Gold Digger: GOUD!

Voordat mijn goudzoektocht begon, lieten de ervaren goudzoekers me weten dat de kans dat ik geen goud zou gaan vinden aanzienlijk was. Ze kenden verschillende personen die al anderhalf jaar aan het zoeken waren, maar nog maar 5 gram goud hadden gevonden. Gelukkig had ik m’n eerste nugget al weten te vinden. Met frisse moed kroop ik om 07.00 uur m’n tent uit. Dag twee is aangebroken. De bush wacht op mij, of nee, het goud in de grond van de bush wacht op mij.

M’n eerste target kreeg ik na een uurtje, tussen de zout en peper stenen. Het was meteen raak. Het goudklompje die ik ga schenken aan degene met de beste gok. Helaas voor de winnaar was het goudklompje iets kleiner dan m’n eerste. Maar toch, het is en blijft goud uit de outback van Australiè. The Gold Digger is lekker bezig, dacht ik bij mezelf, terwijl ik het goud in m´n container liet vallen. Ik pakte m´n Minelab op, liep 10 meter naar het noorden en kreeg weer een signaal. Het zal toch niet? Nou het zal dus wel. Na een rommelige zoekactie, bleek ik een specimen’aan de haak te hebben geslagen. Het is een steen met daarin goud verweven. En m’n beginnersgeluk ging nog even door.

Een uur later op de helling van een berg, ging m’n Minelab weer schreeuwen. Deze keer klonk het geluid heel zuiver, anders dan rubbish bijvoorbeeld. De piep ging heel geleidelijk omhoog en daarna weer omlaag. Dit signaal kreeg ik vlakbij een boom. Slecht 10 centimeter onder de grond lag een flinke nugget op me te wachten. Veel groter dan de ander twee. Ik deed een dansje samen met de vliegen in the middle of nowhere. M’n geluk kon niet op en het was pas 11.00 uur! Op de weg terug naar de tent  voor lunch ben ik nog een paar keer gestopt voor rubbish maar het laatste signaal klonk iets duidelijker, het was in een opgedroogde creek. Weer raak, een specimen, met een klein beetje goud aan de buitenkant.

Tijdens de lunch liet ik de ervaren goudzoekers, die ook op pad waren geweest, m’n nieuwe gouden vondsten zien. ‘You lucky bastard’, ‘Lucky Dutchie’, ik was de mazzelpik, of ik had een golden nose. De rest had niets gevonden. M’n dag kon al niet meer stuk, maar wat er na de lunch gebeurde had niemand, inclusief ikzelf, ooit verwacht.

Aan de zijkant van een waterway (als het hier regent, regent het ook goed en onstaan er een soort van riviertjes door het landschap, deze noemen ze waterways) kreeg ik een schel signaal. Ik had net m’n cornbeef sandwich achter m’n kiezen en was pas 15 minuten op weg. In eerste instantie dacht ik dat de target rommel was, maar ik had de avond daarvoor rond het kampvuur te horen gekregen dat er op elk signaal, hoe het ook klinkt, gegraven moest worden. Ik was blij met deze wijsheid, dus ik nam m’n pikhouweel in de hand en begon een weg naar beneden door de rocky soil te graven. Na 10 minuten graven, zat m’n target nog steeds in de grond. Rubbish zit meestal niet zo diep, maar toch hield ik mezelf voor dat het een ouwe kogel was of zoiets. Ik ging verder en het gat werd groter en dieper. Een collega goudzoeker die in de buurt was, zag me ploeteren en kwam even kijken. Nadat ze de loeiende Minelab had gehoord zei ze tegen me: ‘This is gonna be a big one’. Eerst zien, dan geloven dacht ik.

Nog eens tien minuten later zat ik zwetend met m’n schepje op juiste punt. Elk schepje hield ik boven de Minelab om te horen of het raak was. Na zo’n 5 scheppen had ik dan eindelijk de hand aarde te pakken waar iets in zat.Een hele dikke specimen kwam tevoorschijn uit m’n schepje. Een grote steen, waarvan ongeveer de helft met goud gevuld was. Ik had het niet meer. Adrenaline schoot omhoog, ik kon het niet geloven. Meteen terug naar kamp, mijn dag zat erop vond ik.

Goudzoeken in Australië is geweldig! Ik dronk een cider om het te vieren, terwijl een ervaren goudzoeker een specimen-test deed op mijn vonds. Het gewicht van de hele steen was 42 gram. Het bleek na de test, dat daarvan 24,1 gram goud was! Dit is een grove schatting, omdat het moeilijk te meten is, een andere goudzoeker dacht dat er zo ongeveer een ounce in deze specimen zat verstopt. Hoe dan ook, ik ga nu gewoon even uit van 24,1 gram. Ik had voor mezelf het doel gesteld om in de 3 weken in de bush een ounce te vinden. Op dag 2 zat ik al boven de 31,1 gram. De ervaren goudzoekers zouden me het liefst nu naar huis sturen, ik sta met gemak op de eerste plaats tot nu toe. Een onervaren Nederlander heeft in de eerste 2 dagen goud zoeken in de bush het geluk aan zijn zijde.

De tussenstand na 2 dagen in de Bush: 35,8 gram goud.

Groet,

The Gold Digger

4 reacties

  1. Ik zou het ook wel eens willen proberen. Hoe hoger de goudprijs hoe meer goudzoekers er waarschijnlijk bij zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: