Griekse 1 jarige rente stijgt naar 466%

18

De rente van de één jarige Griekse staatsobligatie is donderdag 19 januari naar een nieuw record gestegen. De ‘yield‘ staat inmiddels boven de 466%, zie hieronder de grafiek van de ontwikkeling van de rente in het afgelopen half jaar (via Bloomberg). Een paar dagen geleden bracht de New York Times nieuwe cijfers naar buiten over de voortgang van de Griekse bezuinigingen. Deze laatste cijfers zijn zeer beroerd. Zo wil de Griekse overheid 30.000 ambtenaren ontslaan, maar zijn er pas 1.000 ambtenaren daadwerkelijk weg.

Tevens moeten de Grieken via een privatiseringsprogramma 65 miljard ophalen waarmee later de Europese hulp kan worden terugbetaald. Van die 65 miljard euro is er op dit moment slechts 2 miljard euro opgehaald. Misschien het meest schrikwekkende is het aantal bedrijven dat failliet gaat. In 2010 gingen er maar liefst 68.000 bedrijven in Griekenland over de kop.

Ook blijkt donderdag dat Europese landen meer financiële hulp aan de Grieken uitsluiten, indien Griekenland geen overeenstemming bereikt met de private schuldeisers. Indien dit scenario uitkomt, zal Griekenland vrijwel zeker de uitstaande schulden niet meer terug kunnen betalen en zal er een default plaatsvinden. De onderhandelingen tussen de Griekse regering en het Institute for International Finance (IIF) verlopen sinds het begin al zeer stroef. Het moge dus duidelijk zijn dat het land zich op de rand van faillissement begeeft. Lees ook: Greece, creditors make little progress as clock ticks

18 REACTIES

 1. 466% ?
  Shit !
  Ik krijg maar 372% … tééring zeg …
  dan heb ik m’n zilver dus te vroeg verkocht en ingeruild …

  @Bas : duidelijk kaartje, inderdaad !

  Over een jaar is 3/4 van Europa vuurrood vrees ik, idem voor de kleur voor de dan regerende politieke partijen …

  ‘ Rood met hele hazelnoot ‘ ja …

 2. Waarom willen de politici niet accepteren dat Griekenland failliet gaat? Waarom nog meer geld pompen in een land dat niet meer te redden valt? Waarom hebben we Griekenland in 2010 niet meteen laten vallen? Dan had de rest wel opgepast en hadden we nu misschien wat positievere vooruitzichten gehad. We blijven miljarden in een bodemloze put pompen! Accepteer de realiteit!!! Landen die zich niet aan de regels kunnen houden gaan failliet, pech voor de banken, risico van het vak.

 3. Oh nee, banken hebben geen risico’s in deze wereld. Even vergeten. Ze kunnen doen en laten wat ze willen. Want als er nog één grote valt, vallen ze allemaal. Dat was bijna in 2008 gebeurd.

 4. Wie legt mij dit NU ff uit?! Iksnaputniemeernie! HELLuuUP!

  De Jager nuanceert uitspraak Wellink.

  DEN HAAG – Oud-president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft onlangs niet willen zeggen dat de kans groot is dat Nederland een deel van zijn lening aan Griekenland kwijt is.

  In interviews doelde hij volgens minister Jan Kees de Jager (Financiën) niet op de Nederlandse lening aan de Grieken.

  Waar doelde Wellink dan WEL op (volgens de Jager)?

  Waarschijnlijk doelde Wellink op risico’s die via de Europese Centrale Bank worden gelopen.

  — (WAARSCHIJNLIJK?! kanje dat nie ff VRAGEN DAN?!?)

  http://www.nu.nl/politiek/2719362/jager-nuanceert-uitspraak-wellink.html

  HIER eerder van NOS:

  Oud-president van de Nederlandsche Bank Nout Wellink zegt dat de kans groot is dat Nederland een deel van de leningen aan Griekenland kwijt is.
  http://nos.nl/video/327038-wellink-nederland-krijgt-niet-al-het-geld-van-griekenland-terug.html

  Waar eh gaat dit over?? Wie legt dit ff uit? Ze praten toch allebei Nederlands of niet? En geld weg = geld weg, HOE en via welke obscure weg interesseert mij ff niezo heeeel veel meer op dit moment!

 5. Lieve Papadomo : er is een spreekwoord in de financiële wereld dat zegt dat centrale bankiers (zoals Wellink) liegen zodra ze hun lippen bewegen. Wellink toont aan dat dit spreekwoord nodig aan een update toe is, omdat hij ook nà zijn aftreden alles wat krom is, recht lult, en omgekeerd natuurlijk.

  @Dré : De (top)politici en de (top)bankiers hebben een héél ander plan met de mensheid dan er wordt geprobeerd je wijs te maken. Er wordt dus moedwillig en systematisch naar een MEGA-crisis toegewerkt, die ons verbeeldingsvermogen hoogstwaarschijnlijk ver overstijgt.
  De middenklasse moet worden vernietigd (lees Daniel Estulin over de Bilderberg), om vervolgens de (nu nog gematigde) [u]middenklasse te radicaliseren[/u] (via de meest gore ellende) om deze vervolgens [u]tot revoluties te pushen[/u], waarna die revoluties, op een voor het volk onzichtbare wijze, [u]worden gehijacked, en omgevormd[/u] in [u]het opleggen [/u] (‘vrijwillig’ hè?) [u]van de komende NWO[/u], die in werkelijkheid belichaamd zal worden/zijn door Rothschild en nog enkele tientallen privé-families.

  “De ware actie ligt in de reactie” , zeg maar.

  “Wie Rothschild zegt, zegt revolutie”

  Dààrom snap jij (en 99,9% van NL/de wereld) niet dat er niet ècht wordt opgetreden/ingegrepen door de vàrkens die wij op geheel democratische wijze tot leidinggevende ambten hebben gekozen.
  Je “fout” is dus dat je te normaal-logisch denkt, omdat jou plan (de economie genezen enz) diametraal staat op de door de via geheime genootschapsverband georganiseerde h**ren opgestelde plannen met de mensheid.

  Frons je wenkbrauwen maar, over een half jaar gaan de contouren zich nog véél duidelijker aftekenen.

  Of je leest ‘The International Jew” van Henry Ford eens ; wil ook wel eens zéér verhelderend werken …

 6. @Snel : Ehh …. “Centrale bankiers liegen zodra hun lippen bewegen, zèlfs nadat de lijkstijfheid (*) is ingetreden” ? ? ?

  Help me even, want ik heb een zeer beperkt voorstellingsvermogen, en in kombinatie met een ongeletterde achtergrond … wil dat mijn antwoord nogal eens tot een trisomisch niveau reduceren…

  * = Rigor Mortis ; treedt in na 12 tot 24 uur na het overlijden, bij kamertemperatuur althans ; in onderkoelde/glaciale omgeving zelfs al na 3 uur .

  Dan word je dus een soort duikplank zeg maar 🙂 …

  (maar dit terzijde).

 7. Hier nog wat bijzonder enge grafiekjes mbt. de de Verenigde Staten:

  * Explosie van de staatsschuld in de VS:
  http://ernharth.com/wp-content/uploads/2011/12/US_National_Debt_Chart_2011.gif

  * Explosie van schulden van huishoudens in de VS:
  http://theeconomiccollapseblog.com/wp-content/uploads/2011/12/2011-Household-Debt.png

  * Zwaar oplopende werkloosheid in de VS:
  http://paul.kedrosky.com/wp/wp-content/uploads/2011/11/lt-unemployment.jpg

  * Schrikbarende stijging van het aantal mensen dat afhankelijk is van voedselbonnen:
  http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/bernanke/Snap%201.png

  * Zeer fors stijgende olieprijs:
  http://www.crmw.org/Newsletter/Photos/RisingEnergyPricesLarge.gif

  * Schuld haalt productie in:
  http://www.zerohedge.com/news/scariest-chart-ever

  * Koopkracht van de Dollar zakt naar diepte punt
  http://buyinggoldcoins.net/wp-content/uploads/2009/10/graph-declinein-dollar1.png

  * Goud stijgt naar record
  http://www.admiralmarkets.com/custom/images/redesign/gold/gold_graph_new.png

  Waaruit iedereen zijn of haar eigen conclusies mag trekken!

 8. @Papa-D : zo-zo … er zijn er die overuren maken hahaa !

  Ik kijk morgen zeker naar je links ; ga nu lekker pitten …bedje toe enz …

  O ja, waar is Max29 eigenlijk gebleven ?
  Heb al 2 maanden niks meer van ‘m gelezen … jammer …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.