Hier het startschot voor een nieuwe Bull Market in goud

Bezitters van goud moeten nog wat geduld hebben, en zij die nog helemaal geen goud bezitten zouden vandaag nog op de boot kunnen springen, want hier lijkt een nieuwe Bull Market voor goud te zijn gecreëerd. Hoewel de vorige Bull Market nog maar net ten einde is, zijn er duidelijke tekenen dat deze nieuwe Bull Market zojuist van start is gegaan. Verslechterende indicatoren voor de aandelenmarkten, duidelijke signalen van een wellicht al begonnen recessie in Amerika, tegenvallende banencijfers, het IMF dat schreeuwt om actie bij de leden van de G20 – het zijn allemaal negatieve klanken die de goudprijs enkel maar kunnen opdrijven.

De goudprijs heeft sinds haar dieptepunt van $ 1.045 per ounce een herstelbeweging ingezet die ten einde kwam bij een stijging van meer dan 30%. Ondanks dat we de afgelopen weken te maken hebben gehad met een consolidatie binnen de goudsector, heeft de herstelbeweging van de afgelopen maanden weten te zorgen voor een nieuwe Bull Market.

goudprijs

De meeste beleggers onder ons weten dat het enorm lastig is om op het juiste moment de bodem of de top te voorspellen. De vraag is hoe we met de nieuwe Bull Market bij goud moeten omgaan. Is dit slechts een herstelbeweging, of is hier sprake van een trenddraai?

Positieve ontwikkeling voor goudprijs

gold-bull

Soms zegt een grafiek meer dan 1000 woorden, en op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, kunnen we zien dat een nieuwe Bull Market over het algemeen positief is voor de goudprijs. Zo kunnen we zien dat we tijdens de laatste drie stijgende markten te maken hadden met een flink oplopende goudprijs.

Deze grafiek leert ons ook dat het binnen de goudsector er behoorlijk volatiel aan toe kan gaan, maar over het algemeen bijten de stieren flink door op het moment dat ze een nieuwe Bull Market weten te realiseren. De grafiek laat daarnaast zien dat we nog maar in de beginperiode zitten van deze nieuwe Bull Market. Dat moet de goudkevers hoop bieden.

Eerder verschenen op SlimBeleggen.net

11 reacties

 1. Het beste moet nog komen ! Nou Richard , heb even het linkje bekeken en gelezen ( onderaan je artikel , SlimBeleggen ofzo…. ) en ik wil ook wel zo’n sensationele winst !!!! Is een enorme inleg noodzakelijk ? Is het weer het oude concept , met veel geld kun je heel veel geld “maken” , “verdienen” ?

  GOUDMIJN-AANDELEN dus… Tjonge jonge…
  https://slimbeleggen.com/landing/ontdek-beste-goudmijnaandelen-en-betaal-per-maand/?=8XmgGQmK

  1. Hmmm , nadere toelichting voor de kritische lezers met olifanten geheugen.. Reactie is cynisch bedoeld… Wil helemaal geen “sensationele winsten” … Begrijp inmiddels dat geld meer kwaad dan goed is voor je en grote winsten zijn de schulden/problemen van een ander.
   Was een beetje verbaasd dat DE BEURS en AANDELEN hier achter de schermen toch nog zo’n hot item zijn ondanks alle “verhalen”…

   1. Ben een beetje verrast over je 180 graden draai t.a.v. Richard zijn artikel.
    Vanwaar deze ingeving, of begon het licht ineens fel te schijnen.

    Laat je vriend in de Zweedse hut het maar niet lezen, want dan lijk je opeens tot inkeer gekomen.

    1. Dat krijg je als je op eigen hersenspinsels mensen in hokjes gaat proppen.. Dan lees je hun verhaal in je eigen woorden.. Wat ik hier zeg is niets nieuws hoor… Check het archief anders eens.. en maak eens gebruik van je innerlijke rust om mijn Zweedse vrind er buiten te laten als ik op Richard reageert.. Of probeer je zo de discussie weer te doofpotten ? Probeer eens inhoudelijk te reageren… Ik had het over een soort dubbele agenda van de eigenaren hier en jij gaat weer lopen stoken om een blokhut in Zweden in de fik te krijgen.. Ben je nog een kleuter ofzo ?
     Vriendelijke groet bas..

 2. Nu veel goud kopen, kan je duur te staan komen, maar het lijkt te stabiliseren.

  Mijn vrouw is altijd gek op sieraden geweest, goud en zilver.
  Sinds 7 jaar begint ze weer wat te kopen.

  Het moet geen hoofdzaak worden, het is leuk als achterdeurtje.
  Je kan er altijd weer geld of diensten voor maken, als het nodig is.

  De prijzen van edelmetaal staan relatief laag in de range, maar gezien de curve en mijn gevoel, zou de uitbraak binnen 5-6 jaar kunnen plaatsvinden.

  Maar nogmaals, het pure goud zit in het hart, 24 krt.

 3. Alleen de kleine vissen staren zich blind op goud, de grote zien het alleen als speculatie.

  En als de groten zich er van ontdoen met winst, dan blijft de kleine vis een tijdje verblind achter, met de nodige verliezen.

  En dat hakt er meestal zwaar in.

 4. Sommige personen denken dat ik voor mijn eigen belangen of ego praat, maar niets is minder waar.

  Mijn gevoel en bewustzijn geeft me de woorden in de mond.
  En deze woorden spreken ook anderen aan.

  Wat je aanspreekt mag je volgen en anders laat je het los.

 5. Goud bezit ik maar niet om er beter van te worden maar mijn verwachting is dat er een deze maanden een grote crisis zowel financieel (banken) als economisch uitbreekt wat tot gevolg geeft dat het dagelijks eten zo duur word dat je wel graag honger wilt lijden.
  Ik wel een boerderij met land maar vee daar begin ik niet aan.
  Zag zonet op YouTube dat er 5000 Afghanen in Griekenland zaten op een eiland.
  Op de vraag hoe zij hier verzeilt waren was het antwoord, Wij zijn naar Syrie gebracht met vliegtuigen van de VS en dat zegt genoeg denk ik zo.
  Amerika zijn eeuwige doel is oorlog maakt niet uit waar als wij de neocons onze zakken maar kunnen vullen.
  Heden is Rusland en China een grote maat te groot resultaat.
  Dan maar in de EU maar oorlog zullen wij voeren.
  Volgens diverse media zijn er al 180000 troops VS in Europa om het vuurtje aan de gang te krijgen.

 6. Goud is tog de tegenhanger vd dollar? Als de dollar daalt/ vertrouwen in dollar neemt af dan stijgt de goudprijs en andere grondstoffen. Ook weet je niet of landen nog bereid zijn om olie in us dollar te betalen…of dat china minder staatsobligaties opkoopt van usa…al met al ben ik ervan overtuigt dat de prijs gaat stijgen…ecb/imf hebben (bijna) geen middelen meer om de economie aan t jagen… nog meer geld bijprinten? Nog meer de rente verlagen? De scbulden van landen zijn alleen maar toegenomen sinds 2008…dit is alles behalve een gezonde en sterke economie waar we in leven…de klap komt op de aandelenbeurzen wereldwijd…en goud zal stijgen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: