Gevestigde orde is nog altijd doodsbang voor de opkomst van crypto

0

De status quo pakken al jaren alle mogelijke manieren aan om de opkomst van bitcoin en cryptocurencies (inmiddels wordt de blockchain an sich wel omarmd door de gevestigde orde) de kop in te drukken. Ondanks de zware daling van de prijzen van cryptocurrencies in het begin van 2018, lijkt het er nog altijd op dat crypto gewoon een nieuwe asset class zal blijven in het algehele financiële spectrum. De daling kom natuurijk ook na een nog grotere stijging.

agustin carstens

BIS ziet niets in bitcoin

In Nederland zijn al 600.000 mensen die in crypto investeren, dat zijn er dus miljoenen, wellicht tientallen miljoenen wereldwijd. De Mexicaanse baas van de BIS ( Bank for International Settlements, waarover hier meer te lezen valt) heet Agustín Carstens en probeert in ieder geval nog maar eens duidelijk te maken dat de bank der banken niets ziet in de toekomst van bitcoin. Hierboven trouwens een foto van het monetaire opperhoofd, voormalig Deputy Managing Director van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Of hij weet dat de ontwikkelingen van het Bitcoin lightning network in volle gang zijn wagen we te betwijfelen.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie