Het plan van de elites voor een nieuwe wereldorde

Vooral collega Gerrit heeft hier al meermaals over geschreven; de Nieuwe Wereldorde. Het zou om een groep van elites gaan die de macht over de wereld, over ons, burgers, wil bekomen. Voor zover dat al niet het geval is. Maar het gezegde indachtig ´´never let a good crisis go to waste´´ (Winston Churchill) is de Coronacrisis wel een uitgelezen moment om allerelei ´veranderingen´ door te drukken. (Lees als: een zekere verstrenging, beknotting van, controles et al.) Zaken die voorheen ongedacht, onwaarschijnlijk of omogelijk leken, maar die vandaag wel ingang vinden bij een bevolking die murw is. Moe en geslagen, verslagen misschien en vooral angstig. De schrik zit er nog goed in na meer dan een jaar, 2020, dat we wel mogen betitelen als één van vooral huisarrest. Heel wat kan plots wel ingevoerd worden, want valt dan onder de dooddoener ´het is voor jullie goed´

De prijs van veiligheid

Een andersoortige crisis – en deze is van het soort dat nooit meer eindigt, eeuwig zal voortduren – was de aanslagen op de Twin Towers in de VS anno 2001. In de nasleep werd ook van ons verlangd dat we een stuk vrijheid zouden opgeven, in ruil voor meer ´veiligheid´. Dat is waar het gevaarlijk begint te worden, en de gevolgen dragen we nog altijd met ons mee. Want hoeveel vrijheid moet je wel opgeven om helemaal, absoluut ´veilig´ te zijn? Een politieman of soldaat op elke hoek van de straat – zouden we ons dan afdoende beschermd voelen tegen terrorisme? Dat wereldwijde terrorisme was ook zo´n crisis die ´ze´ niet ongebruikt konden laten voorbijgaan. Sindsdien zijn we als burgers allemaal onveiliger dan ooit… Les: burgers die voldoende bang, angstig, onzeker zijn, geven met graagte een stuk vrijheid op; en zo zijn ze als was in de handen van the powers that be. Terwijl absolute veiligheid een illusie is, maar dan wel één die aardig misbruikt kan worden, en nog.

New World Order

In de video verderop is het Mark Moss die op het fenomeeen ´New World Order´ ingaat. Is het een complot, een plan dat in het diepste geheim bekokstoofd is. ´For our eyes only´ (niet doelend op u en ik dan)? Nee hoor, dixit mister Moss. Alles staat er, alles wordt luidkeels verkondigd, aangekondigd, open en bloot. In boeken, speeches, verklaringen, op tv, in de krant en op het internet. Vrij voor iedereen om te bekijken, in te zien, tot zich te nemen. Dat roept reminiscenties op aan een boek van Edgar Allen Poe, Amerikaans schrijver en dichter, 1809-1849. De titel herinner ik me niet meer, maar het gaat om een man in een appartement, die iets heel waardevols te verbergen heeft. Een inval van de politie, die net naar dit object (?) op zoek is, is nakend. Hij weet dat ze elk moment komen om ernaar te zoeken met man en macht. Dus waar het voorwerp verstoppen…? 

Verstopt?

Tien minuten later is het al zo ver. Agenten dringen de woning binnen en beginnen heel zijn hebben en houden overhoop te halen. Niets is te licht of te zwaar om ondersteboven te draaien, open te scheuren, te doorzoeken, want hoe goed het object in kwestie ook verstopt is, vinden zullen ze het. In alle hoeken en gaten speuren ze, en onderzoeken, en kijken… Maar toch moeten ze hun zoektocht staken. Niets werd gevonden, nergens. De agenten verlaten de woning, keren onverichterzake huiswaarts of bureauwaarts, in dit geval. Nu, waar had de man het voorwerp verstopt, en wel zo slim dat het inderdaad niet gevonden werd?

Nee, net niét!

Het was helemaal niet verstopt, dat is het ´m juist. Het object stond midden op de tafel. Voor iedereen te aanschouwen, in het klare zicht. Maar net omdat de agenten ervan overtuigd waren dat het heel clever verborgen moest zijn, keken ze er allemaal pal over. Niemand die ook maar had kunnen vermoeden dat het vlak onder ieders neus te zien was. De les is dan: de beste plaats om een geheim te verbergen, te verstoppen, is waar iedereen het kan zien. Neergeschreven, bijvoorbeeld, in een boek. Van de hand van Mark Carney, lid van de elite. Voor iedereen te koop, door iedereen te lezen. Alleen….wordt het ook gekocht en gelezen? Ja, toch, en alvast door Mark Moss:

 

15 reacties

 1. Precies! Zoals bijvoorbeeld ook de ‘Apocalyps’ open en bloot op tafel ligt. Velen kennen zelfs de inhoud, maar ontkennen ons enige houvast in de profetie. Door naarstig en vergeefs te blijven zoeken naar een uitweg of tenminste een verklaring, gebaseerd op de superieure menselijke maakbaarheid.
  Maar ook dat is voorspeld.

 2. Er wordt nog vaak geroepen dat het idee van de NWO een complottheorie is. Alsof een klein groep elitaire miljardairs samen met corrupte politici met voorbedachte rade aan de touwtjes trekt. Dat is niet helemaal waar. Het WEF, de club van Klaus Schwab, de VN en al die andere supranationale organisaties vormen de globalisten die “oprecht” van mening zijn dat ze de wereld kunnen verbeteren. Daarvoor hanteren ze de Agenda 2030 die voor iedereen ter inzage ligt. Ze hebben de macht en de kracht van het kapitaal en geloven heilig in hun plannen. Het werkt als een magneet.

  Het grote kapitaal in handen van invloedrijke lieden waaronder Bill Gates en vele CEO’s van multinationals zuigt het kapitaal via Black Rock(de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van meer dan 10 biljoen dollar) uit de financiële markten. Centrale banken werken “onbewust” mee in het monetaire systeem van schuldcreatie door de rente laag te houden en overtollig schuldpapier uit de markt halen. De slimme elite weet dat hiermee wordt toegewerkt naar het eindspel van het kapitalisme. Dit kan niet lang meer goed gaan, daarvoor waarschuwen steeds meer monetaire experts.

  Op gegeven moment barst de schuldenbubbel en klapt het hele fiat geldsysteem. De superrijken hebben hun bezit dan veilig gesteld en denken met de Agenda 2030 hun ideale NWO te kunnen uitrollen. Ze vergeten door hun rijkdom hun arrogantie en denken met hun verworven kapitaal ook de politieke macht onder controle te hebben. Dat is de corruptie van het systeem dat ze als zodanig zelf niet eens voelen maar door de wakkeren in de samenleving zo wordt gezien. Om die reden zullen hun plannen uiteindelijk worden doorzien.

  Kijk naar de enorme ongelijkheid die zich in snel tempo openbaart in de grote steden van de VS. Straten vol met tentjes van daklozen in San Francisco en Los Angelos. De uitrol van de Agenda 2030 betekent dat er biljoenen aan belastinggeld geïnvesteerd moet worden. De elite gaat dat niet voorschieten. De scheefgroei zal daardoor nog verder toenemen met groeiende onrust. De elite zal de politieke macht van de globalisten, daarop als enig antwoord willen inzetten. Er volgt een revolutie als op gegeven moment ook de massa door heeft dat de boel volledig uit balans raakt. Kwestie van geduld en tijd.

  1. Mooi vertaald, Gerrit. Zij alles, wij niks.
   “De superrijken hebben hun bezit dan veilig gesteld…”. Hoe dan? Dat is niet simpel, maar juist hun grootste probleem. Want hoe maak je bezit consistent? Door ondergrondse bunkers in Nieuw-Zeeland vol te stoppen met goud?

   De als onvermijdelijk geziene collaps in alle waarden zal een economische en financiële crash veroorzaken die ook het vermogen van de grote jongens beslist niet ongemoeid zal laten. Voorbeelden te over.

   ‘Agenda’s’ zijn geen homogene knoppenkasten voor de toekomst, maar ongelijksoortige, menselijke ‘wensenlijsten’ die ‘zomaar’ kunnen worden doorkruist door onvoorziene gebeurtenissen, die vooral opportunisme en chaos veroorzaken.

   Wat ‘als de mensen het doorkrijgen’? Bestormen ze dan de Bastille, of moeten ze weer onder de grond kruipen om hun vege lijf te redden?

   1. Hoe ze hun bezit veilig gaan stellen? Ik denk door het geld voor die tijd om te zetten naar spullen met harde waarde. Blackrock is daar al mee bezig door bijv. hele wijken op te kopen m.b.v. het gratis geld van de FED. Bill Gates is ondertussen de grootste grondbezitter van de VS. Zie mijn onderstaande reactie

    Verder zetten ze hun geld op tijd om in goud en zilver. Goud wordt door centrale banken en landen nog steeds gebruikt als backup voor geld waaruit weer een nieuw monetair systeem kan worden opgebouwd. Ik wilde als link eigenlijk de pagina van de DNB zelf geven, maar helaas hebben zij die verwijderd. In de link hieronder kun je wat daarin stond nog lezen:

    https://slimbeleggen.com/trends/dnb-goud-is-het-ultieme-appeltje-voor-de-dorst/

    Trap niet in zaken zoals Bitcoin. De institutionele beleggers hebben daar alleen aandacht voor om korte termijnwinst te realiseren en om de massa af te leiden van waar het echt om gaat. Geen 1 centrale bank of land houdt Bitocins aan als backup voor geld. Zodra het systeemis ingestort en er nieuw geld is heeft niemand behoefte aan een ongedekte “store of value”. Ofwel je kunt ermee niet je geld verplaatsen van het huidige naar het nieuwe systeem.

  2. Goede reactie zo denk ik er ook over. Biden heeft beloofd dat hij het land zal helen en weer samen zal brengen. Maar hoe wil hij dat gaan doen? Voorlopig zie ik alles daar alleen maar erger en extremer worden. Zo koopt Blackrock hele wijken op door eventjes 20% tot 50% boven de vraagprijs te bieden m.b.v. “gratis” geld van de FED.

   Ondertussen wordt de bevolking zoet gehouden met zaken als diversiteit en klimaat. Voor dat laatste worden inderdaad biljoenen vrijgemaakt, vooral betaalt met toekomstige inflatie. Zodra dat een keer fout gaat zul je een situatie hebben dat de rijken al lang hun geld uit het systeem hebben gehaald (Bill Gates is niet voor niks ineens de grootste opkoper van landbouwgrond in de VS). Daartegenover zal de massa alles waar ze voor gewerkt heeft (o.a. spaargeld en pensioenen) kwijt raken.

   Dit wordt de grootste welvaartstransfer in de geschiedenis van de mensheid en de startschot van de “you’ll own nothing and still be happy” maatschappij. Waarbij de massa de elite dankbaar zal zijn dat ze haar niet laat verhongeren d.m.v. een basisinkomen. Laten we inderdaad hopen dat de massa voor die tijd wakker gaat worden en de globalisten stopt in haar plannen om de wereld over te nemen en te veranderen in een technocratische hel.

   1. Goed gezien. Ik vraag me alleen nog af of het gehersenspoelde, gerobotiseerde klootjesvolk nog wakker zal worden, wanneer de maag knort.
    Als dat ooit mag gebeuren dan krijgt de zogenaamde elite het heel moeilijk.
    De geschiedenis heeft dat geleerd.

 3. het is een oude fles met een nieuw etiket.

  eerst ging het om steden, toen om landen, daarna werelddelen en nu om de hele planeet…. de nieuwe wereldorde….ein welt, ein volk, en een clubje führers.
  het volk netjes ingedeeld in smart cities.

  je weet wie je onderdrukker is wanneer je nee zegt , want nee kunnen zeggen zonder gevolgen, dat is vrijheid.

  1. Ik denk dat dit het verhaal is, inderdaad, dat ik heel lang geleden las, misschien wel 25 jaar geleden. In mijn herinnering ging het verhaal wel iets anders, maar nu ik er weer aan denk, kan het ook zijn dat dit verhaal verfilmd is, zoals met het meeste werk van Poe is gebeurd. En dat ik ook die eventuele verfilming in mijn hoofd heb. Herinneringen…zijn rare dingen. Veel dank voor je post, best Ivo!

 4. Niet alles is even zwart en niet alles staat vast, wat deze club bekokstooft heeft. Ik begin het steeds meer te zien als een ‘spel’. De elite en verbonden industrie zet HOOG in (dit zijn de plannen zoals gepubliceerd op de website van het WEF. Vervolgens komt er een ’tegenbod’ van de politiek. Het wordt wat afgezwakt door het smaakje van de regerende partijen en de ego’s die zich op de kaart willen zetten.
  Hoe handig dat ons kabinet demissionair is – het aanstaande is puur WEF – Sigrid Kaag verbonden aan WEF, Mariëtte Hamer verbonden aan WEF – Rutte op schoot bij Klaus Schwab, enz. enz.
  We gaan daarom van de herfst toch wel een versnelling van de implementatie zien, denk ik.

  Ondertussen wordt het volk bezig gehouden met het EK, waarbij voor de wedstrijd begint zanger Bono er ons nog even de ‘we build it better’- mantra instampt.
  Over ‘in plain sight’ gesproken …
  Ben benieuwd naar de NLP-tactiek tijdens de olympische spelen :-)).

  Verder hoor ik Klaus af en toe aangeven dat er een escape mogelijk is: “Smallholders will survive”.
  Dus beste mensen, koop een lapje grond en een schop en werk jezelf vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: