Goudprijs gaat minstens naar de $2000,-

Jim Rogers staat al langer bekend om het scepticisme waarmee hij de financiële markten benadert. Afgelopen weekend herhaalde hij zijn boodschap nogmaals. “Verkoop obligaties en koop grondstoffen als zilver en rijst”, zo luidt kort samengevat de inhoud van die boodschap. Vooral voor het goud is Rogers optimistisch.

Jim Rogers: “De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is.”

Rogers, die in 1999 de start van de hausse bij de grondstoffen correct voorspelde, sprak afgelopen weekend op een meeting in Kuala Lumpur. Hij laat zich niet afschrikken door het feit dat commodities het slechtste kwartaal in meer dan een jaar achter de rug hebben.

Rogers: “De goudprijs gaat minstens stijgen tot 2000 dollar per troy ounce, zonder dat ik daar een tijdstip op plak. Ook andere edelmetalen als zilver, platina en palladium zijn kansrijk. Er is echter geen haast bij om goud en andere edelmetalen te kopen, gezien de stijging die we al gehad hebben. Voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar de landbouwgrondstoffen, waar de prijzen stevig onder druk hebben gestaan. De suikerprijs noteert bijvoorbeeld nog 75% onder de recordkoers die in 1974 werd opgetekend. De rijstprijs is anderzijds teruggevallen tot het laagste niveau sinds oktober 2006. Hier liggen mijn inziens kansen weggelegd.”

Via: Cash.be

2 reacties

  1. Door een deel van het vermogen te beleggen in fysiek goud kun je een aandelencrash opvangen.
    Daarbij is niet de vraag hoe hoog de goudprijs gaat, want het is niet de goudprijs die stijgt maar de waarde van geld die daalt.
    Koop dan wel echt fysiek goud en geen afgeleid product. Zelf koop ik gouden munten bij http://www.thesilvermountain.nl, de oude tientjes zijn meestal nog goedkoper dan nieuwe baren.
    Gouden ETF’s etc moet je vermijden als je de verhalen mag geloven, want er wordt meer dan 100x goud op papier verhandeld dan fysiek beschikbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.