Het mysterie van de dode bankiers

Het raadsel rond de dood van zo’n 13 bankiers alléén dit jaar al lijkt, hoe ongeloofwaardig en bizar het ook mag klinken, rechtstreeks op een ontknoping af te stevenen. Volgens het Amerikaanse “Centers for Disease Control and Prevention” is de gemiddelde levensverwachting van een 25-jarige vrijgezelle man vanaf 2006 zo’n 81 jaar of hoger.

Bank Owned Life Insurance (BOLI)

De afgelopen vijf maanden zijn vijf hoog opgeleide mannelijke werknemers van de zakenbank JPMorgan in de leeftijd van rond de dertig jaar en een ex-werknemer van 28 jaar onder verdachte omstandigheden overleden, met inbegrip van drie werknemers die vanaf een gebouw de diepte in zijn gesprongen – een statistische zeldzaamheid, zelfs tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008.

jp morgan

De mega crash van het Amerikaanse financiële systeem in 2008 deed honderdduizenden werknemers in de financiële sector hun baan verliezen. Dan beginnen eind vorig jaar bij een aantal banken op onverklaarbare wijze  ineens een aantal verdachte sterfgevallen op te treden onder hun huidige en voormalige werknemers. Vervolgens blijkt dat vier van de Wall Street megabanken tezamen een nominaal bedrag van méér dan 680 miljard dollar aan levensverzekeringen op hun werknemers hebben afgesloten, te betalen aan de banken en niet aan hun familieleden. In het kader van de wet op openbaarheid van informatie wordt op vragen over details van deze verzekeringen geantwoord dat het “handelsgeheimen” betreft.

JPMorgan en Citigroup

Er is nog een andere belangrijke reden om deze sterfgevallen niet als toevallige gebeurtenissen te zien. Ze hebben bijvoorbeeld niet plaatsgevonden bij JPMorgan’s directe tegenhanger, Citigroup. JPMorgan en Citigroup zijn wereldwijde financiële instellingen met zowel activiteiten in ‘commercial banking’ als in ‘investment banking’. Het aantal werknemers bij beide banken is vergelijkbaar, 260 duizend bij JPMorgan en 251 duizend bij Citigroup. Ook bezitten beide banken enorme hoeveelheden zogenaamde “Bank Owned Life Insurance” (BOLI), een omstreden praktijk dat de corporatie betaalt wanneer een huidige of voormalige werknemer overlijdt. Wat betreft voormalige werknemers wordt de burgerlijke stand regelmatig door banken geraadpleegd op hun sofinummers zodat zij kunnen incasseren wanneer blijkt dat iemand is overleden. Lees meer op Gewoon Nieuws.

21 reacties

 1. Tuurlijk…

  Zelfdoding door 7 a 8 spiekers uit een spijkerpistool…

  http://www.zerohedge.com/news/2014-02-07/4th-financial-services-executive-found-dead-self-inflicted-nail-gun-wounds

  Laat me raden; in het achterhoofd?

  En recent nog zo’n ABN’er die z’n halve familie meenam naar de eeuwige schuldvelden.

  Ach, dit soort hoofdstukken biflaten, wat moet je ermee?

  Trouwens, Biflatie, geen moderaties meer? Nice! Geld, sorry, valuta moet rollen!

 2. Beste lieve mensen,

  natuurlijk is het goed om te bekijken en te bespreken wat er op dit moment allemaal gebeurt in de wereld..
  Daar kun je boeken aan wijden.

  Je moet alleen echt beseffen dat waar je over discutieert al een heel lang voorbereid proces is, door figuren die in de loop der tijd macht kregen en aan de honger van macht nooit genoeg hebben.

  En dan nog niet te spreken over de hogere macht die hen beheerst en gebruikt,om deze aarde tot een levenloze planeet te maken, om zo te bewijzen machtiger te zijjn dan de bron van al het leven.

  Er is een strijd gaande.

  En die strijd gaat ons allen aan. Wij persoonlijk, ons allemaal.

  En de strijdvraag aan ons allen is :

  Wanneer heb je genoeg?

  Een simpele maar essentiele vraag.

  Helaas is het zover gekomen dat door de planners die ultieme macht willen hebben over ons, een perfect plantaat in onze gedachten is gestopt dat wij denken recht te hebben op alles wat door hen voorzien is via de automatisering, en dat we slechts onze levensenergie moeten afgeven aan hen,waardoor wij fysiek in leven kunnen blijven en in ons levensonderhoud kunnen voorzien.

  Terwijl dit niks anders is als slavernij.

  Waneer je 70 jaar terugaat in de tijd, had iedereen zijn eigen water, uit de aarde. Voor niets.

  Eten werd gekweekt in eigen tuin.
  Een varken voor vlees, Een paard voor de arbeid.Kippen voor eieren en een koe voor melk en kaas en boter..

  Beste mensen, waarom? Waarom heeft de industrie dit overgenomen?

  Macht en controle.

  Zoek maar op internet….animal farm….

  en besef dat je daar leeft.

  1. En mocht je de de moed hebben om weg te komen uit dit alles, zorg dan met alles wat je in je hebt om een stukje aarde te bemachtigen waar je op kunt voorzien voor jezelf en je geliefden.

   Want er is niets meer om te doen op dit moment dan dat.

   Velen zullen sterven ten bate van de planning van de rijke elite.
   De jezuiten , verjaagd in vele landen , en hun meester satan , zullen net zo lang doorgaan met hun plan tot ze deze wereld denken te beheersen.

   Zoek je overleving in de natuur.

   Run to the hills. Je hoeft me niet te geloven, kijk slechts om je heen…
   de leugen regeert via de media in hun bezit.

   Ga teug naar de basis.

   1. De moed heb ik wel maar de middelen om iets te kunnen kopen is een ander verhaal. Een stukje aarde is onbetaalbaar geworden en met twee kinderen is deze stap erg gewaagd met kans op mislukken.
    Ik denk ook dat een moestuin runnen zwaar onderschat wordt zeker als je geen ervaring daar mee hebt. Probeer je oogst maar eens te beschermen tegen weersinvloeden ,vogels en andere insecten..
    Bijvoorbeeld dat je altijd uien naast je wortels moet planten om je wortels te beschermen tegen insecten.
    Een simpele veldmuis kan je mooie bloemkool in een nacht compleet vernielen en daar sta je dan te kijken..
    Kennis en ervaring zijn zo belangrijk dus informeer maar eens bij 70 plussers naar hun ervaringen en kennis betreft het moestuinen.
    Overleven in de natuur is precies hetzelfde , alsof we allemaal als Bear Grylls kunnen overleven met de middelen die de natuur ons biedt.
    Ik raad iedereen een cursus aan bij bijvoorbeeld “extra survival ” van dhr Nauta..
    http://www.extrasurvival.nl/cursussen/cursusaanbod/weekenden-weken/solo/
    Kijk ook eens bij zijn “materialen”… om te overleven/ bushcraften.

    1. Klopt, het lijkt zo makkelijk maar is verdomde moeilijk.
     Ik weet er inmiddels alles van…
     Onze voorouders moeten zich vooral bezig hebben gehouden met overleven…
     Wij eten niet voor niets vlees en zelfs bedorven dingen als ham…
     En ongetwijfeld ook insecten…

     1. Beste moerstaal, waneer je de goddelijkheid van de natuur als vriend hebt is het helemaal niet moeilijk. Maar wanneer je denkt dat je deze goddelijkheid wel even naar jouw hand kan zetten wordt het overleven. Dat begrijp ik wel.
      Anticiperen moet je leren.

      De hoogmoedigheid van het menselijk ras staat zichzelf in de weg.

  2. 70 jaar geleden had je idd je eigen moestuin, aarde & dieren maar dat kon ook zo afgepakt worden. Maar daarbij moest je naast je werk (6 of 7 dagen) ook nog eens zelf voorzien in de basis behoeften…

   Moet er echt niet aan denken na een drukke dag bikkelen op mijn werk 🙂

   Ander voorbeeld van ‘vrijheid’ 10e eeuw startte het feodale systeem.
   De koning verdeelde grond onder vooraanstaande edellieden en geestelijken. Je had toen 2 type boeren, vrije en de lijfeigenen.
   95% van de bevolking was een lijfeigene, maw een slaaf van de kasteelheer of kerk.
   Hard werken, lange dagen & hoge belastingen.
   De vrijen hadden het ook niet veel makkelijker maar dit systeem is maar 1 van de vele voorbeelden door ons bestaan heen.

   Macht en controle is iets wat bij een maatschappij hoort, zonder macht en controle heb je geen maatschappij.

   Denk wij nederlanders hebben nowadays meer vrijheid in keuzes en meningen en vrij tijd dan de mensen 2000 jaar voor ons maar ons probleem is nog steeds onze “Panem et circenses” of “brood en spelen” mentaliteit… we vechten er niet voor, besteden alles uit en klagen dan..

 3. Ik had het nog niet zo snel door, maar het lijkt erop dat we EINDELIJK weer vrij kunnen spreken op biflatie!!!!!

  Dank aan degene die hierover een beslissing bracht!

   1. Ik ga er idd geen misbruik van maken , Houtskool.

    Ik heb weer eens wat geschreven, en ik heb weer al genoeg gezien, wat de reacties betreft.

    Leef lang en gelukkig, ik doe eruit. Zeik lekker verder allemaal, enne , als je nog excuses zoekt om actie te ondernemen ipv te klagen en te zaken en te analyseren ….

    http://www.hetgroteexcuusboek.nl

    gegroet en tabee.

 4. Vind dit altijd wel een interessante site met onderwerpen die de MSM (bewust) niet halen, maar nu slaat het wel door richting een Alu-hoedjes site, zeker de commentaren. Dat id jammer.

  1. Als je twee keer doorklikt naar het originele Engelstalige artikel dan kan je duidelijk zien dat er iets merkwaardigs aan de hand is.
   Citi Group kent geen gevalletjes en JPMorgan wel.
   Je kan ook zien waar hem de verschillen zitten in afhandeling van de “zelfmoord”.
   Citi heeft een bepaalde clausule niet welke JPM wel heeft.
   Het loont kort gezegd voor JPM om wat mensen een duwtje te geven.
   Bij Citi loont dat niet.
   Statistisch gezien zijn het relevante cijfers.
   De kans dat dit toeval is, is vrijwel nihil.
   Het is net zo’n toeval als dat meer dan de helft van de CEO’s -of hoe die titel dan ook luidt- in het bankwezen Joods zijn…

   Jongeluy

 5. @Artikel @Madman

  @Artikel
  Toch snap ik die BOLI nog niet helemaal. Wat ik eruit begrijp is dat het bedrijf dus een uitkering krijgt als een werknemer komt te overlijden. Ik kan dat alleen op deze manier aan mezelf uitleggen, namelijk dat deze constructie is bedacht omdat het bedrijf risico loopt als een werknemer overlijdt (wegebben van kennis die de overledene met zich mee trekt het graf in) Bedrijfsrisico dus. Dat is mijn enige verklaring. Toch zijn het 2 partijen die hierin moeten instemmen. Werknemer en bedrijf. Dus er staat ergens in het arbeidscontract in moeilijke juridische woorden: “Uw dood levert ons geld” En daar teken je dan gewoon voor. Nou snap ik ook wel: Geen handtekening, geen baan. Maar toch… Een bizarre constructie is ’t sowieso.

  @Madman
  Tijdje geleden schreef je dat je hier noooooit meer zou komen. Ineens verschijn je weer. Vervolgens reageer je op dit artikel “Eindelijk weer vrij kunnen spreken op biflatiue.nl !” en in weer een andere reactie schrijf je weer: “Ik heb alweer genoeg gezien”.Tjeemig man ! Begrijp me niet verkeerd hoor: Liever wel Madman dan geen Madman maar ik heb hier wel weer zo’n tjonge, tjonge, tjonge gevoel bij. En ik zeg ’t nog een keer: Wat jij doet en gedaan hebt, prima en stoer hoor (meen ik serieus) maar houd er even rekening mee dat niet iedereen zomaar de heide in kan en zelfvoorzienend kan zijn. Reacties van anderen op dit artikel aangaande dit standpunt zijn daarom ook prima.

  1. Die (tijdelijke ? (Snoeischaar met vakantie ?)) uitschakeling van moderatie voelt voor mij als een zegening en zou zomaar een zegening kunnen zijn voor biflatie.nl. Maar ik zou de mensen die een reactie achterlaten dan ook willen oproepen. Maak hier geen misbruik van. Heb respect voor de artikelen. Hou op met persoonlijke vetes.

