Het C-woord dat we niet meer willen horen vermenigvuldigt zich

Het is of de duvel er mee speelt. Hebben we de coronacrisis achter de rug, althans dat hopen we, worden we overvallen door de ene na de andere crisis. Niet iedereen zal het met me eens zijn dat corona achter de rug is want het coronavirus staat hoog genoteerd op de A-lijst, waardoor zware middelen zoals gedwongen (thuis)isolatie, onderzoek en quarantaine nog altijd mogelijk zijn. Echter is het virus endemisch geworden en zijn de symptomen vergelijkbaar met een milde (zomer)griep. Nieuwe variant(en) kunnen heel besmettelijk zijn maar minder ziekmakend. Daarom zou de overheid alle maatregelen moeten intrekken en iedereen zelf verantwoordelijkheid moeten zijn. Of zijn we dan helemaal geen zelfstandige burgers meer? Er wordt namelijk nog steeds overdreven veel aandacht aan corona besteed door de media, door het Ministerie van VWS, door virologen, door het overheidsinstituut RIVM, en natuurlijk door de farmaceutische industrie die nieuwe vaccinatie aanbeveelt. Zo blijft corona een mooi verdienmodelletje voor de gezondheidsindustrie.

Wen er maar aan

Dat de regering intussen bijna 100 miljard heeft geleend op de kapitaalmarkt om de economische coronaschade en het begrotingstekort af te dekken wordt weinig aandacht aan geschonken. Er zijn immers EU-lidstaten die een veel hogere staatsschuld hebben opgebouwd dan Nederland, waarom zouden wij achterblijven? Over bouwen gesproken, ook daar schieten we in tekort. Er is een enorme vraag naar woonhuizen want er komen talrijke nieuwkomers het land binnen. Ook wordt geroepen om meer arbeidsimmigranten om tekorten op de arbeidsmarkt op te vangen. Want ook daar heerst een crisis. Niet alleen Schiphol maar ook de NS heeft te weinig personeel waardoor logistieke beperkingen optreden. Het is raadzaam om langer vakantie te nemen i.v.m. langere wacht- en reistijden. Nu het c-woord al meerdere keren gevallen is, we kunnen er niet meer om heen, wijs ik maar gelijk op de vluchtelingencrisis. Oorlogsslachtoffers en Afrikanen die honger lijden zijn in grote getale onderweg naar Europa met z’n open grenzen, terwijl in Nederland een crisis heerst in de opvang. Ach ja, het begint te wennen.

Aanmelden bij de schietclub

Zo kan ik er nog een stuk of wat opsommen, zoals de gierende prijsontwaarding, de crisis op de huizenmarkt, de stikstofcrisis, de energiecrisis, de gascrisis die daar extra bovenop komt, de eurocrisis die in de wachtrij staat voor komende jaren en de schuldencrisis die daar onlosmakelijk aan verbonden is. Het is een optelsom van zoveel crises dat we de tel kwijt raken en er aan gewend raken. Meestal is dat de aanloop naar een ernstige crisis, een economische depressie, een perfecte storm. Zo ging dat altijd in het verleden wanneer overheden de problemen niet meer de baas konden. Niet voor niets riep onze Minister President onlangs op een persconferentie dat de oorlog in Oekraïne ook ONZE oorlog is. Niet voor niets roept een nieuw aangestelde Britse generaal dat het leger zich moet voorbereiden op een oorlog tegen Rusland in Europa. Niet voor niets is het druk op het kantoor van de NAVO waar aanvragen liggen van een aantal landen die lid willen worden van de schietclub. Het is maar waar je van houdt. Ik zou ze liever doorverwijzen naar de praatclub van het WEF om te babbelen hoe de Great Reset van Klaus Schwab er uit moet zien en of daar vredesbesprekingen met Rusland in passen.

Boerenprotest

Maar eerst gaan we ons bezig houden met binnenlandse aangelegenheden en proberen onze boeren te steunen in hun protesten tegen de stikstofreductieplannen van de regering waardoor veel boeren worden gedwongen hun bedrijf te beëindigen; dat noemt men de stikstofcrisis. Veel landgenoten zijn bang dat we dan een voedselcrisis worden ingeloodst nu er wereldwijde verstoringen dreigen in het transport van graan door de oorlog in Oekraïne. Om die reden gaan veel Afrikanen uit eten in Europa. Ze kunnen gelijk aan de slag in de horeca waar het crisis is door personeelstekorten. Zo vullen we het ene gat met het andere. Maar niet getreurd, want “elk nadeel heb z’n voordeel,” zei ooit een bekende voetballer.

GW

9 reacties

 1. Ach Gerrit,

  Ga toch fietsen man!
  Maar wel zelf trappen he, dat spaart batterijen, want je weet :
  een beter milieu begint bij jezelf!

  Bonus : in de natuur ziet alles er nog beter uit dan ultraHD 🙂

  Er is dan wel niks nieuws onder de zon, maar toch…

  https://youtu.be/w8HdOHrc3OQ

   1. Dag Madman ; zeg, stop nou eens met het voortdurend reageren onder verschillende namen, man ! Of is dat een veel voorkomende afwijking in Terneuzen veroorzaakt door de immer in de wind wiegende populieren daar ? Of ben je getraumatiseerd geraakt door al die elanden die dwars door je iglootje in Noorwegen renden tijdens je driejaarlijkse “escape” ?

    Kijk, vroeger heette Madman gewoon altijd Madman.

    “Vroeger”, je weet wel, toen je nog een normale vènt was.

 2. Mochten er personen zijn die graag zouden willen weten wààr alle “market interventions” vandaan komen, kijk dan naar dit superdoccie van ruim 1 uur :

  https://ok.ru/video/4082473962158

  Blackrock INC. , Vanguard INC. en State Street Corp.

  Alledrie (onder andere) zijn die bedrijven façades van de Rothschild Trust, welke koshere familie haar Grote Start maakte door, dankzij 3 onafhankelijke postduiventeams, de uitslag van de Slag om Waterloo (1814) zo’n 24 uur éérder kende dan de overige Londense bankiers (voor 80% net zo goed joodjes) die voor deze supervitale info/uitslag afhingen van koeriers die per paard en vervolgens per boot de uitslag in Londen (nahijgend) kwamen vertellen. Misschien overdrijf ik wat, want zowel de paarden àls de koeriers werden iedere 200km netjes afgelost door een “vers team”. Maar dit terzijde.

  Afijn, ik zal jullie wel vervelen met mijn info … maar niet heus wa-haa-haaaa !!!

 3. Ik vind het wel meevallen Peter, het leven is een puzzel, soms vallen de stukjes op hun plaats en soms past het niet. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: