Het EU-coronaherstelfonds en de geheimzinnige verdeling

EU

Het gekibbel tussen de verschillende EU-lidstaten over de verdeling van de miljarden uit het coronaherstelfonds is begonnen. We lezen er in de mainstream media weinig over. De msm is heel voorzichtig om zich kritisch uit te laten tegenover de overheid en de instituten die daar boven staan. Dat heeft zo zijn oorzaken.

EU of gemeentebelangen

Het zijn de machtige supranationale organisaties zoals de VN, WEF, IMF, EU, ECB, enzovoort die het internationaal belang boven het nationaal belang hebben getild. Wij NL-ingezetenen brengen onze stem uit bij de gemeenteraads- en landelijke verkiezingen waar politieke partijen hun partijprogramma’s presenteren. Het zal de oplettende burger moeten opvallen dat de beschikbare gelden voor de uitvoering van de mooie vaderlandse plannen verhoudingsgewijs achter blijven vergeleken met de geldstromen die weg vloeien naar de supranationale organisaties. Door de lidmaatschappen met de EU, de VN e.a. vloeit er steeds meer geld de grens over. Rijksoverheid, provincies en gemeenten hebben het nakijken. Onze nationale bestuursorganen acht ik belangrijker dan de supranationale instituten die een mondiale agenda hanteren. Gemeenten en provincies staan dichter bij de Nederlandse burger. Door de opkomst van de globalisering met open grenzen zijn we gaan meedenken over het inrichten van een betere wereld. Hierdoor dwalen onze Haagsche bewindslieden af van de landelijke problematiek. Politici zijn graag bereid om hun blikken te verruimen tot ver over de grens. Meepraten met regeringsleiders van grote landen is veel interessanter dan het het parlementair gekrakeel in een klein polderlandje.

Supermacht

Je moet toch ergens je nek uitsteken om op te komen voor de eigen handelsbelangen, althans zo is het ooit begonnen toen grenzen open gingen en de multinationals kleine nationale bedrijven opkochten. Zo begon de overgang van kleinschaligheid naar mondiale grootschaligheid. Het heeft in de eerste aanleg wereldwijde economische groei gebracht door het wegnemen van importheffingen en verplaatsen van industrieën naar goedkope lonen landen. Door het internationaal afstemmen van monetaire beleid door centrale banken is ook de kredietverstrekking gestimuleerd door verlaging van de leentarieven. Gaandeweg de globalisering is de macht van de supranationale organisaties, gouvernementele instituten en de eigenaren van de multinationals alsmaar groter geworden. Er is een internationaal elitair netwerk ontstaan waarin de bezittende klasse elkaar ontmoet om samen met het WEF afspraken te maken om van de wereld een betere plek te maken en van de mens een betere mens. Vastgelegd in de verfoeide Agenda 2030 van het WEF/VN. Door de globalisering is de elite onderling bevriend geraakt en op de ledenlijst geplaatst bij het WEF. Dit is de uitkomst van de mondiale macht die buiten proportioneel groot is geworden in een tijdperk van globalisatie.

Geheime EU-documenten

De mondiale groei van de geldhoeveelheid komt door de globalisering en de macht van de elite slechts voor een klein deel terecht bij de landelijke bevolking. Het overgrote deel verdwijnt in de zakken van de “supra’s en de multi’s,” de 1 procent superrijken dus. Blackrock en Vanguard helpen  een handje. Hoog tijd voor verandering. De inkomens- en vermogensongelijkheid begint gevaarlijke vormen aan te nemen. Door de uitgeroepen “WHO-pandemie” hebben nationale regeringen van de EU miljarden moeten lenen op de kapitaalmarkt om reddingsplannen in te richten voor het noodlijdende MKB en z’n werknemers. Het geld is gedeponeerd in het EU-Coronaherstelfonds, bedoeld om de coronacrisis in de EU-lidstaten aan te pakken. Over de verdeling van die 750 miljard zien we niets voorbij komen in de media. Onderhandelingen vinden heimelijk achter gesloten deuren plaats. Voor onderzoeksjournalisten de aanleiding om openbaarmaking van cruciale stukken te vragen bij de Europese Commissie(EC). Ondanks de belofte van transparantie weigert de EC openbaarmaking. Een team journalisten, opgezet en geleid door Follow the Money, doet onderzoek onder de titel “RecoveryFiles” en vragen openheid van zaken. Hoewel Commissievoorzitter Ursula von der Leyen transparantie toezegde, bedenkt de EC allerlei argumenten om de opgevraagde documenten geheim te houden. Een hoogst kwalijke zaak waar landelijke politici nauwelijks aandacht aan schenken.

FTM duikt diep

Kennelijk zijn de EU-miljarden van stemgerechtigde burgers niet interessant genoeg. Het is immers geld dat ver boven ons zweeft, waarover wordt beslist door de hogere echelons in Brussel. Daar moeten we ons niet mee bemoeien. Wij NL-burgers moeten ons beperken tot de controle op onze nationale begroting onder aanvoering van onze gekozen volksvertegenwoordigers. Bestuurders van de supranationale organisaties zoals de EU zijn niet gekozen door het volk maar aangesteld door lieden uit eigen kringen. Wij eerzame NL-burgers hebben geen feeling met de NL-afgevaardigden in het Europees Parlement en maken ons niet druk om het EU-beleid. We vertrouwen op de instituties en laten ons door de msm informeren over het beleid van ons Kabinet dat het beste met ons voor heeft sinds er een “pandemie” uitbrak. Slechts een klein deel van de bevolking verbaast zich over de desinteresse van de massa die kennelijk vertrouwen heeft in de politiek. Kritische journalistiek van de media is verleden tijd, de vrije pers is opgekocht door Big Media. Veel dagbladen en TV-stations zijn eigendom van de elite, zoals DPG-Media. Voor feitelijke informatie moeten we ons richten tot de vrije (online)media, zoals de onafhankelijke onderzoek platforms. Hulde voor de diepduikers van het FTM.

GW

16 reacties

 1. Een paar dagen geleden hoorde ik tussen neus en lippen via het rtl- of nos-nieuws dat Nederland maar zo’n 4 (geloof ik) miljard € terugkreeg ipv de 10 (?) waarop het gerekend had.

  Persoonlijk vind ik dit pùùr kindermisbruik !

  Maar ja, als Kleine Jongen hadden we ook noooit mee moeten doen aan die hele EU-waanzin. Omring door allerlei grote economieën als Duitsland, Italië en Frankrijk kun je alleen maar achteruit gaan met een “gezamelijke” portemonnee, toch ?

  De internationale samenwerking was GOED zoals ie in de jaren 80 en 90 was : tijdens de EEG-tijd floreerde NL als een tiet … ehh … bloemkool !

  1. Ben wel voor economische samenwerking zoals in EEG periode onder een eigen regering met eigen landsgrensen totdat deze gedrocht er voor in de plaats kwam EU monster

 2. In Nederland is de oversterfte (80 plus) lager als in Zuid Europa, dus hoeft er minder AOW uitgekeerd te worden. Daarbij kan onze overheid (Rutte en aanhang), de AOW leeftijd fors omhoog schroeven (van 67 jaar naar 70 jaar).
  Nog minder uitkeren is nog meer overhouden.

  Dan kunnen we (nog) meer aan de Europese donorlanden schenken.
  Dan hoeft de pensioenleeftijd in de donorlanden niet omhoog, die hebben al zoveel geleden door het coronavirus. Bovendien kan je moeilijk aan landen als Italie vragen om te bezuinigen, want dat pikt de Italiaanse burger niet!
  De donorlanden zullen ons eeuwig dankbaar blijven en sturen vast een kaartje, vanaf en zonnig terras.

  1. Ze zullen NOOIT een kaartje sturen, dat zou namelijk het ultieme bewijs zijn dat er in de toekomst nog recht is op een goedmakertje!

   En laten we wel zijn, een land dat prefereert te bestaan uit een volk met handelsgeest verdient niet beter dan in de maling genomen te worden.

 3. Nog even en het globalisme krijgt een mondiale apotheose ter ‘oplossing’ van alle wereldproblemen. WOIII was nog nooit zo dichtbij als nu.

   1. Nóg ‘spannender’ wordt ’t nu het oorlogsspul van Amerikaanse MOB (mobilisatie) depots (ook in NL) uit de mottenballen wordt gehaald en naar de Poolse grens met Oekraïne worden getransporteerd. Dat is in ‘vredestijd’ nog niet vaak vertoond. Ook in 1939 geloofde Nederland nog niet echt in een serieuze oorlogsdreiging. Hoe wreed was het ontwaken!

 4. Nederland moet uit de euro stappen. Desnoods een Nexit.
  Nederland moet uit de WHO stappen. Anders nemen die het straks bij de volgende plandemie over.
  Nederland moet het klimaatakkoord opzeggen. China doet er ook niet aan mee dus stoppen met die zelfkastijding.

 5. Is de kritiek niet telkens een beetje te eenzijdig?
  NL heeft volgens sommigen, economisch niet de minsten, – met zijn gekozen (?) neoliberale inslag – het meest geprofiteerd – van de ‘supranationale’ instellingen, zoals de EU en de faciliteiten voor de geldmarkten en de multinationals.
  Als doorvoer en distributiecentrum voor de rest van Europa kwamen de open binnengrenzen uitstekend van pas. Niet in het minst voor de gesubsidieerde land-/tuinbouw en de grootste bio-industrie van allemaal (om over de narcotica nog maar te zwijgen).
  Dat betekent KASSA voor allemaal, door werkgelegenheid, winst en vestigingsklimaat.
  Wat is daarop het antwoord van de columnist?

  1. Ik denk dat mijn antwoord wel grotendeels is meegenomen in mijn nieuwe column die hier binnenkort verschijnt.

   Overigens ben ik het eens met de stelling dat als doorvoer en distributiecentrum voor de rest van Europa de open binnengrenzen uitstekend van pas kwamen. Echter ben ik huiverig voor de verdergaande politisering, de fiscalisering en het monetariseren van een handelsunie. Hiermee verdwijnt onze soevereiniteit.

   1. ‘Onze soevereiniteit’ (is het recht van een bestuursorgaan om het hoogste gezag uit te oefenen zonder dat verantwoording is verschuldigd aan een ander orgaan) zijn we sinds ‘Maastricht’ en ‘Lissabon’ al lang kwijt.
    De eenheidsmunt boven de nationale munt, Europees recht boven nationaal recht. Budgettaire restricties, uniebreed betaalsysteem via de centrale bank. Synchronisatie van grond-, politieke-, sociale- en gebruikersrechten. Enz.
    Wat een nationale, grondwettelijke ‘Alleingang’ voor gevolgen heeft is recent duidelijk geworden bij Oost-Europese lidstaten die door Brussel voor de Europese rechter werden gedaagd.
    Als beste-jobgetje-van-de-klas heeft Nederland daar natuurlijk geen last van.
    Al smeekte Rutte een paar keer in Brussel bijna huilend om hulp (onverwacht hoge navordering EU-bijdrage en door de bevolking afgewezen samenwerkingsovereenkomst met Oekraïne): dát mocht hij zelf oplossen, zonder dat het de al gemaakte, gezamenlijke afspraken niet zou hinderen.

   2. Wat @PJ schrijft. + ‘Defensie’, de restanten van het leger en de geheime diensten onder Amerikaans commando. Niet erg, hoor, voor en klein land. Maar noem het a.u.b. nooit meer ‘soeverein’!

 6. Het wordt steeds meer bizar nu de griep niet meer werkt wordt oorlogs propaganda ingezet om de implosie van het financieel systeem te maskeren.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/surreal-plot-twist-ukraines-president-demands-proof-us-over-russian-invasion-claims

  We zullen moeten de globaliseren dus uit de Vn, Imf, Who, EU, Bis en vele andere zgn globale instituties het zijn zonder uitzondering parasitaire organisaties die we niet nodig hebben sterker nog zonder deze kommunistische organisaties gaan we er allemaal op vooruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: