Grootste moneymanager ter wereld bereidt zich voor in bitcoin te beleggen

Nog lang niet alle institutionelen investeren in cryptocurrencies, anders noteerden bitcoin et al. vandaag, 21 januari 2021 reeds hemelhoog. Maar de trend is ingezet sinds de zomer van 2020 en de hevigheid en omvang van hun engagement nemen ook almaar toe. Wanneer dan nog de grootste geldbeheerder ter wereldBlackRock In. – een filing doet om in bitcoin te kunnen beleggen… Het is als een fel groen licht, een go ahead dat vast velen zullen volgen. Deze Amerikaanse reus in professioneel money management is adviseur van rijke particulieren, stichtingen, bedrijven en zelfs overheden. Beschikt over 70 kantoren wereldwijd en beheert – slik – 7,3 trillion dollar (zevenduizend driehonderd miljard). 

Back to the future

Ook BlackRock is weer zo´n big shot die een draai van 180 graden maakt, in hoe hij bitcoin et al. bekijkt. Drie jaar geleden nog noemde CEO Larry Fink de cryptomarkt een index of money laundering, geld witwassen. Terug naar december 2020 is de toon heel anders en wordt het ineens: ´deze markt kan wel eens gobaal worden.´ Waarschijnlijk daarom is er ook aan de top van BlackRock een licht gaan branden. ´Two new filings, for the BlackRock Global Allocation Fund and the BlackRock Strategic Income Opportunities Portfolio, state that “certain funds may engage in futures contracts based on bitcoin.”´

Biden bevriest strenge FinCEN regels

Op zijn eerste werkdag – Joe Biden laat er duidelijk geen green green grass from home over groeien – draait hij alvast 17 wetten, regels en voorschriften van voorganger Trump terug. En hij doet nog iets dat de cryptowereld beslist welgevallig is. De zeer strenge regels die FinCEN, het Financial Crime Network, wilde verplicht maken voor alle bezitters van een wallet. Nog zo´n positief teken dat het onder een Biden administratie best nog kan meevallen voor de crypto/blockchain wereld, is de benoeming van een nieuw Hoofd van het OCC. Dit Office of the Comptroller of the Currency heeft schitterend werk verricht onder Brian Brooks, die nu een maandje vrij neemt. Alvorens nieuwe horizonten te gaan verkennen, en vast niet ver uit de buurt zal blijven. Nu, wie wordt die nieuwe Voorzitter van het OCC? Michael Barr, en laat dat nu net een voormalige adviseur zijn van het getormenteerde, door de SEC onder Trump geviseerde…Ripple Inc.! Komt er over deze controverse misschien dan nog en bijkomend positief nieuws? We moeten het afwachten, maar in het algemeen lijkt de hemel boven cryptoland plots op te klaren…

Inderdaad, PlanB, uitvinder van het nog nooit in ernst gecontesteerde S2F Bitcoin Model, had het al lang door. Volgens dit Stock-To-Flow Model, dat op basis van toenemende schaarste wiskundig aantoont dat bitcoin nog in 2021 naar 100.000 dollar kan, is er een zeer nauw verband tussen overheidsschulden en de BTC koers. Wanneer we dan dit soort economische geluiden blijven horen, keer op keer, hoe hoog alvast de Amerikaanse schulden onder president Biden zullen gaan? Coindesk.com:´In fact, future economic growth could be in danger if the U.S. doesn’t embrace new stimulus, former Treasury Secretary Lawrence Summers told CoinDesk´ en ´“Right now, low interest rates tell us there’s no evidence that we’re borrowing too much money,” Stanford economist Erik Brynjolfsson said.´ Hoe meer funny money, fiatmunten, euro´s en dollars, yen en ponden er gedrukt worden? Hoe hoger BTC gaat, hoe waardevoller bitcoin wordt. Het bewijs? Check this out:

Tot slot geven we hier nog een ludieke maar ook interessante grafiek van de bitcoinkoers mee, waarop tal van maatschappelijke en technische gebeurtenissen worden afgezet. Plus de live Amerikaanse schulden weergegeven is de US National Debt Clock. Zo te zien is het niet 5 voor 12 maar eerder ná 12…?!

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.