Grayscale koopt nogeens een miljard aan crypto, terwijl Nigeria crypto in de ban doet

Het kan verkeren, hoe belangrijk digitale munten als bitcoin et al. wel zijn. Belangrijk voor hoofdzakelijk institutionele beleggers, en gevaarlijk, bedreigend voor alvast een Afrikaanse overheid? Dat is dan die van Nigeria, als meest bevolkte land van Afrika. Wel een stap terug voor de wereldwijde verspreiding van digitale munten en de blockchain waarop ze geschreven worden. Maar het zij zo: de Nigeriaanse regering verbiedt alle banken in het land nog langer rekeningen aan te houden die van veraf of dichtbij in verband staan met crypto. 

Vraagtekens en kritiek

´The Central Bank of Nigeria, CBN, on Friday, instructed Deposit Money Banks (DMBs), other Financial Institutions (OFIs), Non-Bank Financial Institutions (NBFIs) and local financial institutions against having any transactions in crypto or facilitating payments for crypto exchanges.´ Een voormalige nationale politicus van het land noemt het achterwaarts lopen, in plaats van verder vooruit gaan richting het digitale tijdperk. De verwondering is groot en zo ook de kritiek, van bijvoorbeeld een gewezen assistent van de Nigeriaanse president. Hoe kun je nu een industrie verbieden die miljoenen aan belastingen binnenbrengt, zo luidt het. De reden van de overheidsactie is nog onbekend, en dit net in een land waar digitale munten zeer populair zijn en ingeburgerd.

Ethereum futures

Niet zo in Groot-Brittannië, van waaruit Grayscale Investments mee heerst over de digitale wereld. Alvast door – weer eens – voor een miljard dollar aan bitcoin en altcoins binnen te rijven. Op één dag! Het is dan ook het grootste beleggingsfonds voor digitale waarden ter wereld. 30,1 Miljard dollar aan cryptocurrencies houdt het aan en dat was eergisteren, 4 februari 2021. Meest voor rijke klanten en institutionelen. 600 Miljoen ging er daarvan naar de Bitcoin Trust en 200 miljoen naar hun Ethereum Trust. Die laatste was enkele dagen gesloten en ondertussen weer open voor nieuwe klanten. En het slaat blijkbaar flink aan. Ether, Ethereum, ETH tikt op 6 februari 2021 alweer een nieuw hoogtepunt aan van 1721 dollar. Binnen een week of wat worden er op ETH futures gelanceerd, net zoals er al op bitcoin bestaan. Verondersteld wordt door analisten dat de koers hierop vooruit loopt. Al is niet iedereen ervan overtuigd dat dit ook positief zal uitdraaien:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.