Het falen van de globalisering door machtsmisbruik wordt bloot gelegd

Het is erg opvallend hoe extreem de politiek ineens internationaal faalt. Zowel nationaal als internationaal, overal gaan politici op hun bek. Niet heel verwonderlijk want narcistische karakters hebben een grote mond. Dat is waarom ze falen, grote woorden maar loze daden. Wij burgers kijken er naar, halen onze schouders op en mopperen wat. Dat is de hedendaagse gezapige cultuur in onze verwaande westerse hoogconjunctuur.

Gesubsidieerde media

Na een lang tijdvak van 77 jaren economische vooruitgang na de WO2 denkt de westerse bevolking dat het allemaal wel goed zit en hangen we achterover op onze sta-op-stoel en kijken we naar wat gezapige TV-programma’s waar de gasten aan tafel van de talkshows met meel in de mond praten. De uitverkoren gasten ontvangen een (onkosten)vergoeding en dan geldt al makkelijk de regel, “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.” Als iemand iets teveel uit de koers raakt en zich al te heftig keert tegen het overheidsbeleid dat door de omroepen wordt gesteund, omdat ze mee eten uit de ruif van de overheid, dan grijpt de talkshowmaster in. Hij onderbreekt de redevoering en geeft een ander het woord, want de zendtijd hè. Gesubsidieerde media zijn de arena’s voor volksvermaak en -verlakkerij zoals vroeger in het Romeinse Rijk het volk vermaakt werd met brood en spelen. De mainstream media worden gesubsidieerd met ons belastinggeld waarover we na de afdracht aan de Belastingdienst niets meer hebben te zeggen.

Het is de elite

Op de derde dinsdag in september horen we hoe de Minister van Financiën de miljarden verdeelt over de verschillende Ministeries. We trappen er massaal in want de nota die Kaag over 2 maandjes gaat voorlezen heet nog altijd braaf de “Miljoenennota,” terwijl er honderden miljarden worden uitgegeven aan doelen waarover wij belastingbetalers niet kunnen meebeslissen. Daarvoor zijn onze volksvertegenwoordigers die over miljarden gaan debatteren maar meegaan in de waan van de dag dat het kleine stipje Holland op de kaart sterk afhankelijk is van de grootmachten om ons heen. Grootmachten zoals multinationals die door de globalisering(de wereldwijde economische, politieke en culturele integratie) enorme invloed hebben op de vergaderclubs het WEF, de VN, WHO, IMF, EU en door deze clubs aangestuurde NGO’s. Dat er naast deze elitaire clubjes ook schatrijke families bestaan die achter de schermen invloed uitoefenen op de vergaderclubjes, wordt door de media afgedaan als denken in complottheorieën. Zo dacht ik ook wel eens maar nu nog meer in de wetenschap dat eerder vermeende complottheorieën later bewaarheid zijn geworden.

Als het eindspel nadert

Complotten zijn moeilijk te bewijzen maar makkelijk te verklaren uit het feit dat macht corrumpeert wanneer regenten in aanraking komen met de biljoenen dollars die rondtollen in het circuit van de Rijken der aarde. Het is een logisch gevolg van de lange cyclus van hoogconjunctuur waar op de financiële markten miljarden worden verdiend door de elite. Met geld maak je geld. De werkende klasse kan er in tijden van inflatie nauwelijks van leven. Financiële markten zijn de bron van scheefgroei met als resultaat enorme inkomens- en vermogensongelijkheid. Het gaat een keer mis. Altijd wanneer ook de drang onder het gewone volk groeit om rijk te worden. Wanneer men niet kan wachten tot de spaarrekening overloopt maar alvast het geld uit de toekomst naar voren haalt. Dat geld bij de bank leent en meeneemt naar het casino op de beurzen. Waar het grootkapitaal er vandoor gaat met de winst en gokkers berooid achter laat. Totdat de gokkers wegblijven en de beursbarometers angstwekkend dalen doordat ze vergaten dat er massaal was ingezet met geleend geld. Het is onderdeel van het grote monopolyspel. Bij het eindspel raakt de boel uit balans en gaat de schuldenberg schuiven.

De beste stuurlui…

Als regenten op hoge posten falen en kritische analisten vanaf de zijlijn roepen dat er vals wordt gespeeld zijn scheids- en grensrechters omgekocht. Matchfixing is van alle tijden en wordt doorzichtig als teveel mensen er aan meedoen. Slim geprobeerd maar kritische voetbalanalisten, zoals ondergetekende, bekijken het spel vanaf de zijlijn en voelen dat er duistere krachten rondwaren. Het valt op dat topspelers falen op momenten dat ze niet mogen falen. Kijk naar het machtsspel van de globalisten. We zien wankelende politici wiens beleid niet meer geloofwaardig overkomt bij het volk. Ze treden af of worden afgezet. Boris Johnson in GB geeft op, Draghi in Italië geeft op, Macron wankelt, Kabinet Rutte 4 stevent af op een vertrouwenscrisis, madame Lagarde van de ECB laveert op moment dat de wind van richting verandert de verkeerde kant op, Joe Biden lijdt aan geheugenverlies, Vladimir pokert tegen een onervaren Ursula, enzovoort, enzovoort. Intussen zien we opstand in meerdere landen waar men dacht dat de Agenda 2030 van het WEF uitkomst zou brengen. Het machtsspel is zo doorzichtig als wat, je moet het zien. Ach ja, de beste stuurlui staan aan wal.

GW

4 reacties

  1. Een van de noodzakelijke bijkomstigheden van kapitalisme in een democratie is politieke corruptie. ~
    Upton Sinclair – Amerikaanse auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: