Ze zijn geen van drie ´perfect´, aldus Dr. Ron Paul. De geëerde en alom gerespecteerde éminence grise van de Amerikaanse politiek. Activist voor sound money, ´gezond geld´. En wij die dachten dat toch al zeker fysiek goud hiermee bedoeld wordt? Nou, zelfs het gele edelmetaal werd door de overheid, in dit geval president Roosevelt in de jaren ´30 geconfisceerd! Want een wanhopige overheid is tot álles in staat, toch? Dus – vluchten kan niet meer of…? ´Gold confers familiarity during downturns. Its returns are uncorrelated with assets like stocks, so it tends to hold its value when they fall. It is also a good way of avoiding currency devaluation. It therefore features in any well diversified investor’s portfolio, whether via gold-mining shares, gold funds, bullion or whatever.´ Maar toch, en inderdaad, in goud beleggen is ook al niet meer wat het geweest is, vroeger. Hoewel toch deze inflationaire tijden, met onvoorstelbare, nooit-geziene-nooit-gehoorde geldcreatie, eigenlijk perfekt horen te zijn, net voor beleggen in goud? Waarom lijkt die aloude theorie niet meer te kloppen? Of zijn we gewoon (weer) te ongeduldig… Nou ja, vast staat dat een zekere deel van de goldbugs het heeft opgegeven, en heil heeft gezocht in cryptocurrencies. Want de goudkoers gaat traaaaaag en langzaam, terwijl het in cryptobeleggen snel en HARD gaat. U ziet maar wat u best past, beste lezer. Of houdt u het toch liever bij aandelenbeleggen? We vernemen het als altijd graag!

3 reacties

  1. Persoonlijk ben ik een trouwe aandelenbelegger. Toch zie ik dat velen de beurs zien als een casino. Men vergeet daarbij dat je mede-eigenaar bent van een bedrijf. Het gemiddeld bedrijf mag rekenen op een reële winstgroei en bijgevolg is het gerechtvaardigd dat er een reële koerswinst is. Je bent dus niet alleen beschermd tegen inflatie, maar er vallen ook wat extra appels uit de boom. Die eenvoudige kennis levert op lange termijn mooie resultaten op.
    Snel geld verdienen en meesurfen met hypes is leuk, maar ook gevaarlijk, net als te snel rijden met de wagen.

  2. Oké Ivo, maar gezien de all time highs van aandelenbeurzen – krijg je nog geen hoogtevrees? Met de nu al langste stierenmarkt in de geschiedenis? Of denk je dat de geldstromen richting beurzen (verzonnen geld vanwege overheden in economieën gepompt, en het IS pompen of verzuipen…) eeuwig zullen blijven vloeien? Thanks!

    1. Mijn reactie was een algemene beschouwing voor de lange termijn. Maar je hebt gelijk dat deze roaring twenties veel gemeen hebben met deze in de VS van een eeuw tevoren. Een bepaald ogenblik zal een zwarte zwaan stokken in de wielen steken waardoor de schulddeflatie plots een groot probleem is waardoor allerlei dominoblokjes ten val worden gebracht.
      Niet alle aandelen, landen en sectoren zullen even zwaar worden getroffen en de tijdlijn is onduidelijk.
      Misschien is het nu inderdaad beter om wat geld uit de beurs te nemen en dat terug te investeren na een crash.
      De geschiedenis leert ons dat wat er ook gebeurt de bedrijven zullen nodig zijn. We zullen op de één of andere manier toch moeten wonen, eten, drinken… De overheid zal ook alles doen om de economie te redden. Tenzij men het communisme invoert heb je als mede-eigenaar van een bedrijf altijd wat in handen.
      Als we kijken naar de resultaten van Warren Buffett, ondanks enkele grote crisissen, dan ben ik er gerust op https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warren-buffett-10-best-quotes-investing-market-crashes-2020-5
      Beleggers in aandelen zijn optimisten. Pessimisten laten kansen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: