Grote opwaartse beweging in crypto aanstaande?/Einde van de VS als wereldmacht?

0

Dat ziet er wel naar uit, dat zou best heel goed kunnen. Het eerste lid dan van deze titel, om te beginnen. Als meest nakend. Er staat op de cryptobeurzen wereldwijd op moment van schrijven, donderdag 2 april 2020, zo’n 1,5 biljoen (!) aan USDT geparkeerd. Klaar om in te stappen bij de eerstvolgende duidelijke(r) uptrend. Dit zijn miljoenen en miljoenen cryptobezitters die eerst verkochten…en nu en masse terug willen kopen. Staan te trappelen om terug in te stappen. Tegen hogere prijzen dan! Dat zijn, o.i., ook whales, zeer grote partijen, die op een of andere manier àltijd lijken te winnen. Soms ook de markten manipuleren, helaas. Er is ‘iets’ gaande op de cryptobeurzen, we voelen het aan ons water. De kans is reëel dat niet alleen bitcoin maar heel de cryptomarkt omhoog zal gaan. Rise to the occasion zoals men zegt. En dat wordt dan hoog tijd ook. Hoog tijd voor die aandelenbeurzen die zinken links te laten. Hoog tijd om het Coronavirus dat meandert over heel de wereld rechts te laten. En zich te richten op wat écht telt voor digitale munten.

Exit VS als wereldmacht?

Bitcoin et al. is de anti dollar. En zelfs wanneer heel die wereld ‘vlucht’ naar dollars, tijdelijk, maar zoals zo vaak tijdens vorige crises, blijft de essentie. Fiatmunten zijn als toiletpapier. Er is een verschrikkelijk grote voorraad, ’t kost drie keer niks, en je maakt het bij zoveel je wilt. (Ja, we weten het, de vergelijking loopt in Corona tijden éven mank, maar soit…) Met digitale munten en tokens is het zo goed als over heel de lijn anders. Die krijgen géén steun van overheden (wel integendeel, tegenwerking vaak!) Die worden niét ‘gered’ (redden zichzelf wel). Kijk, het is altijd zo geweest: wereldreservemunten, zoals de dollar vandaag, blijven maar tijdelijk. Tijdelijk ook wat ze zijn: de belangrijkste munt in een gegeven tijdspanne ter wereld. Maar: ze komen en gaan! Omdat de economische en financiële macht in de wereld verandert, zich verplaatst. Het tijdstip, de era dat dit de VS was, is eindig. Loopt op zijn einde. Goed mogelijk dat dit Coronavirus die niet meer zo verenigde staten de das omdoet (waarschijnlijk nog een das made in China). Kijk naar de cijfers. Weeral 6,6 miljoen Amerikanen die de laatste week hun job verloren hebben. De week dààrvoor ook al 3,3 miljoen die steun vragen. Heel vaak burgers die géén of weinig spaargeld, backup hebben. Kunt u zich de drama’s voorstellen die nog komen gaan? De VS worden geraakt op een moment dat ze het meest kwetsbaar zijn. Het kan hun ondergang ook wel eens zijn…en dan weten we waar de dollarkoers écht naartoe gaat, niet?

Stabiele munten

‘De koers is de laatste twee weken opgekrabbeld van grofweg $3.850 naar $6.600. Niettemin lijkt – wederom – de weerstandszone tussen $6.800 en $7.000 zeer sterk’, schrijft Bitcoinmagazine terecht. We staan met BTC aan $6650. Ook U.today is opgevallen dat er ‘iets’ te gebeuren staat. Wanneer we maar even, duidelijk, het momentum (mee) krijgen. ‘Recent analytical data shows that the ratio of the Bitcoin Stablecoin Supply has reached a new ATL – here’s why this is good for the Bitcoin price’. We leggen even uit. Stablecoins, dat zijn munten die gesteund worden door, gestoeld zijn op, Amerikaanse dollars. Genoemde USDT is er zo één en staat voor United States Dollar Tether of Token. Die mimet de dollarkoers en wordt gebruikt, onder andere stablecoins, voor aankopen, verkopen, handel op cryptobeurzen. Je kan ook met bitcoin, of ethereum of litecoin vaak kopen en verkopen. Maar eveneens je bezit tijdelijk ‘parkeren’ in zo’n stablecoin. Gaat de cryptomarkt dan naar beneden, zoals de laatste weken van maart 2020 vooral, dan zit jouw bezit safe. In dollar, safe…hmm, nou ja. Tijdelijk toch, laat ons zeggen.

Teken aan de (digitale) wand?

Nu is iemand opgevallen, een crypto service, Glassnode Alerts, we presenteren het u maar en lezen het zelf ook…dat deze situatie zich eerder voordeed. Wanneer? Op verschillende tijdstippen. De tweet in kwestie wijst op 17 maart 2020, toen BTC een grote opwaartse beweging inzette. Vanuit een dieptepunt weliswaar vanwege oververkocht. Maar ondergetekende ziet eerdere aanwijzingen van een trend. Einde 2018 bijvoorbeeld, en was dat niet een vorig dieptepunt? Na bijna een jaar lang koersdalingen, het annus horribiles 2018? En ook rond april 2020, wanneer nog een héél grote uptrend in crypto plaatsvond? Kijk zelf op de grafiek zo u wilt, dan valt de invloed van de SSR toch op? Zal het de komende dagen of weken herhaald worden, dat is de hamvraag. Geen financieel advies natuurlijk, dat mogen wij niet geven. Maar laat ons zeggen…die kans is groot.

U.today