Hét moment om in crypto te beleggen is…twee weken geleden!

Deze titel is grappig bedoeld, maar tegelijk ook bloedserieus. Vooral dient hij om uw aandacht te trekken. Een andere titel die ik in gedachten had  was: ‘Wanneer slecht nieuws goed nieuws wordt’. Dit alles maar u duidelijk te maken dat dé koersbodem voor cryptomunten in het algemeen bereikt is. Mijns inziens. Voor 99 procent zeker. Ik sta trouwens niet alleen in deze overtuiging. ‘Alleen staan’ zou me worst wezen, maar: zo hoort u het ook eens van een ander. En wel uit de verre VS. Daarover dadelijk meer, want ik heb nog een nieuwtje voor u. Morgen, zondag 10 februari 2019, heb ik  een TIP voor u. Een zeer veelbelovende. Intensieve research verricht en uitvoerig bestudeerd en gecheckt. Ik leg er later op de dag de laatste hand aan. Een cryptomunt die volgens sommigen wel eens maal 4000 kan! Opwindend, toch?!

Wanneer slecht nieuws goed nieuws wordt

Te mooie titel om niet te gebruiken, vandaar. Maar wat bedoel ik hiermee nu precies? Na de voorlopige top van BTC waarde, bitcoin, van (afgerond) $20.000 in december 2017, ging het gans 2018 naar beneden. Ik schreef reeds over de marktcyclus, zodat u weet hebt van de verschillende stadia van beleggen. Die cyclus bevindt zich nog steeds in de depressie fase. Het moment om (opnieuw) in te stappen dus, wanneer u zoals ik een contrarian bent. In ‘tegendraads’ beleggen gelooft. Dat deed ik dan ook, twee weken geleden. Om precies te zijn op dinsdag 22 januari 2019. Vandaag, zaterdag 9 februari 2019 om 8:00, moment van schrijven, staat BTC op (afgerond) $3600. De laagste BTC koers die BTC in de laatste 13 maanden bereikte was (afgerond) $3200. Op deze interactieve grafiek kunt u alles nauwkeurig volgen.

Waarom ‘twee weken geleden’?

Omdat er voor de zoveelste maal negatief nieuws kwam over de zoveelste aanvraag van een bitcoin ETF. Zo’n exchange traded fund is een tracker, die in dit geval de koers van BTC volgt. Als en wanneer die er komt, is dit dé mogelijkheid, het instrument voor institutionelen om (groot) in deze markt te stappen. Big shots zoals verzekeringsmaatschappijen, banken, grote beleggingsfondsen en zo meer. Dat is waar het grote geld zit, dit zijn de movers and shakers, zij die voor de grote koersbewegingen kunnen zorgen. Op dinsdag 22 januari 2019 trok de CBOE (Chicago Board Options Exchange) haar aanvraag voor zo’n ETF in. Met de VS in shutdown op dat moment, zou de Amerikaanse beurscommissie (SEC) wel wat anders aan het hoofd hebben. Dus eerder dan een hoogstwaarschijnlijke afwijzing af te wachten, trok de beurs haar aanvraag in. Het interessante is dat de koers van BTC geen sjoege gaf…

Sterke handen

Inderdaad: BTC tikte op dinsdag 22 januari $3500 aan, om de dagen daarop volgend lichtjes hoger te gaan. Dàt is zo’n moment waarop je voor 99 procent (altijd met twee woorden spreken) zeker bent dat alle slechte nieuws reeds in de koers verwerkt zit. (Ik kijk bewust naar BTC omdat bitcoin voor meer dan de helft van de cryptomarkt telt.) Wie op dat ogenblik nog bitcoins of altcoins zoals Vechain, Ethereum, Chainlink, Monero of Cardano in portefeuille heeft, is een hodler. Die houdt. Houdt bij. Dàt zijn de vaste handen, de sterke handen. Daarom stelde ik een (in aantal munten kleine) portefeuille samen en stapte in. De omvang, het totale bedrag doet er voor u weinig toe, dus laat ons daarover discreet blijven.

TIP

Eén van de cryptomunten die ik kocht, zal ik u als TIP morgen geven. Op zondag 10 februari 2019 zoals gezegd. De m.i. meestbelovende. Gratis. Omdat u een trouwe bezoeker bent van Biflatie.nl! Ten persoonlijke titel wel volledig dus dit zal géén beleggingsadvies zijn. U moet uw eigen research doen. Ik, wij, Biflatie.nl, kunnen nooit verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele verliezen die u lijdt. Dat spreekt, me dunkt.

Zo hoort u het ook eens van een ander

Waarom ik denk wat ik denk, dat dé bodem binnen is voor cryptokoersen in het algemeen, is toevallig ook de mening van de nummer één wereldwijd publicist op Quora.com. ‘Quora is een webstek waar mensen allerlei vragen kunnen stellen, die aan kennis, feiten en/of deelbare ervaringen zijn gerelateerd. Het bedrijf Quora is in 2009 in de Verenigde Staten opgericht door twee voormalige werknemers van Facebook, Adam D’Angelo en Charlie Cheever. De website werd openbaar in juni 2010.’ De vraag die gesteld werd, die mij specifiek in deze context interesseert, is de volgende.

With a lot of cryptocurrency in a slump, would you say now is a time to invest? Or to steer clear entirely?

De bedoelde nummer één publicist Mario Kramer antwoordde positief. Jawel, het is tijd om in te stappen. Of opnieuw in te stappen in crypto. Kramer gebruikt voor die stelling de BraveNewCoin Liquid Index for Bitcoin. Ook Bitcoinist.com bestudeerde de grafiek van deze index. En komt tot dezelfde conclusie. Er is een duidelijke correlatie tussen de ‘halving’ van bitcoin en de koers van BTC. De beloning voor het mijnen van bitcoin halveert namelijk om de vier jaar, om de toevloed van nieuwe munten te beperken in de tijd. Dit om inflatie van de munt te minimaliseren, volgens instructies van Satoshi Nakamoto. Kijkt u hier wat gebeurde na de twee halveringen van de beloning voor mijners. In 2012 en 2016. De BTC koers explodeerde beide keren.

Wat volgt?

De volgende halvering, van 12,5 naar 6,25 BTC per block van de chain, vindt plaats in mei 2020. De hamvraag is of we lessen uit het verleden kunnen, mogen trekken. Het verleden van de BTC koers. Zal die opnieuw zoals vorige twee keer met honderden, duizenden procenten stijgen? Ik persoonlijk denk van wel. En ook de invloedrijke Mario Kramer is van die mening. Maar we gaan het zien, we zullen het meemaken, bij leven en welzijn in mei 2020, en de jaren die daarna volgen. Véle jaren nog, zoals wij verwachten. Vandaar dat ik op 22 januari 2019 mijn portefeuille, mijn persoonlijke wallet heb samengesteld. Met volgens mij de meest belovende cryptomunten voor vele, vele jaren. Voor 2019 alvast om te beginnen. Misschien ben ik te vroeg met instappen, misschien ook nog net op tijd. Maar volgens genoemde Index ligt het ideale moment in ieder geval voor mei 2020. Komt u morgen, zondag 10 februari 2019, terug om de TIP te vernemen? In dit geval: tot dan!

Investeer jij je geld toch liever in edelmetalen?

Bekijk dan ook eens volgende artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.