Goud en zilver herpakken momentum

Na een week waarin de economie op werkelijk elk programma op tv is besproken begint het er op te lijken dat de ‘oplossingen’ van de Europese politici een positief effect hebben op de edelmetalen. Ondanks de enorme stijgingen op de aandelenbeurzen van donderdag, doken veel  beurzen vrijdag weer in het rood. De prijs van goud was aan het begin van de week $1654,- per troy ounce waard, noteerde gedurende de gehele vrijdag rond de $1750,- en sloot op $1744,-, dit komt neer op een wekelijkse stijging van ongeveer 6%.

Zilver maakte een nog grotere stijging mee, nadat de zilverprijs naar boven uit de zone van $30- $33,- per troy ounce brak. Aan het begin van de week stond de zilverprijs op $31,75 en sloot vrijdag iets onder  de pieken van donderdag. 31,1 gram zilver kost momenteel $35,29. Dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van een week geleden.

De stijging van beide edelmetalen lijkt meerdere oorzaken te hebben. Zo waren er natuurlijk de euro problemen en de bijbehorende top waardoor goud en zilver wellicht weer worden gezien als risico averse beleggingen. Dit in tegenstelling tot de afgelopen tijd waarin beide edelmetalen hetzelfde leken te doen als de beurs. Daarnaast waren er de afgelopen week steeds meer berichten over goud exploratie bedrijven die hun dividenden fors verhoogden. Analisten zeggen dat zulke acties de prijs alleen maar omhoog zullen stuwen. Lees verder op Goudvergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.