De wereldbevolking consumeert tegen 2050 jaarlijks mogelijk honderdveertig miljard ton mineralen, ertsen en brandstoffen – drie keer zoveel als momenteel wordt verbruikt. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag is verschenen. Goedkope en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen zoals olie, koper en goud nemen al af. Er is steeds meer brandstof en water nodig om deze grondstoffen te delven.

Door bevolkingsgroei, toenemende consumptie in industrielanden en een groeiende vraag naar materiële goederen neemt deze grondstoffenhonger alleen nog maar toe. Inwoners van rijke landen verbruiken momenteel per hoofd van de bevolking ieder jaar gemiddeld zestien ton grondstoffen, een hoeveelhed die in sommige gevallen zelfs oploopt tot veertig ton. Inwoners van arme landen, zoals India, verbruiken jaarlijks gemiddeld vier ton grondstoffen.

Het is belangrijk dat er meer met minder wordt gedaan, aldus het VN-rapport. Investeringen in technologische, financiële en sociale innovaties moeten ertoe leiden dat de consumptie in rijke landen in ieder geval niet meer toeneemt. Daarnaast moeten ontwikkelingslanden een duurzamer pad volgen.

Bron: Nu.nl/Novum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: