Het Digital Green Certificate oftewel het EU gezondheidspaspoort

Alle EU leiders zijn gedetermineerd om een paspoort of bewijs te bekomen dat stelt dat je (Corona)virus vrij bent, gevaccineerd. Een statement vanwege de Europese Raad spreekt van “Legislative and technical work on COVID-19 interoperable and non-discriminatory digital certificates, based on the Commission proposal should be taken forward as a matter of urgency.” Het is dus dringend naar verluid. Sommige bronnen spreken van zo vlug als juni 2021. Het zou gaan om een zowel papieren versie als een smartphone app.  Het Certificaat bevat in beide gevallen een QR code, en er zal volgens de verklaringen slechts een minimum aan informatie in staan, vanwege de privacy. Een digitale zegel garandeert dan de echtheid. Prijs voor de ontvanger/gebruiker is nul euro. 

Ieder doet zijn eigen dingetje

Zoals te verwachten (?) zijn enkele landen al met een eigen versie gekomen. ´Some EU countries including Denmark, Sweden, Iceland, have launched their own vaccine passports and France is trialling a month-long vaccine passport pilot for air travel.´ een bewijs van de oneenheid binnen de EU, hoe jammer toch. Men zou met één stem moeten kunnen spreken, en net eenheid uitstralen. Zeker aangaande zo´n belangrijke, levensbelangrijke kwestie. En tegenspraak is er ook in deze: ´The Digital Green Certificate is intended to facilitate free movement in the EU and prove the results of COVID-19 testing, which is often required under public health restrictions. It is not intended to be a pre-condition to free movement, which is a fundamental right in the EU.´ (Healtcareitmews.com). Het Certificaat maakt dus dat je je vrij kunt bewegen binnen de EU landsgrenzen…maar het is niet omdat je er géén zou hebben, dat je je niet vrij mag bewegen enz. ? Hmm…

(Geen) Keuze

Het zou ook gaan om een ´tijdelijke maatregel´: ´The Digital Green Certificate system is a temporary measure. It will be suspended once the World Health Organization (WHO) declares the end of the COVID-19 international health emergency.´Natuurlijk komt dan de vraag van 1 miljoen: wannéér zal deze pandemie eindigen? En wat betekent ´eindigen´? Wanneer iedereen gevaccineerd is, er geen mensen meer ziek worden, laat staan overlijden? Er massa immuniteit heerst? Verder kunnen we alleen maar vaststellen dat het vaccineren bijzonder traag verloopt, dat er nogal wat weerstand is onder de bevolking ook. Hoe denkt u erover, beste lezer, bent u voor of net tegen? En doet het er eigenlijk nog toe hoe we er precies over denken? Ik denk dat er al voor ons beslist is en dat we, indien we willen reizen, we geen keuze zullen hebben. Als het al bij ´reizen’ blijft…?! Of het zal zijn van”¡No pasarán!” 

11 reacties

 1. Ik ben tegen een vaccinatiepaspoort en tegen de testsamenleving die ons staat te wachten. Waar gaan we naar toe? Ik heb 68 jaar lang in vrijheid geleefd in een fijn land waar ik het goed had. We zijn in slechts één jaar aanbeland in een dictatuur. Een noodwet, een avondklok en al bijna een jaar een lockdown. De ondernemersgeest wordt zwaar aangetast en de individuele vrijheid is ons ontnomen. Via de mainstream media zijn we bang gemaakt. Er heerst een angstcultuur. Sommige mensen lopen buiten met een grote boog om me heen. Dan denk ik, wat mankeert die mensen, zie ik er echt zo eng uit? Ik vind het zielig dat zoveel mensen nog niet weten wat er nu precies speelt. Als je iedere avond alleen maar naar de TV staart en niet de moeite neemt wat alternatieve onlinenieuwssites en Youtubekanalen te bezoeken dan leef je in dit digitale tijdperk achter een steen. Als je niet de moeite neemt de officiële coronacijfers te bestuderen dan denk je nog steeds dat er een pandemie heerst, terwijl de oversterfte in 2020 iets boven de 4000 lag t.o.v. een zware griepgolf. Er sterven ook mensen aan een hittegolf en andere rampen die we niet voorzien. Sterven is menselijk. Echter hebben regeringen massaal de kans gegrepen om covid-19 de status pandemie te geven.

  Waarom niet gewoon een beroep doen op het gezond verstand. Wat extra voorlichting over corona, blijf thuis bij klachten en neem een vaccin wanneer men denkt daar behoefte aan te hebben. De senioren en mensen met zwak immuunsysteem. Een samenleving moet het voor “lief” nemen als er een oversterfte is door bepaalde oorzaken. Neem gepaste maatregelen maar geen lockdown en avondklok. Het is de taak van de overheid om de burgers te waarschuwen voor de gevaren van een besmettelijk virus. Niet meer dan dat. Als regeringen de handelsgeest bij ondernemers ontnemen, de vrijheden van burgers ontnemen, het onderwijs bij jongeren onderbreken, al het volksvermaak plat leggen, enzovoort, enzovoort, dan is sprake van zware repressie. De wappies beginnen het door te krijgen maar de massa is nog altijd bang. Een zeer kwalijke zaak. We zien de onrust toenemen en escaleren. Vechtpartijen bij kerken met op sensatie beluste journalisten. Waar blijven de echte onderzoeksjournalisten die ons uitleggen wat er op de achtergrond speelt. De meesten worden goed betaald door de (staats)omroepen. Waarom zou je je neus steken in een pandemieschandaal terwijl de massa niet beter weet dat er een grote dreiging heerst, want we hebben een avondklok toch? Waanzin!

  Ik vrees dat het nog verder gaat. Er is een bericht dat NL achter het sluiten van een internationaal pandemieverdrag staat: https://www.nu.nl/coronavirus/6124820/nederland-achter-verdrag-dat-toekomstige-pandemieen-beter-moet-aanpakken.html Hier worden weer (repressieve) regels verankerd in de Akte van Oprichting van de gezondheidsorganisatie WHO. Een supranationale organisatie dus! Wat hebben nationale parlementen( en regeringen) straks nog in te brengen? Waar blijft het zelfbeschikkingsrecht van de mens? Ik blijf het herhalen, deze ontwikkelingen kunnen we linken aan de Agenda 2030 van het WEF. Ik kan nog even doorgaan, maar moet dat t.z.t. maar doen in een eigen column. Deze reactie is al bijna een column, maar bedoeld als een boze reactie op het onderwerp dat Joost aanhaalt. Voor mij geen gezondheidspaspoort! Te gek voor woorden. Straks naast het entreekaartje met een QR-code toegang krijgen tot voetbalstadion en de schouwburg? Waanzin! Waarom wordt de burger in deze “nieuwe wereld” gezien als een ongeleid projectiel? We hebben honderden jaren gevochten voor onze vrijheid. Hoe snel kan dat omslaan.

  1. Ik heb alle begrip voor jou reactie. Deze pandemie is nog lang niet ten einde en er zullen nog diverse varianten van het coronavirus de kop opsteken waartegen de huidige vaccins geen bescherming bieden. Ook waarschuwt men nu al voor andere pandemieën die ons spoedig te wachten staan. De hele wereld wordt een beetje gelijk China. We worden niet verondersteld van zelf te denken. Dat doet de overheid wel in ons plaats. Rechten en vrijheden worden ingeleverd en het leven wordt herleid tot overleven. Willen we dit echt?

   1. Hoi Ivo, ik vrees dat jij gelijk hebt. Dat de diverse varianten van het coronavirus nog de kop zullen opsteken en het aardse leven blijven bedreigen(maar niet heus). Die dreiging bestaat voornamelijk uit bangmakerij van overheden die hun burgers kleineren. Ik geloof niet dat het virus nog extreem veel doden gaat veroorzaken. Behalve dan in gebieden waar de bevolking een slechte gezondheid heeft door armoede en ongezonde levensstijl. Zie Brazilië en achterstandswijken in grote steden, zoals in de VS.

    Inmiddels bestaan er goede behandelmethodes doordat huisartsen ook niet stil blijven zitten. Er raken steeds minder mensen in ziekenhuizen in de landen met capabele medici. Het duurt soms even vooraleer beproefde medicijnen worden toegelaten. Net zoals de verschillende griepvirussen zullen we ook met covid-19 moeten leren leven. Nog een jaartje verder en de boel is onder controle, althans volgens mijn inschatting. Maar wie ben ik. Een optimist die vertrouwt op de kunde van de onafhankelijke medici die niet zijn verbonden aan de grote farmaceuten. Een optimist die nog wil vertrouwen op het eigen afweersysteem. Vaccins alleen aanraden aan degenen die het goed kunnen gebruiken.

    De studies na een jaar corona maken al veel duidelijk. Zijn openbaar in te zien en onderzoeksjournalisten zijn er volop in gedoken, zo ook de geograaf Maurice de Hond e.a. Jammer dat zijn informatie niet de massa bereikt. Hoe zou dat toch komen?

   2. En wat is het resultaat van de dwingelandij? Jammer, dat we dat op deze manier niet kunnen vergelijken met een alternatieve aanpak van meer burgerlijke verantwoordelijkheid.
    Evenzo de vaccinatiestress, voorgespiegeld als de ultieme redding en gegarandeerde terugkeer naar meer normaal.
    Gezamenlijke virologen waarschuwen nu eensgezind voor het grote gevaar van vaccinresistente virusvarianten die op de huidige manier van massa-inentingen kan ontstaan, waardoor elke kunstmatige bescherming naar de prullenbak wordt verwezen.

    1. Aha, al weer een wappie. Jouw gedeelde informatie zal verwarring kunnen veroorzaken onder slecht geïnformeerde burgers, althans zo zou de censuurmachine van Youtube en Facebook reageren. Ben deze info ook al tegen gekomen. De tijd zal het leren.

     1. Het is gewone, dagelijkse MSM berichtgeving, hoor, zelfs via de NOS. Waarin ook wordt vermeld dat dat er alleen in NL naar schatting miljoenen ‘verborgen besmettingen’ zijn. Mensen die praktisch zonder ziekteverschijnselen antistoffen in hun bloed hebben. Dat is in feite de natuurlijke verspreiding die kan zorgen voor de gewenste -natuurlijke- groepsimmuniteit.
      Wat nu gebeurt is paniekvoetbal, niet om ‘mensen te redden’, maar om het gezondheidsSYSTEEM overeind te houden.

    2. Ik ben geen viroloog maar het coronavirus zou bijzonder slim zijn en inderdaad gaan muteren als het obstakels (vaccins) tegenkomt. Er zijn virologen die zeggen dat inenting nuttig is voordat er een pandemie is maar niet tijdens een pandemie. Het WHO deelt die opvatting bij mijn weten niet.

     1. Stel je de politieke em commrerciële gevolgen voor van een officiële koerswijziging…
      De huidige vertragingstactiek van de ‘verschroeide aarde’ (whatever it takes) is onomkeerbaar en gaat vooraf aan de capitulatie.

 2. Zelf was ik al heel snel overtuigd afgelopen jaar dat er zaken niet klopten. Een persoon moet ik echt credits geven: Kees de Kort. Een ontzettend nuchtere vent, zo blijkt. Hij heeft practisch vanaf het begin geroepen: mensen, stop met die onzin. Ook was hij al heel snel in een interview op de nieuwe wereld om de Corona crisis te duiden met waar de gevaren lagen voor welke leeftijden.

  Het interview met immunoloog/vaccinatie expert prof.Theo Schetters op de nieuwe wereld een paar dagen terug is zeer interessant overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.