van de credit default swap en andere derivaten. Echter zie ik nu in de verste verte niet dat er een grote economische depressie gaat aankomen zolang de centrale banken de boel blijven stutten.
    Echter wat me nu wel opvalt, is dat ik sinds 2008 toch wel een enkele keer gelezen heb dat t mogelijkerwijs mis kan gaan. Bijv een 2e lehmann door autoleningen.
    https://www.ad.nl/economie/nieuwe-crisis-in-de-maak-autoleningen-rijzen-de-pan-uit~a0054ed1/
    Op zich moedig vd betreffende journalist.

    1. Sinds 2008 schrijft u maar u bedoelt het artikel dat u aanhaalt van 2017 toch, oké. U bedoelt nieuwe soortgelijke waarschuwingen, die u aanhaalt en zelfs ‘moedig’ vindt, toch? Me dunkt dat hier op Biflatie toch al heel vaak waarschuwingen zijn gepubliceerd over een nieuwe crisis? Celente is hiermee niet alleen hoor, noch de journalist van AD. De pers staat er vandaag vol van, maar de meest alerten zeggen reeds een paar jaar wat er komen gaat, toch? En twijfelt u dan toch nog? Mij dunkt dat er niks meer te stutten valt, met negatieve rente. Zelfs dan wordt er niet of nauwelijks méér geld uitgegeven, mensen moeten die gratis leningen niet hoor. De Fed heeft geen munitie meer, de ECB ook niet, dus wat nu volgens u? Er is niks meer om de schuldenbubbel verder op te blazen, dus…?

     1. Dus komt er geen crisis.

      En laten we wel wezen. Sinds maart 2009 dat helicopter ben bernanke met geld begon te strooien, wordt er al gewaarschuwd door de alternatieve nieuwssites en inmiddels ook de msm dat de 2e lehmann-achtige crisis op handen zal zijn. Echter de realiteit laat zien dat niet het geval is. Ik durf de uitspraak wel te doen dat de eerste 3 tot 5 jaar er geen crisis komt en de komende 5 tot 10 jaar ook niet.
      Mits…
      Mits de centrale banken dit financiele systeem/kaartenhuis blijven stutten.

     2. Geld blijven drukken tot in het oneindige leidt steeds tot hyperinflatie. Gisteren, vandaag en morgen, en overal.

      ELKE fiat munt eindigt in haar intrinsieke waarde : NUL.

     3. De vraag is wanneer elke munt eindigt in haar intrinsieke waarde. Voorlopig verwacht ik dat nog niet door de oncoventionele maatregelen vd centrale banken wereldwijd.

     4. Wel, de jarenlange monetaire acties van de grote centrale banken resulteerden in het bijdrukken van ongeveer 20.000 miljard euro-equivalent en een nul-rente ( want anders zijn de interesten niet meer te betalen ) wat resulteert in een weinig bekende hyperinflatie : prijzen van alle mogelijke assets vlogen de lucht in en geld is de facto reeds waardeloos.

      In het verleden kon je ( inflatie 1%, interest op spaargeld 5% ) rustig leven van zeg 1.000.000 euro ( 40.000 euro reële opbrengst ), NU heb je daar 50 ( VIJFTIG ) miljoen voor nodig ( aan 0.1% interest op je spaargeld ). Corrigeer je dat nog voor de echte inflatie ( zie asset prijzen ) dan boer je elk jaar in koopkracht zwaar achteruit.

      De vraag is allang niet meer “wanneer ?”, de vraag is “hoe erg gaat het zijn?”.

      In vrees dat het HEEL erg gaat zijn. Geen ENKEL westers land slaagt er nog in zijn budget in controle te krijgen, overal lopen de schulden exponentieel ( zowel publiek als privaat ) op en de inkomsten van de burgers stagneren.

      Je kan de mensen trachten permanent in slaap te wiegen, maar de armoedecijfers bekijkende ( mensen die hun energie/water/… rekeningen niet meer kunnen betalen ) stijgen OOK elk jaar, en steeds sneller. Bijna iedereen die we kennen en 60+ is is bezig zijn spaargeld op te souperen want van je pensioen kom je allang niet meer rond. Ooit stopt dat ….

     5. Dus, mits dat die centrale banken dit financiele systeen/kaartenhuis blijven stutten, wat niets anders inhoud dat ze constant geld uit het niets MOET blijven bijtoetsen om de zwakke enkeltjes en knietjes te ondersteunen.

      Het moet niet gekker worden dat ze geldscheppen uit het niets weer hebben moeten hervatten om een inflatie van 2% te willen bewerkstelligen en dat de eerste beste keer daarna op een diepte punt uit te komen van 0,75%.
      Je zou bijna denken dat ze er wanhopig van zouden moeten worden, zij het niet dat ze zelf hun financiële schaapjes al lang op het droge hebben en het mag duidelijk zijn dat het alleen nog gaat om macht!

      Wie nu nog niet beseft dat we allang in een financiële crisis bevinden draagt de manipulatie ten koste van de burger een warm hart toe!
      De burger die vreselijk gaat bloeden vanwege het gevoerde wanbeleid na een crisis, waar we allemaal beter zouden uitkomen en zeker met dat Brusselse gedrocht aan het roer.

      Gevolg 0,01% rente bij de ABN (andere volgen snel) en ook u zult uw Bergje euro’s vrijwillig overdragen als bezit van een financiële instelling die een reeds ingestort kaartenhuis zou kunnen ondersteunen?

      Nee hoor!
      Wegwezen, zelfs al zou het nog 10 jaar duren Bergje en nu zeker als je niets meer krijgt voor geld wat je GRATIS weggeeft!

     6. Tering theo hofman. Je beschuldigt mij nu van steun ten aanzien vd manipulatie vd centrale banken ten aanzien vd burger…!
      Ik zou niets liever willen dat we weer een reele inflatieberekening krijgen met bijbehorende rente. Persoonlijk vind ik het schandalig dat de spaarders en geld toe moeten leggen (bijna) op hun spaargeld en dus geen rente meer krijgen en dat hun geld minder waard wordt.

     7. Hallo Bergje,

      Als we het goed bekijken zijn we het gewoon met elkaar wel eens en kijken we er wat anders tegenaan.

      En gelukkig maar, anders zou het ook nog een saaie boel worden.
      Dat zou iets zijn wat we in afwachting tot die klap er niet bij kunnen hebben, dacht ik zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.