Het economische systeem is een grote bubbel

19

De propaganda van de financiële instellingen heeft zijn werk goed gedaan. Inspelend op de hebberigheid van de mensheid wisten de banken het voor elkaar te krijgen dat overheden en burgers zichzelf met groot plezier in de schulden staken. Een ieder werd voorgehouden dat de welvaart alleen nog maar kon stijgen en dat het geld onbeperkt zou blijven stromen. Wie wil zichzelf nou niet verwennen met goederen en diensten die het leven veraangenamen? We zijn toch allemaal op zoek naar comfort en gemak? De mogelijkheden om zonder geld te kunnen blijven consumeren waren alom vertegenwoordigd. U wilt een woning, een auto, een boot, u wilt op vakantie en ook nog allerlei spullen kopen, maar u heeft daar niet genoeg geld voor? Geen probleem! Alles ligt binnen bereik met slechts een handtekening.

bubbel economisch systeem

Geld uit het niet

Hypotheek, creditcard, op aflossing, als u de rente maar netjes naar ons overmaakt! Geld wordt door de banken uit het niets tevoorschijn getoverd. Lees hier meer over fractioneel bankieren. Dat geld arbeid vertegenwoordigt is even naar de achtergrond geschoven. Geld wordt normaliter verkregen door arbeid die verricht is. Dat maakt dat schuld arbeid is die nog niet tot concrete uitvoering is gebracht. Toekomstige arbeid in ruil voor Niets. Het uitgeleende geld heeft nooit bestaan. En dat maakt dat de gevraagde rente daarover eigenlijk onrechtmatig is verkregen. Hoe kan je nou rente vragen over iets wat je zelf niet hebt, maar iets dat vanuit het niets is gecreëerd? Banken schijnen in ons systeem hier een oligarchisch monopolistisch recht op te hebben.

Rentebubbel

We zijn op een punt aanbeland dat de aangegane schuldenlast zo groot is geworden dat landen en andere leningnemers alleen al aan de renteverplichting niet meer kunnen voldoen. Of het nu een individu, een bedrijf, of de overheid betreft, onze toekomstige arbeid levert niet meer voldoende op om de totale openstaande schuld af te lossen. Erger nog, onze toekomstige arbeid levert niet meer genoeg op om de rente over de schuld te kunnen betalen. Zelfs al zouden we nu zonder tegenprestatie arbeid leveren dan nog gaat het generaties duren voordat alles weer in balans is. Zelfs als u, als individu, het heeft weten te presteren om ondanks alle misleidende en bedrieglijke propaganda schuldeloos te blijven, dan nog wordt u en uw geld (arbeid) verantwoordelijk gehouden voor schulden van de overheid, bailout en andere steunpakketten voor landen met een schuldencrisis.

Bankenbubbel

Raar maar waar, het zijn de instituten die een monopolie hebben wat betreft de geldstromen die zichzelf niet meer staande kunnen houden. Waar gaat het geld naar toe? Zij die het geld uit de hoge hoed tevoorschijn weten te toveren hebben de controle verloren over de werkelijke waarde en de hoeveelheid geld in omloop. Een teveel aan Niets gecreëerd misschien? Zoveel Niets dat er nu binnen zo’n bank niets meer is? En nu we op dat punt zijn aanbeland wordt er van de burgerbevolking gevraagd om dat weer aan te vullen? Met arbeid waar we steeds minder voor terugkrijgen.

Arbeidsbubbel

Het credo “arbeid loont” heeft zijn kracht verloren. Harder werken betekent niet automatisch meer verdienen. Er is een nieuwe trend gaande die vaste werknemers ontslaat om daarvoor in de plaats anderen aan te nemen voor minder beloning. Ook flexwerk krijgt steeds vaker voorrang, omdat die werknemers in minder goede tijden gewon niet hoeven te komen en dat kost de bedrijven dan ook niets. De politiek helpt daaraan mee door regels en wetten door te voeren die het ontslagrecht versoepelen. De geldschulden (toekomstige arbeidsschulden) maken dat hedendaagse arbeid in waarde verminderd. Het zou vanwege de enorme schuldenlast nu immers gratis en voor niets gedaan moeten worden willen we de balans van schuld (en de rente over die schuld) weer in evenwicht krijgen. Maar niemand wil voor niets aan het werk en er zijn immers altijd rekeningen te betalen en monden te voeden. En wat heeft het nog voor zin om goederen te produceren als niemand die spullen nog kan betalen? Logisch dat de economie krimpt. Hierdoor sluiten veel kleine bedrijven hun deuren en de wat grotere bedrijven proberen hun kosten te drukken en ontslaan werknemers. Deze zaken hebben als gevolg dat de werkloosheid stijgt.

Woningmarkt & hypotheekbubbel

Banken en hypotheekadviseurs hebben consumenten aangespoord om een hogere hypotheek te nemen dan nodig was en als het kon nog een tweede hypotheek erbovenop. De belofte was vaak een investering voor de toekomst en een zekere waardestijging van het onroerend goed. Met geld wat nooit heeft bestaan. Het is het ondeugdelijke fundament van de geldstromen waardoor de huizenmarkt is ingestort. Iedereen wilde een huis kopen, maar sinds een paar jaar koopt men liever even niet. Het gevolg, een overschot aan huizen en een forse daling van de huizenprijzen. En nu opeens komen diezelfde banken het geld dat nooit heeft bestaan, weer terugvorderen. Schulden aflossen, de lucht moet uit de bubbel.

Pensioenbubbel

De banken en de politiek proberen de bubbels uit de economie weer glad te strijken met nieuwe leugens. We worden beroofd van ons rechtmatig verkregen en bij elkaar gespaarde geld (arbeid). Door uit de pensioenfondsen te roven, de pensioenleeftijd te verhogen en door de uitkeringen te verlagen. En wellicht in de toekomst door ongevraagd beslag te leggen op spaargelden, als laatste redmiddel. (denk aan Cyprus).

Systeembubbel

De werkelijke bubbel is ontstaan door de creatie uit de hoge hoed. De hoge hoed wordt gedragen door de ons zo gewaardeerde politici en bankdirecteuren. Het zijn hun (on)misbare kennis en leidinggevende kwaliteiten die ons allen in de neerwaartse spiraal van de economie hebben getrokken. Met een heleboel mooi bedachte woorden, wetten en constructies wordt de burger opnieuw bedrogen en voorgelogen met oplossingen die er alleen maar voor zorgen dat het schuldensysteem zolang mogelijk in stand wordt gehouden.

19 REACTIES

 1. Duidelijk verhaal hoe het er nu voorstaat Arona.V.
  Dit zou op de voorpagina van de krant moeten staan.

  Dat een en ander niet snel opgelost kan worden en dat dit niet de 7 magere jaren zijn is iedereen nu wel duidelijk buiten dit forum hoop ik.
  De ballon word nog steeds verder opgeblazen. ik denk dat ze m laten knappen i.p.v. langzaam leeg laten lopen

  Bedankt

 2. Zorg dus zo snel mogelijk dat je van je schuld afkomt, en probeer alles wat je nog aan fiat geld hebt om te zetten in PM en voedselvoorraad, en eventueel een stukje grond.

  De bubbel gaat knappen. En niemand weet wanneer, maar als het gebeurt zal alles veranderen in chaos….

  • Weet jij toevallig ook, wat er met de particulieren schulden gebeurd, wanneer het systeem in elkaar stort.
   Blijven deze schulden altijd bestaan of worden deze ook weggestreept?

   • Ik weet van niks. Maar wanneer ik nu kijk wanneer er een bank failliet gaat vallen de tegoeden weg maar de schulden blijven staan….
    En dat is dan op kleine schaal….

    dat zegt denk ik genoeg….

    • Precies, wanneer een bedrijf of instelling failliet gaat wordt er een streep door de schulden gehaald, maar als een particulier failliet gaat blijven de schulden eeuwig staan.
     Lijkt me toch niet rechtvaardig.

   • Ik zou hier graag een apart draadje aan willen wijden op biflatie. Naast preppen lijkt het me de belangrijkste informatie teneinde nog enigszinds gerust te kunnen slapen. Iemand die ons hier de weg kan leiden?

 3. Inderdaad de onroerendgoed-bubbel is aan het leeglopen. De Nederlandsche Bank had er al voor gewaarschuwd. Ze hebben begin 2012 gewaarschuwd voor de derde crisis namelijk de onroerend goed crisis.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3155721/2012/02/04/DNB-waarschuwt-voor-derde-crisis-de-vastgoedcrisis.dhtml

  Als er straks een parlementaire enquete commissie komt om de uitwassen van de onroerend crisis te bespreken kan de nederlandsche bank zich zelf verdedigen dat ze gewaarschuwd heeft.

  Volgens mijn inschatting, en het is nu 9 april 2013, heeft de 2e kamer en de regering nog niets gedaan. Tenzij dat woonakkoord van Blok een plan was en bedacht doordat dnb gewaarschuwd heeft.

  Ach we hoeven alleen maar naar de VS te kijken om te weten wat ons te wachten staat.
  Van al die dingen die ons nog te wachten staan, vind ik de belasting-crisis nog het meest beangstigend. De economie van de VS zit mijn inziens sinds 2008 in een depressie. Hierdoor nemen de belasting-inkomsten af van de overheid.
  Inmiddels heeft de centrale bank in de VS (uuuh de fed) inmiddels gewaarschuwd voor de fiscal cliff.

  Zal de fiscall cliff (na de kredietcrisis en de eurocrisis en onroerendgoed-crisis) de 4e of de 5e crisis worden waar De nederlandsche bank voor gaat waarschuwen…?

 4. “Ze” pakken wat ze nog pakken kunnen door politici maar voort te laten modderen met bezuinigingen en regels, wetten en bail-in/outs. En dan…….. BOEM!

  Het wordt geen olifant in de porseleinkast maar een hele kudde.

  • “ZE” zijn de private eigenaren van de centrale banken.
   Onmetelijk rijk doordat ze zelf beschikking hebben over het fiat geld.
   Politici , het rechtssysteem en de media hebben ze in hun zak.

   Of het nou de bedoeling is om de zaak te laten klappen op dat ze het niet meer onder controle hebben dat weet ik niet….maar aan alles kun je wanneer je om je heen kijkt zien dat het boeltje op instorten staat…
   Met chaos als gevolg.

   En zelf zit ik dan het liefst zo ver mogelijk weggestopt op een eigen stukje grond. Met waterbron. Hoe middle of nowhere hoe beter.

   • Natuurlijk laten ze het klappen, dat heeft de geschiedenis al uitgewezen.
    Met hun rijkdom hadden ze in het verleden bijvoorbeeld de wereldwijde hongersnood etc. moeiteloos kunnen oplossen maar ze denken alleen aan zichzelf. En zullen daarom ook in deze situatie geen helpende hand bieden maar hun eigen gewin alleen maar zoveel mogelijk uitbuiten.
    En als de koe echt helemaal leeg gemolken is, komen de olifanten.

 5. Het is ook heel grappig om te zien dat het fiat geldsysteem, wat uiteindelijk in het begin gebaseerd was op goud wat tegenover de zogenaamde schuldbekentenissen later bekend als geld , losgekoppeld is toen het zogenaamde vertrouwen, lees hersenspoelerij groot genoeg was onder de bevolking…..

  Met andere woorden het fiatgeld kan oneindig bijgedrukt worden.

  En kijk eens wat er nu gebeurd….

  Er is een dagelijkse fix op goud. Waarbij de centrale bankiers dagelijks overleggen wat de waarde is van goud en zilver….
  (Fix…..ahum…zegt dat niet genoeg?)

  Overal super inflatie, waardevermindering van fiat geld….
  Maar de goud en zilverprijs daalt???

  Leg mij dat even uit….
  Ik heb geen economische opleiding, maar mijn boerenverstand zegt dat er iets niet klopt….
  Sterker nog…. stijging van goud wekt argwaan op …het betekent toegeven dat het fiat geld in de problemen is…. dus…..FIX IT!

  De illusie van het bestaan.

  • Het is nog erger.
   In het bubbelcontinet America manipuleert men de goudprijs met goud dat niet uit de grond komt maar wat dagelijks gedrukt wordt.
   Geloof het of niet er wordt goud “”gekocht”” op papier.
   Goud wat er niet is maar er wel voor zorgt dat de goud en zilverpijs de dollarkoers niet (nog niet) keldert.
   China en Rusland zijn nu dagelijks de grootste kopers van goud en ze vinden het geweldig dit beleid.
   Als die dollar dan in elkaar stort is er geen houden meer aan en gaat de goud en zilverprijs exploderen.
   Daarbij aangemerkt dat zilver de komende jaren procentueel vele malen de prijsstijging van goud zal overstijgen, omdat er een te kort aan zilver is.
   Zilver is een eindig product, maar er is de komende jaren meer nodig dan dat er uit de grond komt en er zal de komende jaren steeds minder uit de grond komen.

   Met andere woorden koop nu zilver als je wat geld hebt breng NIETS naar die opkopers ie graag je goud en zilver willen hebben, je zal er voor worden beloont.

 6. Hé Paul, vertel eens ; HOE doe je dat ; een fotootje erbij plakken ?

  Misschien wil ik dat OOK wel, zie je ..?

 7. Verona V, Mooie beknopte opsomming en analyse van de huidige problemen in dit beslissende tijdsgewricht. Mijn complimenten.
  Laat mij er nog een stelling aan toevoegen: De hardwerkende gewone man moet toezien hoe de afgelopen jaren, op ondemocratische wijze, honderden miljarden belastinggeld in corrupte banken in het zuiden wordt gepompt, terwijl hier, mede DAARDOOR, het mes met in de zorg, en de sociale zekerheid wordt gezet. Zo’n beetje alles ( ja, alleen voor gewone mensen ) gaat eraan: hoogte van pensioenen, EN de jaren om daar nog van te kunnen genieten, vaste banen omdat alles flexibel moet. Kortom, we hebben het in de komende jaren over niet minder dan de afbraak van de welvaartsstaat.
  En het is allemaal des te schrijnender omdat steeds duidelijker wordt hoe schofterig de elite zich gedraagt, hoe duizelingwekkend groot de bedragen zijn die zij aan belastingen ontduiken m.b.v geheime rekeningen. De bedragen zijn zo groot, dat je rustig kunt stellen dat we DAAROM zo dramatisch moeten bezuinigen.
  Het komt er in feite op de neer dat de gewone burger zijn welvaart moet inleveren om de euro te redden ( waar alleen de elite van profiteert ) en alles kwijtraakt waar de afgelopen decennia voor geknokt en gewerkt is, terwijl de elite haar geld illegaal wegsluist.
  Dit is een complot beste mensen die zijn gelijke niet kent.
  Maar ik denk dat het gedaan is met de Europese droom, het verzet groeit elke dag. Euro-enthousiasme begint echt heel zielig te worden. Voor de euro loert het gevaar overal, en een een nieuwe politieke beweging, alternatief voor Duitsland, zou weleens doorslaggevend kunnen worden.

 8. Het is allemaal onderdeel van de strategie van de elite om nog meer rijkdom te bemachtigen. U neemt een hypotheek voor de aankoop van een (te dure) woning. Vervolgens kunt u de rente over het uit het niets gecreëerde geld niet meer betalen en wordt de woning op de veiling verkocht. Uiteraard tegen een veel lagere prijs dan de aankoopprijs. De jongens die op dergelijke veilingen huizen kopen zijn vaak een soort handlangers van de banken zelf. U blijft met de restschuld zitten en de bank verkrijgt de woning tegen een sterk gereduceerd tarief.

 9. Het economische systeem zit gevangen in een monetair bedrog.

  We hebben geen “geldsysteem”, de reële economie wordt uitgebuit door een SCHULDENFABRIEK. Uit het niets wordt geld geschapen, maar ook uit het niets verschijnt er een schuldenberg groter dan de geldmassa. Zo zijn de schulden onvermijdelijk, zo groeien de schulden sneller dan het beschikbare geld, zo worden de schulden oneindig in tijd en omvang. Hoe is dit mogelijk?

  Onderzoek het geldsysteem en dan zie je “onderwater” waarom er geen oplossing komt binnen het huidige geldsysteem. Het is ook niet voor niets dat de mainstream media elke serieuze uitleg vermijdt van het geldsysteem.

  http://www.youtube.com/watch?v=swkq2E8mswI
  http://www.youtube.com/watch?v=8Kt2De98Bck
  http://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.