Hier het startschot voor een nieuwe Bull Market in goud

12

Bezitters van goud moeten nog wat geduld hebben, en zij die nog helemaal geen goud bezitten zouden vandaag nog op de boot kunnen springen, want hier lijkt een nieuwe Bull Market voor goud te zijn gecreëerd. Hoewel de vorige Bull Market nog maar net ten einde is, zijn er duidelijke tekenen dat deze nieuwe Bull Market zojuist van start is gegaan. Verslechterende indicatoren voor de aandelenmarkten, duidelijke signalen van een wellicht al begonnen recessie in Amerika, tegenvallende banencijfers, het IMF dat schreeuwt om actie bij de leden van de G20 – het zijn allemaal negatieve klanken die de goudprijs enkel maar kunnen opdrijven.

De goudprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de goudsector, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

goudprijs

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij goud moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?

Positieve ontwikkeling voor goudprijs

gold-bull

Soms zegt een grafiek meer dan 1000 woorden, en op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, kunnen we zien dat een nieuwe Bull Market over het algemeen positief is voor de goudprijs. Zo kunnen we zien dat we tijdens de laatste drie stijgende markten te maken hadden met een flink oplopende goudprijs.

Deze grafiek leert ons ook dat het binnen de goudsector er behoorlijk volatiel aan toe kan gaan, maar over het algemeen bijten de stieren flink door op het moment dat ze een nieuwe Bull Market weten te realiseren. De grafiek laat daarnaast zien dat we nog maar in de beginperiode zitten van deze nieuwe Bull Market. Dat moet de goudkevers hoop bieden.

Eerder verschenen op SlimBeleggen.net

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie