Grafiek: Amerikaan steeds langer werkloos

9

Chart of the Week. Onderstaande grafiek laat zien hoeveel weken een Amerikaan gemiddeld werkloos is.

Powered by Economics in Pictures & Reuters

9 REACTIES

 1. Werkeloosheid VS ? Ja, leuk al die fake graphs ; de werkelijke werkeloosheid ligt niet op 9 maar eerder 18-20%, net als in Europa, afhankelijk van de definitie bla-bla ; de specialiteit van de politiek ; kunnen ze er lekker mee goochelen en het volk in slaap houden hé ?

  Maar vergeet dit bovenstaande betoog nou maar, want hieronder vindt u de wèrkelijke reden van deze reactie ; een SUUUPER-artikel about silver met een zéér reële onderbouwing, en die zijn helaas nogal zeldzaam …

  SO CHECK THIS ONE OUT !!! :

  http://dailyreckoning.com/buy-silver-now/

  .

 2. @ Knowtoomuch

  Zilver is wel recessie-gevoelig, omdat er relatief veel naar de industrie gaat. Zie de dip in 2008-09.
  http://www.silverinstitute.org/supply_demand.php

  Komende maanden kan de prijs dus wel eens flink gaan zakken. Vooral stijgende investeringen (speculanten) doen de prijs stijgen, iets wat nogal een zeepbel kan zijn. Maar wellicht heb ik het helemaal fout? Overigens: de helft van alle zilver blijft buiten de industrie die het opverbruikt, dus blijft bewaard.

 3. De waarde van goud is op dit moment sterk gekoppeld aan de waarde van de dollar. Hoe zwakker de euro, hoe sterker de dollar. Hoe sterker de dollar hoe goedkoper het goud. Zilver beweegt gedeeltelijk mee met de waarde van Goud, gedeeltelijk omdat het beide zou kunnen zijn monetaire eenheid en/of grondstof. Dus euro neer, goud neer, zilver neer. Als de euro te snel te veel neergaat, zal de waarde minder dalen vanwege de onrusten in het systeem. Als de dollar weer gaat dalen gaan goud en zilver weer sterk stijgen. Op langere termijn gaan alle grondstoffen over de kop wbt prijs, door de waarde van geld dat verminderd wordt door alle schuld en doordat de wereldbevolking zal blijven groeien. Dus ik stel voor dat jullie je zilver veel te goedkoop aan mij verkopen als de euro op 1.25, dan hebben jullie weer wat papier om de kachel mee op te stoken.

 4. Mooi je zilver houden. Minimaal nog een jaar of 8
  En niet schrikken van correcties.

  Dat gekloot over die euro kan zo nog wel wat jaren door etteren. En dat is alleen maar vordelig voor de goud en zilver prijzen.

 5. Argentum betekende toch geld?

  Lijkt mij prima om wat fysiek achter de hand te houden.
  Als de Euro er aan gaat zul je toch een ander ruilmiddel nodig hebben.
  Zilver en goud lijken me dan uitermate geschikt voor die taak.
  Dus het industriële verhaal lijkt me dan niet van belang.

  Gaat het nu goed of slecht, zilver lijkt me überhaupt een prima belegging.

 6. Uiteraard zitten in de VS en Europa er veel mensen thuis duimen te draaien dan dat onze regringen willen toegeven. Nu kan je natuurlijk heel lang een leugen blijven herhalen en mensen gaan het dan ook atuurlijk geloven maar eens is daar ineens die nare waarheid. Vwb zilver en goud natuurlijk ook deze werden demonetiseerd omdat je natuurlijk dmv papieren geld(fiat geld) onzichtbaar het gehele financieel systeem kan manipuleren en ook uiteraard onzichtbaar belasting heffen de bevolking heeft dat pas in later stadium door wanneer het te laat is. Helaas zijn onze economische problemen niet meer op te lossen en de werkeloosheid ook niet meer. Nog een kleine wetenswaardigheid de duitse centrale bankier van Herr Hitler de heer Hjalmar Schachter was een van de oprichters van de ueber centrale bank in Basel het Bis. Zilver en goud zijn ook een van de weinige middelen om als je werkeloos mocht worden tenminste nog wat te makken hebt, tijd voor een merlot op de vertrouwde pampa, kaaskoppen wakker worden!!! prettig weekend ook nog

 7. Ik vergat het bijna het BIS in Basel is natuurlijk ook in handen
  van onze oude vertrouwde Rotschildts, je ziet ze overal als het om controle over geld gaat. Goud en zilver is het echte tegengif van een centrale bank dus zorg dat je meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer van gaat bezitten

 8. @VanZaken : Ik heb van geen enkele CB gehoord die in fysiek zilver is gestapt, goud daarentegen ALLEMAAL, behàlve (ja-ja…) de CB van Israël, die hebben nog geen ouncje liggen, maar hun stichter en (voorlopige) suikeroom, de Rothjes, hebben er waarschijnlijk meer dan 100 duizend ton van liggen, dus waarom zouden ze ?

  Ik heb al een paar keer gelezen dat er maar één partij hoeft te zijn die voor 2 miljard $ aan fysiek zilver vraagt, om de resterende ‘vrije’ bullion te kopen om de prijs te laten verdubbelen binnen een paar maanden.
  Waarom doet geen enkel investeringsfonds dit niet ?
  Of een aantal privé-miljardairs in onderlinge samenwerking ? Ik bedoel, wie wil nou niet zijn kapitaal legaal verdubbelen binnen een paar maanden ?
  Maffe shit … voor ONS dan, want er MOET natuurlijk een logische verklaring voor zijn … een ‘onzichtbaar verbod’ van ‘bovenaf’ ?

  Maar het blijft een (toekomstig) feit dat als de massa haar vertrouwen (wereldwijd!) in papier verliest, ze de overgebleven tegoeden gedeeltelijk zal willen omzetten (o.a.) in tastbaar zilver, en in geen geval genoegen zal nemen met de ‘papieren versie’ van zilver, omdat ze nou juist (terecht) een veilige haven zal willen hebben tegen alle vormen van ‘papieren waarden’, en dan breekt de ‘HEL’ los in zo’n mini-MINI-markt als fysiek zilver … met nog geen ounce in bullion-vorm beschikbaar per wereldbewoner …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.