Gerald Celente: “Het leven zoals we het kennen is voorbij”/Hello New World Order

2

‘COVID19 War, life as we know it is dead’ is de titel van deze videoboodschap door Gerald Celente, de Amerikaanse trendvoorspeller. Zijn Trends Journal brengt reeds 40 jaar ‘history before it happens’. Het roept reminiscenties op aan de song van R.E.M., uit 1987, we moesten het jaartal opzoeken. Wikipedia duidt de achtergrond van ‘It’s the end of the world as we know it’:

Achtergrond

It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine) staat bekend om de snel gezongen tekst die lijkt alsof het een stream of consciousness is. Het nummer kent diverse verwijzingen, waaronder een kwartet met de initialen L.B.: Leonard BernsteinLeonid BrezjnevLenny Bruce en Lester Bangs. In een interview vertelde zanger Michael Stipe dat deze regel was geïnspireerd door een droom die hij had waar alle aanwezigen beroemdheden waren met die initialen. In een ander interview met Q uit 1992 vertelde hij over het nummer: “De woorden komen overal vandaan. Ik ben me erg bewust van alles dat om me heen gebeurt, of ik nu slaap, wakker ben, aan het dromen ben of gewoon in het alledaagse leven zit, dus dat belandde in het nummer samen met heel veel andere dingen die ik zag toen ik op tv aan het zappen was. Het is een verzameling van streams of consciousness.”‘

Media

Bewustzijn, bewustwording. Zo ziet ondergetekende het ook, net als Michael Stipe en verondersteld ook Gerald Celente. We willen bewust leven, weten wat er gaande is rondom ons, in de wereld. Geen 24/7 maar wel in zekere doses, beperkt gedoseerd, want het is meest ernstig en slecht nieuws dat de media brengen. Als vertolkers van wat er in die wereld gebeurt. Wat is waarheid, wat is echt? Wat is fake news? Welke zijn de verbanden, als die er al zijn? En als het even kan: wat brengt de toekomst? Bewust leven, helder blijven, alert ook. Zonder paranoïde te worden of depressief. Zelf brengen we als Biflatie ook nieuws. Dat wordt dan alternatief nieuws genoemd. We bekijken de (wereld)gebeurtenissen, groot en klein, op financieel-economisch en sociaal-maatschappelijk vlak. Wel vaak op een andere wijze dan de MSM. Die andere, meer en meer vermaledijde media dan.

(No) bullshit

Net als Gerald Celente maar hij dan voor een publiek van honderdduizenden, vast. Net als hij neemt Biflatie geen blad voor de mond. Al hebben wij geen ‘bullshit knop’. Ja, echt. Wanneer de beroemde trendforecaster iets leest of iemand citeert dat er zo over is, gaat er een buzz geluid af. Zijn bullshit knop dus. Hoe toevallig (?) dat ook Gerald spreekt en schrijft over de New World Order. Net als de Digital Asset Investor, wiens standpunten we uitgebreid belichtten nog gisteren, woensdag 8 april 2020. De Nieuwe Wereld Orde. Iets om te omhelzen (dixit diverse politici). Iets om te vrezen (dixit Celente en de DAI). Als die er al komt, zal dat er dan één zijn voor de mensen, de burgers, u en ik? Of tégen ons. Wat zal het worden? In ieder geval lijkt het erop dat door het Coronavirus e.e.a. wordt versneld. Never let a good crisis go to waste, right?