De grootste cryptocurrency hacks op een rijtje

0

De mensen die de cryptomarkt een beetje volgen weten allemaal nog goed toen MtGox, toentertijd de grootste Bitcoin exchange, zijn deuren moest sluiten. Een gigantisch aantal bitcoin verdween. Het equivalant van 480 miljoen dollar was de schade. We hebben onderaan de grootste cryptocurrency hacks op een rijtje gezet.

Mt. Gox eerste echte grote bitcoin platform

Mt. Gox was gevestigd in Japan. Het platform werd gelanceerd in juli 2010, en een paar jaar later goed voor ongeveer 70% van alle bitcoin transacties wereldwijd. Nog altijd zijn er rechtzaken tegen Mark Karpelès, de CEO van MtGox. Het schijnt dat er nog wat bitcoin te halen zijn hier of daar en daar de prijs sindsdien significant gestegen is, verachten gedupeerden wellicht nog eens wat compensatie van de verdwenen digitale munten. Het was jaren de de grootste crypto hack allertijden. Tot 2018.

Coincheck gehackt en ruim $500 miljoen buitgemaakt

Een andere Japanse crypto exchange, genaamd Coincheck heeft namelijk moeten toegeven dat er bij een actie van hackers een enorm aan NEM coins (een crypto die veel in Japan wordt gebruikt) met een waarde van ruim een half miljard dollar zijn verdwenen.

Niet de eerste en niet de laatste

Zoals onderstaande infographic via Statistacharts laat zien op basis van gegevens van het persbureau Bloomberg zijn er nog verschillende andere gevallen geweest waarbij crypto werd geroodfd. Coincheck heeft haar klanten ervan verzekerd dat eventuele verliezen worden terugbetaald, maar of dat lukt? Bij Mt. Gox liep het slecht af.

crypto hackers

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie