Het klopt voor geen economische meter

Het is onthutsend, we leven in een wereld zonder gebrek aan oplossingen maar toch blijven we getuige van een sociaal drama zonder precedent. De situatie is werkelijk tragisch absurd en biflatie sluimert om door te breken. Biflatie geeft ons terug meer flexibiliteit en vrijheid, net zoals een andere kijk op onze samenleving mogelijk wordt. Theorie en praktijk zijn twee verschillende dingen, voor- en nadelen worden afgewogen om tot een besluit te komen. Wat is waar? Wat is onwaar?

Pragmatisme

Iets is ‘waar’ als het onze belangen dient, iets is ‘onwaar’ als het onze belangen niet dient. Met deze premisse plaatsen we het heden tegenover de voordelen van biflatie. De aanhoudende malaise laat ons twijfelen en we weten onderhand wel dat er ‘iets’ niet klopt. Maar wat doen we als onze belangen niet gediend worden? Wat is de sociale impact? Wanneer worden we écht wakker? Wat gebeurt er vandaag? Een willekeurige benchmark geeft ons een indicatie.

Griekenland

De centrale bank van Griekenland heeft bevestigd dat verschillende Griekse banken in de problemen zijn gekomen door de bankrun die al een paar weken gaande is in het land. De Grieken halen massaal hun geld van de bank. De waarde van de euro is inmiddels gedaald naar een dieptepunt. Er zijn miljarden uit het Griekse banksysteem verdwenen. De Griekse bevolking heeft nog maar net haar democratische stem laten horen, de nieuwe leiding heeft het begrepen en schept een precedent. Misschien is het niet toevallig dat Griekenland hierin het voortouw neemt, het is de bakermat van onze democratie.

Biflatie

Mits toepassing van biflatie kunnen we (1) al het schijngeld materialiseren en (2) alle schulden herleiden tot nihil.  Met dit denkexperiment gaan we naar de bron, het geeft de onwrikbare bevestiging voor het ‘iets’ dat niet klopt. Anders gezegd, wat we intuïtief wel weten wordt hierdoor wetenschappelijk bekrachtigd. Dit bewijs voldoet aan een aantal criteria en fungeert als een katalysator. Een vereenvoudigd beeld volstaat om het debat voeding te geven.

biflatie einstein overzicht

Evaluatie

Een schema of bewijs krijgt pas betekenis als we het ook integreren en interpreteren, dit vergt aandacht en ontvankelijkheid. In dit artikel plaatsen we biflatie tegenover de benchmark en doen dit aan de hand van een aantal stellingen. We herinneren de premisse: iets is ‘waar’ als het onze belangen dient, iets is ‘onwaar’ als het onze belangen niet dient. Twee stellingen ter reflectie:

Mits toepassing van biflatie (ic deflatie) is er geen reden tot paniek, schulden kunnen op een louter technische manier weggewerkt worden. De Grieken hoeven dan ook niet te wantrouwen. En wat voor de Grieken geldt, geldt voor ons allen. De politieke berichtgeving is derhalve ‘onwaar’, het jaagt mensen angst aan en dat is tegengesteld aan het dienen van onze belangen. Biflatie is ‘waar’ omdat het ons verlost van deze economische malaise en bijhorende ‘onwaarheden’. Mits toepassing van biflatie kunnen we het vertrouwen herstellen, een kwestie van normen, waarden en ethiek.

Met biflatie kunnen banken nooit in problemen komen, het laat ons herinneren aan de neutraliteit van geld. In het denkexperiment hebben we de deflatiefactor wiskundig afgestemd op het bedrag van de schulden en het schijngeld. In werkelijkheid kan om het even welke factor gebruikt worden, hierop bestaat geen restrictie waardoor er nooit een schaarste aan geld kan zijn. Biflatie is echter geen natuurwet, het is een kwestie van beleidsvoering om het belang van de bevolking te dienen. Het bewijs ligt er, wat heden gebeurt klopt voor geen economische meter en daarom ‘onwaar’. De Grieken hebben dat maar al te goed begrepen, wie volgt?

Betrokkenheid

Bij Biflatie.nl charmeren we u graag tot meer betrokkenheid en bewustwording. Volwassen dialoog staat dan ook centraal, niemand hoeft zomaar wat te geloven. De geopperde stellingen zijn niet limitatief, hoeveel kan u er zelf bedenken met inachtname van de aangeleverde bewijslast? Wat is de sociale impact? Kan biflatie helpen om ons te bevrijden uit deze uiterst hachelijke situatie? Oordeel zelf op basis van argumentatie, onze toekomst staat op het spel.

3 reacties

  1. http://www.zerohedge.com/news/2015-02-19/ukraine-fighting-shifts-mariupol-whose-capture-would-grant-russian-land-corridor-cri Trouwens, als ik me het goed herinner zitten Gibraltar en de Bosporus nog tussen de Krim en de Atlantische Oceaan. Dus wààr gaat Het Spel nou eigenlijk om ? Dominantie over een Zwart (binnen-)Zeetje ? Tuurlijk niet. “Just keep them running”. “Them” zijn “wij”. De Goy. De niet-geïnitieerden. Het (slacht-)vee. Logisch. Zie de allerlaatste zin van dit artikel : http://articles.latimes.com/2008/dec/19/opinion/oe-stein19

    ” But I don’t care if Americans think we’re running the news media, Hollywood, Wall Street or the government. I just care that we get to keep running them.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: