Grootste Amerikaanse beurshuizen geven miljoenen beleggers toegang tot cryptobeleggen

Eerst was er het gerucht dat géén gerucht blijkt en waarover Biflatie ook schreef. Het Amerikaanse beurshuis Ameritrade zou experimenteren met beleggen in cryptomunten. Samen met Charles Schwab, Fidelity Investments en E-Trade vormen deze de vier grootste beurshuizen van de VS. En laat het nu net deze laatste, E-Trade zijn die de grote en eerste stap zet. Die voor een traditionele megabroker toch opmerkelijk mag heten. Namelijk zijn 4,9 miljoen klanten directe toegang bieden tot cryptobeleggen. Vooreerst in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). 

Big Four/ Big News

Volgens de meest recente cijfers, van oktober 2018, zijn er 3607 Amerikaanse brokers/dealers. Een broker voert als agent de orders uit van klanten maar handelt niet zelf. Een dealer voert zelfstandig orders uit, met eigen geld, voor eigen rekening dus. De meeste zijn online beleggersplatformen. Schwab, Ameritrade, Fidelity en E-Trade worden wel de Big Four genoemd. Wanneer reeds twee van hen cryptomunten gaan aanbieden aan hun miljoenen klanten; stel u voor wat dit potentieel kan beteken voor de koersen? In ieder geval zal het een heel nieuwe toevloed van liquiditeit aan de cryptomarkt verschaffen. Beleggers die voortaan via hun vertrouwde tussenpersoon in de cryptomarkt kunnen stappen. Dat is dus wat wij noemen Big News!

Nathaniel Popper@nathanielpopper

In the wake of TD Ameritrade quietly opening Bitcoin trading for some of its customers, I was just told that eTrade is preparing to begin offering both Bitcoin and Ether trading to its 5 million or so customers and is just finalizing a third party to actually hold the coins.2,30510:08 PM – Apr 26, 2019Twitter Ads info and privacy

Het potentieel…

…is werkelijk enorm. Schwab had aan het einde van 2018 11,6 miljoen actieve beleggersrekeningen. Klanten dus. Fidelity 28 miljoen. E-Trade zoals vernoemd 4,9 miljoen. En Ameritrade meer dan 11miljoen. Denkt u dat wanneer twee van de grootste beurshuizen van de States met cryptomunten starten voor hun klanten, die andere twee gaan achterblijven? Stel u eveneens voor wat als de duizenden andere brokers/traders ermee zouden starten, ook al om niet achter te blijven? En nog: wat als het niet bij bitcoin en ethereum blijft? Wat goed mogelijk, zelfs waarschijnlijk is. Het aantal meest Amerikaanse klanten en de bijhorende miljarden dollars die te zijner tijd de crypomarkt kunnen vervoegen? Het potentieel is werkelijk gigantisch…

2 reacties

  1. De hier aangehaalde Nathaniel Popper (what’s in a name!) is journalist bij de NYT en harkt met zijn propaganda voor de virtuele flipperkast, ook met zijn boek ‘Digital Gold’, aardig wat muntjes bijelkaar. Geen crypto, maar ‘collateral’ keiharde dollars.

  2. Als gewone aandelen niks als verliezen geven, dan moet je uit een ander tapje putten?
    De beurzen verliezen daardoor hun ware geloofwaardigheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: