Het grootste gevaar voor de wereldeconomie…mag geen naam hebben

Niet inflatie maar net het tegenovergestelde – deflatie is de grote vijand vandaag. We schrijven december 2020 en een groot deel van de wereldeconomie ligt in feite op apegapen. Wordt kunstmatig in leven (nou ja) gehouden met verzonnen geld. Fiatgeld dus. Tegen de zo lang heersende – en nog- opinie van beroepseconomen en zelfbenoemde specialisten in, duidden we het hier al op Biflatie. En niet sinds gisteren. Het is Koen Dil, de vroegere eigenaar van deze eigenste site, Biflatie, die er nog maar eens op wijst. Hij spreekt het woord uit dat niet mag uitgesproken worden. Foei Koen!´t Is het D-woord, weet u wel? Dé grote vrees van elke economie, en terecht.

The Great Depression

Zouden er nog overlevenden van de Grote Depressie onder ons zijn (?), ze zouden het alleen maar beamen. Die deflatoire periode duurde van 1929 tot 1939. Niet omdat de vloek en terreur van deflatie toen over ging, maar omdat Wereldoorlog Twee startte. Jawel, het vergde een vreselijke, verwoestende wereldoorlog om ze te stoppen. Wat zal het ditmaal vergen, als dit verder zet…?

3 reacties

  1. Wat het zal vergen is bewustwording over “de werkelijke waarde” van fiatgeld tegenover virtueel geld. Voor nu is het meer een vraag en aanbod spelletje. Mensen hebben geld nodig als gevolg van alle schade veroorzaakt door de Coronapandemie. Wij hopen allemaal natuurlijk op het beste voor de wereldeconomie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.