Government shutdown : wie merkt het verschil?

amerika dollar valtDe Amerikaanse overheid op slot? Nou, zo’n vaart loopt het echt niet in de realiteit.  63 Procent van alle ambtenaren is nog steeds aan het werk, zoals de 1,35 miljoen “essential” federal employees.  De post blijft komen; het leger wordt betaald en blijft paraat (wat een opluchting, met zoveel vijanden); pensioenen en andere uitkeringen worden betaald en voedselbonnen gedistribueerd (gelukkig maar met zoveel armen); scholen zijn open maar de rechtbanken hebben nog maar fondsen voor twee weken.  De grenscontrole blijft op post (om mensen binnen te houden of te weren, dat is niet duidelijk) en de gevangenissen blijven open (of beter : gesloten).  Oh, en de belastingdienst IRS int nog steeds belastingen, oef.

Wie merkt het verschil?

Dit is misschien een uitstekend moment voor de Amerikanen om zich te bezinnen of ze die gigantische en peperdure bureaucratie wel nodig hebben in the first place.  Ja, de openbare parken en musea zijn gesloten en ook het Department of Energy (maar dit laatste mist geen hond).  Amerikanen zouden beter en meer hun alternatieve pers raadplegen zoals elke weldenkende Europeaan dat doet (u bijvoorbeeld, lezer, door Biflatie.nl te bezoeken).  Dan zouden hij en zij waarschijnlijk wel The Waste List zijn tegengekomen : “66 Crazy ways that the US government is wasting your hard-earned money”.  We noemen enkele van die gekke uitgaven op.

Zou je dit willen missen?

7 Miljard dollar aan militair materiaal zal worden achtergelaten in het verre Afghanistan (waarbij je mag opmerken of dit überhaupt wel aangekocht moest worden).

Obama bezoekt Afrika : 100 miljoen dollar.

1,5 Miljoen dollar voor een studie waarom drie vierden van de lesbiennnes in de VS overgewicht heeft en homo’s niet.

1,4 Miljard dollar per jaar om de Obamas in het Witte Huis te houden (jammer dat ze voor zo’n bedrag niet àltijd daar binnen blijven).  In Groot-Brittannië kost het ganse koningshuis slechts 58 miljoen dollar!

20 Miljoen dollar per jaar voor de nabestaanden van de veteranen van WO I, hoewel die al 94 jaar geleden plaatsvond.

3,6 Miljoen dollar per jaar om de oud-presidenten zoals Bush en Clinton te beveiligen (alsof die nog geen multimiljonairs zijn).

Politicus Joe Biden en zijn staf zijn naar Londen geweest : 459.000 dollar.  En naar Parijs : 585.000 dollar (nou wij waren graag mee geweest!)

Deze Waste list is zeer lang maar voor een portie lachen-gieren-brullen echt de moeite waard.  Maar als je het goed beseft dan lach je – en zeker in deze crisistijden – eigenlijk groén…

 

 

 

9 reacties

 1. Idd , allemaal poppenkast, en de mensen kijken en discussieren..niet normaal meer…en ondertussen ….

  Allemaal afleiding.

 2. Het doet me echt pijn in mijn hart om het gevoel niet te kunnen delen met alle mensen hier op biflatie, maar ook met alle mensen niet op biflatie.

  Ik geniet hier op dit moment van mijn zelfgemaakte wijn en van een sjekje wat ik gerold heb, terwijl ik naar de sterrenhemel kijk waarbij ik de sterrennevel kan zien en geniet van de ultrafrisse maar onvervuilde lucht in midden zweden.(baardmos groeit hier en dat groeit alleen in onvervuilde lucht)

  Ik heb minimaal geld nodig en heb aan mijn zijde een fantastische vrouw die ook beseft dat geld niet gelukkig maakt.Die ook beseft dat materie niet het antwoord is, O, en ze houdt van me, en ik van haar.

  Onze blokhut die al meer dan 100 jaar bestaat is perfect geisoleerd, binnen no time warm gestookt met onze houtkachel en we gaan volgend jaar op ons land allerlei groenten verbouwen die ons voor de volgende winter zullen voorzien van nog minder kosten.

  Oh man, ik kan niet gelukkiger zijn dan dit. En weet je wat? Ik kan de pamper van nederland missen als kiespijn!

  Mensen, ik kan maar 1 ding zeggen:

  Get out while u can, want de bad people liggen op de loer to get you more, En da wil je nie.

  Met liefde gescheven ,

  Madman.

  1. En denk aub niet dat we geluk gehad hebben omdat we rijke poepers waren we hebben in het verleden een klein reparatiebedrijf opgezet in wit en bruingoed. en daar ons geld mee verdiend, Maar omdat we zagen dat dit niet het leven was wat we wilden leven hebben we deze stap gemaakt. we hebben nu 11.5 hectare land; 6 hectare bos en de rest grond om eten te verbouwen en op kleine schaal dieren te houden.

   Je moet simpelweg slimmer zijn dan de zogenaamde elite.

   Wij gewone mensen hebben de macht .

   Maar dat moet je wel beseffen. En daar moet je ook de actie voor nemen.

   Zoals ik eerder al zei…vele kleine veranderingen van velen betekenen een grote verandering op het geheel.

   Geen woorden maar daden.

   Geen praatjes maar daadjes….een gezegde waar ik al eens voor ben afgestraft op biflatie…sterker nog..toen ik dat zei destijds , op dat moment werd de moderatie ingevoerd …het was een reactie op een artikel van ben ..grappig , dat wel. Zeker omdat ben de enige is die het werkelijk begrijpt.

  2. Wij hebben achter de coulissen al contact gehad.
   Ik ben inmiddels voorgoed over en heb mijn stukje leven in die polder afgesloten. Brazilië is niet makkelijk. Dat komt door de mentaliteit.
   Zweden lijkt me in enkele opzichten een beter land. Minder ziektes en infrastructuur beter geregeld. Neem nou alleen al Internet. Jullie zien me niet zo vaak meer, komt door de rot verbinding hier.
   Als het nou niet lukt in Brazilië kom ik je wel opzoeken!
   Of misschien kom ik je sowieso opzoeken.

  3. Ben wel benieuwd naar je ervaringen. Hoeveel zweedse mijlen bij bijv. Stockholm of Borlange vandaan? En ik weet niet hoelang je daar zit, maar bijv. ’s nachts om een uur of 2 nog in het zonnetje zitten vond ik wel een belevenis. Evenals het kijken naar het Noorderlicht. Denk er nog wel eens aan terug. Voor mij was dat in ieder geval een mooie tijd. En dan die eeuwige Noren-Zweden moppen. In ieder geval wordt nu veel van je eigen zelfredzaamheid duidelijk. Anders zou het zijn als je inderdaad in bijv. Stockholm woonde.

   1. Ongeveer ter hoogte van de helft van zweden op de kaart. Net in het begin van het noorden 40 km van kramfors.

    We waren hier bij midzomernacht en het werd idd niet donker, das wel byzonder om mee te maken, maar in de winter is het kort dag, het compenseert elkaar.

    1. Dus maar 4 zweedse mijlen bij Kramfors vandaan? Dat wil dan zeggen zo’n 44 zweedse mijlen bij Stockholm vandaan. Ik moest daarvoor wel even op de kaart kijken hoor.
     Kijk maar uit met het Zweedse bier. Toen ik daar nog wel eens kwam, deden ze een braakmiddel in het bier. Na 5 flesjes moest je geheid overgeven. Dat hebben ze toen gedaan omdat ze nogal veel dronken en ziekenhuizen het zat waren iedere keer al die mensen hun maag leeg te moeten pompen. Dit vertelde mij een Nederlander die ik daar ontmoette en die daar in een ziekenhuis werkte. Of dat nu nog zo is, weet ik niet. Het verhaal is me in ieder geval wel bijgebleven.
     Wat die tijden in de winter betreft, 9 uur ’s morgens licht en 3 uur ’s middags donker, dan moet je ook nog eens mooi weer hebben. Als er sneeuwjachten zijn dan blijft het langer donker en blijf je liever in bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: