Goud is nog lang niet out

Toch al zeker niet vanuit het oogpunt van de centrale banken van de wereld. Weten zij misschien meer dan wij als gewone burgers? Want de laatste tien jaar tot 2020 kochten ze meer goud dan ooit. Wel 35.000 ton hebben centrale banken zo opgeslagen. Bedenken we tevens dat zij nog altijd voor het grootste deel de macht over geld bezitten. Er wordt gespeculeerd dat het IMF, Internationaal Monetair Fonds, wel eens het mandje met wereldmunten kan aanpassen. Daarop zijn haar SDR´s gebaseerd, special drawing rights die aan staten worden gegeven in geval van crises, zoals nog tijdens de Kredietcrisis van 2009.

Mandje munten

In dat mandje, dit basket of world currencies zitten in 2021:  U.S. dollar, euro, Chinese renminbi, Japanse yen en Britse pond sterling. Dat is niet zo ver gezocht, want riep dat IMF niet meer dan eens op tot een Great Reset? Een Grote Reset? Managing Director Kristalina Georgieva sprak zelfs van ´´a new Bretton Woods moment´´. Het was in 1944, tegen het einde van Wereldoorlog Twee dat in Bretton Woods, een Amerikaans stadje, de dollar als wereld-reservemunt benoemd werd. Die te allen tijde kon ingeruild worden voor fysiek goud. Met China dat de VS wel eens naar de kroon kan steken als grootste economie, eerder vroeg dan laat? Met bitcoin et al. als het opkomende nieuwe goud? Met het naarstige opkopen van het gele edelmetaal door zovele landen zelf? Wie weet wordt dat mandje wel danig herschikt…

Goudstandaard.com

Volgende podcast handelt voor een groot deel over goud. Investeerder Tom Lassing wordt hier geïnterviewd door Harm van Wijk. Ook op vele andere vlakken van beleggen kunnen we ontzettend veel leren van deze oude (nou ja) rot in het vak! Watch and learn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: