Goldman Sachs gaat zich nu ook richten op crypto

0

Wanneer ook grote investeringsbanken, zoals nu het Amerikaanse Goldman Sachs (GS) zich gaan richten op crypto, moet je opmerkzaam zijn. Goldman Sachs heeft een Hoofd Digitale Valuta Markten aangesteld die zich exclusief met crytomunten zal gaan bezighouden. Zelfs de oprichting van een eigen handelsdesk behoort tot de mogelijkheden. In ieder geval ziet GS waarde en de mogelijkheid om (groot) geld te verdienen. Het verleent de business tevens een extra aura van sérieux…

De concurrentie steeds een stap voor

Start Goldman inderdaad met zo’n handelsplatform voor cryptomunten, dan wordt het meteen de eerste grote Amerikaanse bank die dit doet. Het is alles “In antwoord op de interesse van klanten in verschillende digitale producten.” Momenteel handelt de investeringsbank reeds in bitcoin-futures voor sommige klanten, net als aartsrivaal Morgan Stanley.

Financiering in cryptobedrijven

In 2015 nam de berichte Amerikaanse bank al deel aan een financiering van 50 miljoen dollar voor de oprichting van Circle. Toen reeds bedoeld als handelsplatform maar niet echt van de grond gekomen als zodanig. Over de timing en het hoe en wat in verband met de oprichting van een nieuwe, eigen handelsdesk, blijft GS nogal vaag. De concurrentie leest immers mee. Goldman Sachs heeft in de moneybusiness faam als’ the bank with a reputation for being one step ahead of its peers.’ Dat belooft dus wat.

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.