   1. Ach R, ik zal wel weer te stellig zijn.
    Excuus hiervoor, ik kan het niet laten als ik al dat geklaag en gezaag zie , om af en toe toch wat te schrijven, hoewel ik wel moet zeggen dat het me steeds minder trekt om hier te lezen want t haalt allemaal geen bal uit.

    Het is zo raar om te zien dat iedereen maar constant loopt te roepen, zie je wel , kijk nou, het is oneerlijk, het gaat fout…maar niemand, maar dan ook niemand doet ook maar 1 ding behalve braaf naar hun werkje gaan en ja en amen zeggen tegen de baas, de burgemeester , de minister en de koning.

    Zeker vanaf buiten gezien is het echt een trieste vertoning.

    Maar gelukkig is het vanavond songfestival.

    Hup Holland!

    1. Je ontwijkt zijn vraag Madman… Wees eens consequent en/of leg het ons uit waarom je telkens zo loopt te draaien. Jij kan wellicht je ei even kwijt maar je laat ons in verbazing achter…

     1. Misschien kan ik het niet laten om mijn medemens ook het beste te gunnen,moerstaal.
      En een aanspring geven om actie te ondernemen voor de instorting van dit corrupte systeem.

      Want praten helpt niet, en de poep komt steeds dichter bij de ventilator. En wat er dan overblijft is zoals je zelf eerder schreef….
      overleven.

      Begin er maar vast mee want dat zal van levensbelang worden.

      En dat is mijn boodschap. Niet meer of minder.

 6. Te mooi om waar te zijn, maar stel je eens voor dat deze Ronald Opus – overigens een leuke woordspeling op de naam Opus Dei – een bankier geweest was en dat dit vandaag de dag gebeurd zou zijn. Absurd verhaal? Hoezo? Waarom?

  March 23, 1994, the medical examiner viewed the body of Ronald Opus and concluded that he died from a shotgun wound to the head.
  The deceased had jumped from the top of a ten-story building intending to commit suicide.
  He left a note to that effect indicating his despondency. As he fell past the ninth floor, his life was interrupted by a shotgun blast passing through a window, which killed him instantly.
  Neither the shooter nor the deceased was aware that a safety net had been installed just below at the eighth floor level to protect some building workers and that Ronald Opus would not have been able to complete his suicide the way he had planned.
  Ordinarily, Dr. Mills continued, “a person who sets out to commit suicide and ultimately succeeds, even though the mechanism might not be what he intended” is still defined as committing suicide.
  Mr. Opus was shot on the way to certain death nine stories below at street level, but his suicide attempt probably would not have been successful because of the safety net.
  This caused the medical examiner to feel that he had a homicide on his hands.
  The room on the ninth floor from whence the shotgun blast emanated was occupied by an elderly man and his wife.
  They were arguing vigorously, and he was threatening her with a shotgun. The man was so upset that when he pulled the trigger he completely missed his wife and the pellets went through the window striking Mr. Opus.
  When one intends to kill subject A, but kills subject B in the attempt, one is guilty of the murder of subject B. When confronted with the murder charge, the old man and his wife were both adamant.
  They both said they thought the shotgun was unloaded. The old man said it was his long standing habit to threaten his wife with the unloaded shotgun. He had no intention to murder her. Therefore the killing of Mr. Opus appeared to be an accident, that is, the gun had been accidentally loaded.
  The continuing investigation turned up a witness who saw the old couple’s son loading the shotgun about six weeks prior to the fatal accident. It transpired that the old lady had cut off her son’s financial support and the son, knowing the propensity of his father to use the shotgun threateningly, loaded the gun with the expectation that his father would shoot his mother.
  The case now becomes one of murder on the part of the son for the death of Ronald Opus.
  Now comes the exquisite twist. Further investigation revealed that the son was in fact Ronald Opus.
  He had become increasingly despondent over both the loss of his financial support and the failure of his attempt to engineer his mother’s murder.
  This led him to jump off the ten-story building on March 23rd, only to be killed by a shotgun blast passing through the ninth-story window.
  The son had actually murdered himself, so the medical examiner closed the case as a suicide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: