Hedgefondsen zijn positief over de zilverprijs

zilverprijs stijgtZilver is volgens een aantal hedge fund managers het edelmetaal bij uitstek. Veel investeerders zijn zeer positief over het witte edelmetaal en denken dat zilver zal gaan ‘outperformen’ nu centrale banken wereldwijd de liquiditeitskraan hebben opengezet. Dat betekent voornamelijk dat zilver het in de toekomst naar verwachting beter zal doen dan goud. In het derde kwartaal hebben investeerders voor 717,2 metrische ton aan verhandelbare zilverproducten gekocht, het hoogste bedrag sinds een jaar. Analisten verwachten dat de zilverprijs de komende drie kwartalen zal stijgen naar gemiddeld $38,- per troy ounce ounce, aldus een peiling van Bloomberg.

In de periode december 2008 tot maart 2010, na de eerste aankondiging van kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve, steeg de zilverprijs met 53%. Deze stijging is twee keer zo groot als de stijging van de  goudprijs in dezelfde periode. Sinds de tweede ronde QE, die in juni 2011 eindigde, is zilver met 24% gestegen. Deze stijging is zelfs 3 keer zo snel als de stijging van goud.

Lees verder op Goudvergelijken.nl

5 reacties

 1. Hmm… volgens mij heeft Troy Ounce een ‘paar’ troy ounces onder z’n keukenvloer liggen 😉

  Ik zit trouwens persoonlijk ook te wachten op fysieke tekorten ; dan kan [u]éindelijk[/u] de fase van [i]price discovery[/i] en dus reële zilverprijzen eens aanbreken-gn-gnn…

  Goud had inmiddels al twee keer zo duur moeten zijn, en zilver drie keer. Heel simpel.

  O ja, goud is voor de losers, had ik dat al eens gezegd ?

 2. Gewoon in de vloer inmetselen .
  Maar een probleem met zilver …kan er niet voldoende van kopen wegens. Een vrachtwagen vol haal ik niet….doch zou zeker doen.
  Onbegrijplijk dat mensen de potentie en mogelijkheden van zilver niet zien .
  100… heel reel van prijs

 3. 1 october 2012 . Kwartaal ……nieuw geld

  Verder wijst hij er op dat er aan het begin van elk kwartaal nieuw geld de markt binnenstroomt. Dat patroon hebben we dit jaar al vaker gezien.

  Geld ook voor zilver,niet alleen aandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: