China’s State-Owned Media Proclaims Petroyuan Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

Olie kopen met Yuan

Maar nu is er een alternatief, en niet van het minste. Jawel, de hele wereld kan nu aardolie kopen via China, in Yuan, en straffer nog: wie deze Chinese munt niet bezit kan ze kopen – met goud! Het betekent het begin van het einde van de hegemonie van de Amerikaanse dollar en ondanks het machtigste leger en economie ter wereld. Wellicht betekent het ook in due time het einde van de Amerikaanse overheersing van de wereld, de wereldeconomie.

De waarde van aardolie

Het is eerder geprobeerd, een munt te creëren, een manier om aardolie te prijzen in andere valuta. Door Saddam Hoessein, Moammar Mohammed al-Qadhafi bijvoorbeeld (en we weten hoe dié geëindigd zijn). Ook andere landen poogde en pogen de petrodollar te ondermijnen:  ‘Venezuela, North Korea, and Syria’. ‘America’s hostility toward that group is, of course, purely coincidental’… Maar China, nu? Dat wordt nog een hele boterham om die op Amerikaanse lijn te krijgen.

De nieuwe vijand

Je merkt ’t al weken in de internationale media met de meest wilde verklaringen van Amerikaanse officials, bedreigingen, economische aanvallen (extra heffingen op Chinese producten bijvoorbeeld). Ze, de Amerikaanse massa, wordt klaargestoomd om een nieuwe ‘vijand” te herkennen en erkennen. Mensen, het gaat ‘m allemaal om die dollar, de greenback, want zodra dié zijn status van wereldreservemunt verliest, is het gedaan met de macht van the Good ole’ US of A.  En daarmee zal ook de wereldmacht, op financieel en economisch gebied alvast, eveneeens officieel overgaan in de handen van China.

Eén reactie

 1. China heeft strategieën uiteengezet voor 2018, 2025 en 2050, allemaal ontworpen om de Verenigde Staten te verdringen als de dominante wereldwijde economische en nationale veiligheidsgrootmacht.

  Waarom het belangrijk is: terwijl Amerika treuzelt en kibbelt, denkt China op de lange termijn – en nu, overal. Er is geen Amerikaans equivalent van een plan voor 2025 of 2050 – of eigenlijk voor volgend jaar.

  Laat minder zien
  China schenkt tijd, geld, infrastructuur en handel in elk continent, na de belofte de mondiale leegte te vullen die is gecreëerd door Trump’s America First.

  China heeft ook het autoritaire vermogen om op grote schaal te experimenteren, onze technologie geheim te stelen en kapitaal te mobiliseren dat geen democratie kan evenaren.
  Hoe het gebeurt:

  China heeft de banden met Europa en Japan aangescherpt , waarbij Trump zich terugtrekt op de wereldhandel.
  China dwingt Amerikaanse bedrijven vaak om joint ventures te creëren om daar zaken te doen. Amerikaanse bedrijven doen precies dat, de helft van hun bedrijf overhandigen aan Chinese partners die vaak door de staat worden gecontroleerd.
  China spendeert bijna 9% van het bbp aan infrastructuur – drie keer wat Amerika uitgeeft.
  China heeft zoveel vermogen om te bouwen dat het zijn materialen en arbeid naar andere landen exporteert om hun infrastructuur te bouwen.
  China bouwt het grootste wereldwijde infrastructuurproject in de geschiedenis, het Belt and Road Initiative, terwijl verouderde Amerikaanse luchthavens, bruggen, wegen en elektriciteitssystemen ineenstorten.
  China groeit 3x zo snel als de Amerikaanse economie. Volgens de huidige prognoses zal het BBP van China in 2028 groter zijn dan dat van Amerika, meldt Bloomberg.
  De cijfers liegen er niet om: China controleerde in 2000 4% van de wereldeconomie en de VS controleerde 31%. Vandaag heeft China 15% en we hebben 24%.

  Met geld komt kracht.
  Maar wat de Republikeinen en Democraten nog meer zorgen baren, is de langetermijnambitie van China.
  Je hebt de CIA, of diepe studie in de Chinese geschiedenis, niet nodig om het grootse ontwerp te begrijpen. President Xi Jinping heeft er veel van voor iedereen te zien gegeven.
  Gemaakt in 2025 in China: het plan is om alle futuristische geavanceerde technologieën te domineren , zoals robotica, AI, luchtvaart en ruimte, voertuigen zonder of zonder energie.

  Met andere woorden, om de wereld te domineren door de Verenigde Staten, Duitsland en alle anderen in de belangrijkste industrieën van de toekomst te verpletteren.
  China’s 1,3 miljard klanten zijn zo aantrekkelijk dat Amerikaanse bedrijven enorme concessies zullen doen voor een kans om aan hen te verkopen.
  Het is super gericht op superintelligentie, het brein van wat volgt: zoals Axios meldde in maart , is China al aan het winnen in de AI-race.
  Het Chinese 2050-plan overtuigt de grote ambitie van dit alles, omdat het vandaag en Made in China 2025 in een botte context plaatst.

  Xi wil het communistische land transformeren tot de dominante economische en gemilitariseerde natie.
  De grote afbeelding: dit laat zien dat Xi een lang spel speelt. Amerikaanse politici spelen nu niet met een reeks kleine maar belangrijke stappen om de basis te leggen.
  Xi, 64, gaf zichzelf de macht om president te zijn voor het leven om dit uit te voeren.
  Het plan van Trump: de president heeft veel van deze kwesties aan de orde gesteld. Maar de huidige obsessie met het handelstekort slaat alleen de bredere en groeiende problemen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: