Hebben de corona-regelingen effect op de BKR registratie?

Kent u het BKR? Het bureau Krediet Registratie beheert alle kredietgegevens in Nederland. Alle leningen met een waarde van boven de 250 euro worden bij het BKR geregistreerd, op de studieleningen, onderhandse leningen en hypotheken na. Het BKR treedt op als er betalingsachterstanden zijn opgelopen. Het coronavirus heerst in de wereld, waardoor de kans groter is dat er betalingsachterstanden worden opgelopen. Bedrijven hebben het zwaar. Maar is het echt zo dat de corona-regelingen effect hebben op de BKR registraties?

De economische gevolgen van het coronavirus

Het coronavirus is de wereld aan het overnemen. Delen van het bedrijfsleven liggen op hun gat. De consument wordt voorzichtiger met besteden en investeren. Banen worden verloren en de toekomst is onzeker. Het BBP is in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van het kwartaal eerder. Ondernemers zijn bang dat zij de crisis niet overleven. Het consumentenvertrouwen daalt. De overheid biedt steun, maar in hoeverre houdt dat de bedrijven overeind. Het is een onzekere tijd waar de samenleving geen invloed op heeft. Wellicht heeft de coronacrisis betrekking op uw financiële situatie.

Het effect van de corona-regelingen op de BKR registraties

11 miljoen mensen staan bij Stichting BKR geregistreerd. Dit kan zowel een positieve BKR registratie als een negatieve BKR registratie zijn. Bij een positieve BKR registratie is er niets aan de hand. Daarentegen houdt een negatieve BKR registratie in dat er betalingsachterstanden zijn opgelopen. Betalingsachterstanden kunnen invloed hebben op of u wel of niet een hypotheek mag afsluiten. Nu is het begrijpelijk dat sinds het coronavirus in het land aanwezig is er meer betalingsachterstanden zijn opgelopen. In de media wordt veel gesproken en geschreven over betaalregelingen. Banken en andere kredietaanbieders bieden soms de mogelijkheid aan om tijdelijk geen rente of aflossing te betalen. Echter is dit alleen uitstellen van het probleem. Niemand kan concreet zeggen hoelang de coronacrisis nog aan blijft houden. Maar hoe anticipeert het Bureau Krediet Registratie hierop?

Hoe anticipeert Bureau Krediet Registratie hierop?

De grootschalige gevolgen door Corona op de economie zijn duidelijk. De betaalregelingen die getroffen worden zijn er om betalingsproblemen bij bedrijven en consumenten te voorkomen. De betaalregelingen hebben in de meeste gevallen geen directe invloed op uw BKR registratie. Een betaalregeling heeft in het begin geen gevolgen voor de BKR registratie. Het heeft alleen gevolgen als er al een betalingsachterstand bij het BKR was gemeld. Dan wordt er door de kredietaanbieders aangegeven dat er een betaalregeling is getroffen. Maakt u zich over uw BKR registratie dan ook niet al te veel zorgen, maar blijf vooral gezond. Het coronavirus heeft natuurlijk niet alleen effect op de economie, maar voornamelijk op de gezondheid van de bevolking.

BKR toetsing

Voordat u krediet aanvraagt willen banken en kredietverstrekkers weten of u bij andere organisaties geld heeft geleend. Daarnaast willen zij controleren of er geen eerdere betalingsachterstanden hebben plaatsgevonden. De banken en kredietverstrekkers controleren dit door middel van de BKR toetsing. De bij het BKR bekende gegevens worden meegewogen bij het besluit om de kredietaanvraag te accepteren of te weigeren. Het is handig om alvorens het aanvragen van een krediet, zelf een BKR toetsing uit te voeren. Dan bent u goed op de hoogte van uw persoonlijke situatie.

BKR registratie verwijderen

Indien u helaas met een negatieve BKR registratie bent geregistreerd, betekent dit niet dat er geen mogelijkheden meer zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig gespecialiseerde kantoren om u te ondersteunen tijdens het verwijderen van uw BKR registratie. Er is zelfs nog de mogelijkheid om door middel van een stappenplan er zelf mee aan de slag te gaan. Echter wordt dit wel afgeraden, aangezien kleine foutjes fataal kunnen zijn. Informeer zelf naar de mogelijkheden om uw BKR te verwijderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: