Grootste bubbel die de wereld ooit gekend heeft

 Volgens de Amerikaanse  beleggingsspecialist Doug Casey zitten we middenin de grootste bubbel die de wereld ooit gekend heeft.  Groter dan de dot-combubbel of de huizenbubbe is: de obligatiebubbel.  Als de rentevoeten stijgen – en dit is nu al bezig – zal dit een catastrofe betekenen voor de grootste financiële markt ter wereld.  Oh ja, en in de 47 jaar van zijn carrière heeft Casey nog niet meegemaakt dat grondstoffen als koper, uranium, goud en zilver, zo goedkoop zijn als vandaag.  Doe er uw voordeel mee! Lees ook: ‘Bond bubble finally bursting? Rates creep up.’

Cencuur!

censorDe populaire videosite YouTube censureert duizenden filmpjes die u en wij niet mogen zien.  Niet toevallig bevatten die protesten van groepen en burgers.  Het meest recente voorbeeld is de overeenstemming die YouTube aanging met de Britse regering om niets uit te zenden van de Britse protestgroep “British Constitution Group Lawful Rebellion”.  Deze fulmineert tegen rechterlijke beslissingen en bepaalde globalistische belangen van de overheid.  In het bijzonder gaat het om alles omtrent ene Roger Hayes die weigert gemeentebelasting te betalen.  De Britse regering wil vermijden dat iedereen diens voorbeeld volgt.  Amerikaanse overheidsinstanties sturen zo ook blokkeringsverzoeken naar Google, evenals Brazilië en India dit doen, om maar een paar voorbeelden te noemen.  De censors zijn overal en het is wéér die verdomde overheid die er achter zit! Quote van de Dag : Censorship is advertising paid by the government”.  Federico Fellini,  Italiaans filmmaker 1920-1993.

Dank voor bewezen diensten

Volgens The Guardian zijn er bewijzen van financiële steun vanwege de Amerikaanse geheime dienst aan de technologiebedrijven die voor het PRISM-afluisterprogramma hun databanken openstelden…

Iedereen levert in…of toch niet?

De baas van de Belgische Post is niet tevreden.  Voor 1,1 miljoen euro wil hij wel aanblijven maar niet voor ocharme 290.000, het salaris dat bijvoorbeeld de premier van België verdient.  Want inleveren oke, maar Johnny Thijs doet niet mee.  Tenslotte is een postbedrijf runnen ook véél moeilijker dan een land hé.

De politie als belastingcontroleur

Nederland wordt onleefbaar, onze privacy is er helemaal aan, aldus een zeer boos artikel.  Rechters protesteren dat ze overspoeld worden door aanklachten wegens niet betaalde verkeersboetes, aangeleverd door de politie.  Verkeersrazzia’s waar eerst je personalia en je voertuig gecontroleerd worden en je je daarna mag melden bij de belastingdienst.  De politie als incassobureau van de overheid.  Een nieuwe uitvinding ook alweer : Debtscan, een bedrijf dat rondrijdt met scanners om geparkeerde auto’s te controleren op allerlei onbetaalde boetes van de eigenaar.  “Op dit moment is het armste deel van de bevolking aan de beurt. Zij zullen in rap tempo hun laatste bezittingen verliezen en vanaf dat moment volledig op de staat aangewezen zijn voor al hun primaire behoeften.  Het prijskaartje wat daaraan hangt is natuurlijk dat ze ook volledig door de staat zullen worden gecontroleerd.  De laag daarboven, die het nu nog relatief goed heeft, zal ook in die positie terechtkomen.  Net zoals de Grieken zich dit enkele jaren geleden niet konden voorstellen, zo kan ook een groot deel van de bevolking zich niet voorstellen dat ook zij uiteindelijk hun bezittingen kwijt zullen raken.  Een kenmerk van de Nazi Staat Europa is dat deze zal bestaan uit allemaal gelijke grijze muizen die gehoorzaam zijn, doen wat de overheid wil en die geen of nauwelijks privé-bezit hebben.  Wie weet zal het zover niet komen en gooien mensen die nu in opdracht van hun superieuren de rest van de bevolking opjagen en terroriseren op jacht naar geld, de handdoek in de ring zoals ook al is gebeurd in Spanje.  En wordt de mens eindelijk weer boven het belang van geld gesteld”.  De Staat zoekt geld, ten allen prijzen, overal en bij iedereen en…zal het vinden ook.

7 reacties

 1. “Op dit moment is het armste deel van de bevolking aan de beurt. Zij zullen in rap tempo hun laatste bezittingen verliezen en vanaf dat moment volledig op de staat aangewezen zijn voor al hun primaire behoeften. Het prijskaartje wat daaraan hangt is natuurlijk dat ze ook volledig door de staat zullen worden gecontroleerd.

  De laag daarboven, die het nu nog relatief goed heeft, zal ook in die positie terechtkomen. Net zoals de Grieken zich dit enkele jaren geleden niet konden voorstellen, zo kan ook een groot deel van de bevolking zich niet voorstellen dat ook zij uiteindelijk hun bezittingen kwijt zullen raken.”

  Communisme in optima forma! Iedereen even arm. Minima zijn nu al volledig afhankelijk van de staat vanwege de uitkeringen en toeslagen, evenals de ambtenaren en andere werknemers in de publieke sector. Wil de overheid dat graag in stand houden om zo de bevolking in de gaten te houden? Zou de uitkeringen en toeslagen heel fors omlaag gaan, dan leidt dat tot meer armoede en meer criminaliteit en zal de overheid dan de controle verliezen? Ik kijk er niet van op wanneer de overheid werkkampen gaat oprichten voor de staatsafhankelijken.

  En wat voor gevolgen zal het knappen van de obligatiebubbel hebben voor de derivatenmarkt en zal het knappen van deze bubbel leiden tot de totale crash van het financiële systeem?

 2. DrM Amerika is bezig enorme kampen te bouwen ter opvang van mensen in geval van een calamiteit. Ik kan ook alternatieve aanwendingen verzinnen.

 3. De bond bubble kan niet klappen, dan gaat alles onderuit. Monetariseren die hap. “Look at what they do, not what they say”.

  denk niet bij het laatste vel
  wie na mij komt die redt het wel
  deflatoire remsporen ach en wee
  meer papier en weg ermee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: